Reseptit

Vatkattu karpalopuuro

Ainekset

  • 1.5 l vettä
  • 0.5 l karpaloita tai puolukoita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl mannasuurimoita
  • ¼ tl suolaa
  • 1-2 rkl perunajauhoja
  • 0.5 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

Vatkattu karpalopuuro
  1. Soseuta marjat ja keitä vedessä 10-15 minuuttia. Jos haluat, siivilöi mehu.
  2. Lisää kiehuvaan mehuun sokeri, mannasuurimot ja hiukan suolaa. Keitä puuroa noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Sekoita perunjauhot kylmään veteen ja lisää puuroon. Kiehauta puuro ja anna sen jäähtyä.
  4. Vatkaa jäähtynyt karpalopuuro kuohkeaksi ja vaaleaksi sähkövatkaimella. Monitoimikoneessa puuro on varminta vaahdottaa kahdessa erässä. Tarjoa vatkattu karpalopuuro kylmänä maidon kanssa jälkiruoaksi tai välipalaksi.
  • Marjojen asemesta voit käyttää puuroon raparperia tai kuivattua aprikoosia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vatkattu karpalopuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.