Vatkattu karpalopuuro
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1.5 l vettä
- 0.5 l karpaloita tai puolukoita
- 2 dl sokeria
- 2 dl mannasuurimoita
- ¼ tl suolaa
- 1-2 rkl perunajauhoja
- 0.5 dl Kylmää vettä
Valmistusohje
- Soseuta marjat ja keitä vedessä 10-15 minuuttia. Jos haluat, siivilöi mehu.
- Lisää kiehuvaan mehuun sokeri, mannasuurimot ja hiukan suolaa. Keitä puuroa noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
- Sekoita perunjauhot kylmään veteen ja lisää puuroon. Kiehauta puuro ja anna sen jäähtyä.
- Vatkaa jäähtynyt karpalopuuro kuohkeaksi ja vaaleaksi sähkövatkaimella. Monitoimikoneessa puuro on varminta vaahdottaa kahdessa erässä. Tarjoa vatkattu karpalopuuro kylmänä maidon kanssa jälkiruoaksi tai välipalaksi.
- Marjojen asemesta voit käyttää puuroon raparperia tai kuivattua aprikoosia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vatkattu karpalopuuro