Suklaapossu

After Eight -tryffelit

Pikkumakeat jouluksi

Tryffelit valmistuvat vain muutamasta aineesta ja ovat sekä nopeita että helppotekoisia pikkumakeisia tai vaikka joululahjoja näin joulunaikaan. Näissä tryffeleissä maistuu ihanasti minttuinen After Eight ja täyteläinen suklaa.

Tryffeleiden helppoudesta kertoo se, että ensin aineet sulatetaan, jonka jälkeen sula massa jähmetytetään ja muotoillaan palloiksi ja sen jälkeen tryffelit ovat jo valmiita nautittavaksi.

Helpot ja nopeat tryffelit

Ajatus näihin lähti, kun ihastelin Annan herkulliset leivonnaiset -ohjelmassa Anna leipomia erilaisia tryffeleitä. Samalla muistin tehneeni reilu 10 vuotta sitten herkullisia tryffeleitä Pätkiksestä. Luulin ohjeen löytyvän jo blogista, mutta se olikin olemassa vain tietokoneeni syövereissä ja ilman kuvia. No mutta koska tryffeleitä teki mieli tehdä ja kaapeista löytyi Pätkisten sijasta ”vain” After Eightejä, päätin kokeilla tryffeleitä tällä kertaa niistä. Ja hyvä niin, näistä tuli hyviä!

Helpot ja herkulliset joulumakeiset

Tryffeleitä pystyy varioimaan miltei loputtomasti tällä samalla ohjeella, kunhan muistaa, että mitä tummempaa käytössä oleva suklaa on, sitä enemmän kermaa tryffelit vaativat. Tumman suklaan kanssa kermaa on hyvä olla noin puolet suklaan määrästä. Maitosuklaan kanssa määrää voidaan tiputtaa noin kolmannekseen suklaan määrästä ja valkosuklaan kanssa riittää noin neljännes suklaan määrästä.

Helpot suklaapallot

Koska After Eight ei itsessään ole pelkkää suklaata, voi After Eightin osuuden ”jättää huomiotta” ja laittaa kermaa vain tumman suklaan vaativan määrä. Itse käytin After Eightin tummaa editionia, joka kovettaa tryffeleitä tavallisia After Eightejä enemmän, mutta ero on niin pieni, etten ottanut tätä ohjetta laatiessa sen enempää huomioon. Sama ohje käy siis sekä tavalliselle että tumman suklaa versiolle. Koostumus on vain hieman pehmoisempi tavallisella After Eighteillä.

After Eight tryffelit

Tässäpä tulee tämä helppo ja herkullinen minttusuklaatryffelien ohje.

 

After Eight -tryffelit

Koosta riippuen noin 25-30 kpl

Aineet:

200 g After Eightejä (käytin tummaa editionia)

200 g tummaa (n. 50%) suklaata

1 dl vispikermaa

1 rkl voita

Lisäksi:

tummaa kaakaojauhetta, mantelirouhetta, nonparelleja, mariannerouhetta tai muuta

Ohje:

Mittaa kulhoon After Eight -suklaa, tummasuklaa ja vispikerma. Kuumenna mikrossa noin 15 sekunnin välein sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Lisää joukkoon voi, anna sen sulaa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita kulho jääkaappiin siksi aikaa, että se on jähmettynyt tarpeeksi muotoilua varten.

Siivilöi tummaa kaakaojauhetta laakean astian pohjalle. Kun tryffelimassa on jämähtänyt, ota siitä lusikalla pieniä paloja ja pyörittele palat palloiksi käsien välissä. Nosta pallot kaakaojauheen päälle. Jos haluat tryffeleihin kaakaojauhe päällisen, siiviöi tryffeleiden päälle lisää kaakaojauhetta ja pyörittele pallot kevyesti kaakaojauheessa.

Kaakaojauhetta päälle

Pudistele/sivele ylimääräiset kaakaojauheet pois päältä esimerkiksi pullasudilla, jotta kuiva, ylimääräinen jauhe ei pöllähdä suuhun maisteluvaiheessa.

Voit kaakaojauheen sijasta pyöritellä tryffelit esimerkiksi mantelirouheessa, nonparelleissa, mariannerouheessa tai muussa vastaavassa.

Säilytä tryffelit ilmatiiviisti jääkaapissa tai huoneenlämmössä.

Vinkki:

* Voit pitää tryffelimassaa jääkaapissa myös esim. yön yli. Tällöin massa kovettuu niin paljon, että ota se huoneenlämpöön noin tunti ennen kuin alat pyörittelemään palloja.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: After Eight -tryffelit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *