Suklaapossu

Arjen pelastaja: Helppo broileri-riisivuoka uunissa

Helppo riisi-broilerivuoka uunissa

Helppo broileri-riisivuoka valmistuu uunissa miltei kuin itsekseen ja maistuu ainakin mein perheessä niin aikuisille kuin lapsille. Tämä sapuska saa makua muun muassa aurajuustosta ja currysta, mutta vuoan voi maustaa makunsa mukaan muillakin mausteilla.

Tekotapa on näin helppo: Aluksi vuokaan laitetaan riisi, vesi ja kanaliemikuutiot tai muita mausteita oman maun mukaan. Esilämmityksen jälkeen vuokaan lisätään broilerin filesuikaleet, sinihomejuusto ja currya. Ainekset kypsennetään miltei täysin kypsiksi, kunnes joukkoon lisätään kasviksia ja hieman maustettua kermaa tuomaan mukaan täyteläisyyttä. Vielä hetki uunissa ja sitten päästäänkin jo syömään.

Helppo uuniruoka

Arki alkaa kesäloman jäljiltä pikku hiljaa rullata eteenpäin, kun koululaiset kulkevat kouluihinsa ja aikuiset aloittavat töitään. Arkeen sopiville helpoille ja nopeille arkiruoille on siis varmaan taas tarvetta. Meillä syödään tällaista uunissa valmistuvaa broileri-riisivuokaa aina silloin tällöin, kun kaivataan jotain mahdollisimman helppoa ruokaa, joka kuitenkin uppoaa myös lapsille. Tässä tulee meillä tehty version ohje, mutta mausteita voi ja saa muutella oman maun mukaan miten haluaa. Meillä tätä on tehty jo usein, mutta parhaiten tämä alkoi maistua vasta kun mukaan tuli sinihomejuusto.

Edit. 20.8.2023. Veden määrä muokattu pienemmäksi. Alkuperäisohjeessa vettä oli 1.2 litraa, mutta kun olemme tehneet tätä ohjeen julkaisun jälkeen, on vuokaan jäänyt liikaa vettä riisin kypsyttyä. Joten nyt veden määrä parempi.

Helppo broileri-riisivuoka uunissa

Aineet:

4.5 dl tummaa riisiä

noin 1 l vettä

2 kpl kanaliemikuutiota

 

700 g maustamattomia broilerin filesuikaleita

1/2-1 pkt sinihomejuustoa (esim. Aura)

1-2 tl curryjauhetta

muutama rouhaisu mustapippuria

 

1 pss (á 200 g) pakasteminiporkkanoita (ks. vinkkiosio alempaa)

1 pss (á 200 g) (pakaste)maissia

1 pkt (á 2.5 dl) juustokermaa tai muuta makukermaa oman maun mukaan

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Mittaa riisit ja vesi laakeaan, noin 20 x 30 cm kokoiseen korkeaan uunivuokaan. Murustele pinnalle pari kanaliemikuutiota. Laita riisi-seos uuniin 15 minuutiksi.

Varttin jälkeen sekoita riisejä. Lusikoi päälle broilerin filesuikaleet suht tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele filesuikaleiden päälle currya ja murustele lopuksi sinihomejuustoa. Meillä yleensä laitetaan puoli pakettia, mutta jos sinihomejuusto on kovin plissun makuista, voi sitä laittaa halutessaan enemmänkin. Laita vuoka uuniin noin 25 minuutiksi.

Lisää vuokaan pikkuporkkanat, maissit sekä juustokerma. Sekoita vuoassa olevat aineet sekaisin ja laita uuniin vielä noin 15 minuutiksi. Tarkkaile, ettei riisit kuivahda liikaa. Jos näin käy, lisää vuokaan tarvittaessa hieman vettä tai kermaa. Lisämakua kaivatessasi voit lisätä mukaan myös enemmän kanalientä. Maista ja lisää halutessasi lisää mausteita.

Nyt sapuska on valmis.

Vinkki:

* Voit käyttää miniporkkanoiden sijasta muitakin kasviksia tai vihanneksia oman maun mukaan.

* Meillä käytetään tummaa riisiä sen kuitupitoisuuden vuoksi, mutta voit käyttää tumman riisin sijasta ruokaan halutessasi muutakin riisiä. Huomaa, että erilaiset riisit kypsyvät eri tahtia ja ne vaativat hieman eri määrän vettä.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Arjen pelastaja: Helppo broileri-riisivuoka uunissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.