Banaanipannukakku

Tämä pannukakku hävisi meidän pöydästä ennätysvauhtia! Vaikka pannukakut yleensäkin tekevät meillä hyvin kauppansa, oli tämän katoamisnopeus aivan omaa luokkaansa. Erilaisen tästä tekee taikinaan upotetut ylikypsät, soseutetut banaanit. Makua antoivat myös kaneli ja vaniljasokeri. Voi nam mitä herkkua voi pannari olla. Melkein kuin olisi syönyt banaanipiirasta 🙂

Laitoin taikinaan hetken mielijohteesta myös hieman kanelia, semmosen 1 tl. Se antoi valmiiseen pannariin hitusen makua, mutta ei maistunut kovinkaan voimakkaasti. Merkkasinkin suoraan ohjeeseen vaihtoehtoisen annoksen eli 1-2 tl eli laittaa enemmän, jos kaipaa pikkasen kanelisempaa lopputulosta.

Alunperin kuvittelin vatkaavani seuraksi vaniljakastiketta, mutta välipalanälkä oli niin kova, että ahmimme, kröhöm, siis söimme pannaria tomusokerin kanssa. Hyvää näinkin, vaikkakin tomusokeri korostavi makeutta ehkä liikaakin. Tomusokerin kanssa nautittuna pannariin voisi mielestäni laittaa hieman vähemmän sokeria. Laitoin tuon vähemmän sokerimääränkin suoraan ohjeeseen 🙂

Ohje on todella mahtava tilanteissa, joissa yrittää keksiä käyttöä ylikypsille, pinnaltaan jo mustuneille banaaneille. Nam, tätä meillä tehdään seuraavallakin kerralla, kun banaanit uhkaavat mennä roskiin. Hmm. Pitäisiköhän ensi kerralla ostaa tahallaan liikaa banaaneja 😉

Banaanipannari
Pellillinen

8 dl maitoa
3 munaa
2-3 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
1.5 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1-2 tl kanelia
0.5 dl juoksevaa margariinia
2 ylikypsää banaania soseutettuna

Ohje:
Riko munat kulhoon. Lisää loput aineet joukkoon ja vatkaa voimakkaasti sekaisin.
Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin puolisen tuntia. Nauti vaikkapa jäätelön, vatkattavan vaniljakastikkeen kanssa tai ripottele pinnalle hieman tomusokeria.

Vinkki:
* Pannarin voi tehdä myös pelkistä vehnäjauhoista tai korvata vehnäjauhot jollain vielä kuitupitoisemmalla, vaikkapa graham täysjyväjauhoilla. Laita jauhoja yhteensä 4 dl.

Kommentit (6)

Nam! Ihanan näköinen pannukakku. Itse rakastan kaikkia pannukakkuja ja on tullut testattua myös banaaniversiota. Viime kerralla leikkasin banaanin ympyröidä pannukakun päälle ennen paistoa, mutta soseena taikinaan en ole kokeillut 😛 Ihanaa päivää!

Hups, mihn tämä aika taas onkaan kadonnut!?! Pahoittelut hitaasti vastauksesta.. Banaani sopii pannukakkuun yllättävän hyvin. Siitä tuli kivasti makeutta ja makua, eikä hillokaan tehnyt mieli lisätä. Tuollaisia leikattuja banaaninpalojakin pitää testailla joskus! Kiitos Annis 🙂 Ihanaa viikonjatkoa! 😀

Tämäpä ohje pitää laittaa korvan taakse, kun aika usein meinaa nuo banaanit tummua liian nopeasti. 😉 Vaikuttaa herkulta!
T: Serkusten suklaaunelma

Ylikypsille banaaneille on tosiaan hyvä olla ohjeita, niitä löytyy varmaan itse kultakin välillä 🙂 Tämä oli kyllä hyvää, lapsetkin melkein tappelivat, kumpi saa enemmän 😉 Kokeilehan itsekin, toivottavasti pidät yhtä paljon kuin meillä pidettiin 🙂

Kommentoi juttua: Banaanipannukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X