Tämä pannukakku hävisi meidän pöydästä ennätysvauhtia!
Vaikka pannukakut yleensäkin tekevät meillä hyvin kauppansa, oli tämän
katoamisnopeus aivan omaa luokkaansa. Erilaisen tästä tekee taikinaan
upotetut ylikypsät, soseutetut banaanit. Makua antoivat myös kaneli ja
vaniljasokeri. Voi nam mitä herkkua voi pannari olla. Melkein kuin olisi
syönyt banaanipiirasta 🙂

Laitoin taikinaan hetken mielijohteesta myös hieman kanelia,
semmosen 1 tl. Se antoi valmiiseen pannariin hitusen makua, mutta ei
maistunut kovinkaan voimakkaasti. Merkkasinkin suoraan ohjeeseen
vaihtoehtoisen annoksen eli 1-2 tl eli laittaa enemmän, jos kaipaa
pikkasen kanelisempaa lopputulosta.

Alunperin kuvittelin vatkaavani seuraksi vaniljakastiketta,
mutta välipalanälkä oli niin kova, että ahmimme, kröhöm, siis söimme
pannaria tomusokerin kanssa. Hyvää näinkin, vaikkakin tomusokeri korostavi makeutta ehkä liikaakin. Tomusokerin kanssa nautittuna pannariin voisi
mielestäni laittaa hieman vähemmän sokeria. Laitoin tuon vähemmän
sokerimääränkin suoraan ohjeeseen 🙂

Ohje on todella mahtava tilanteissa, joissa yrittää keksiä käyttöä ylikypsille, pinnaltaan jo mustuneille banaaneille. Nam, tätä meillä tehdään seuraavallakin kerralla, kun banaanit uhkaavat mennä roskiin. Hmm. Pitäisiköhän ensi kerralla ostaa tahallaan liikaa banaaneja 😉

Banaanipannari 
Pellillinen

Aineet:
8 dl maitoa
3 munaa
2-3 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
1.5 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1-2 tl kanelia
0.5 dl juoksevaa margariinia
2 ylikypsää banaania soseutettuna
Ohje:
Riko munat kulhoon. Lisää loput aineet joukkoon ja vatkaa voimakkaasti sekaisin.
Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin puolisen tuntia. Nauti vaikkapa jäätelön, vatkattavan vaniljakastikkeen kanssa tai ripottele pinnalle hieman tomusokeria. 
Vinkki:
* Pannarin voi tehdä myös pelkistä vehnäjauhoista tai korvata vehnäjauhot jollain vielä kuitupitoisemmalla, vaikkapa graham täysjyväjauhoilla. Laita jauhoja yhteensä 4 dl.