Brownieskeksit suolahippusella

 

Pehmeät suklaakeksit

Suklaateema jatkuu… Nämä keksit ovat suklaanystävän unelma! Tämä Suklaapossu rakastaa suklaata, samoin näitä keksejä! Mmmmm!

Brownieskeksit eli mehevät suklaakeksit

Tämäkin ohje löytyi Suklaapandan sivuilta. Mainos keksien tahmaisuudesta, pehmoisuudesta ja suklaisuudesta iski heti. Kekseihin tuli myös ripaus suolaa pinnalle. Ensimmäinen ajatus oli, ettei siitä voi olla muuta kuin hyötyä. Käytänhän itsekin usein suolaa suklaan parina ja se sopii mielestäni erittäin hyvin tuoden suklaan aromit kunnolla esille. Ja hyviähän nämä olivatkin! Hieman sitkeitä, mutta kuitenkin ah, niin ihanan suklaisen pehmeitä. Maku muistutti jonkin verran jo blogista löytyviä pehmeitä suklaakeksejä, mutta nämä olivat selkeästi suklaisemmat. Tein pari pienen pientä muutosta, alkuperäisohjeet sulkeissa ja täällä.

Brownieskeksit eli pehmeät ja mehevät suklaakeksit

12 kpl melko isoja keksejä

Aineet:

225g tummaa suklaata (n. 70% kaakaota)

30g voita

2 kananmunaa

1 3/5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria (alk.per. 1/2 tl)

3/5 dl vehnäjauhoja

1/4 tl leivinjauhetta

1 mm suolaa (alk.per. ripaus)

75g tummaa suklaata 52 % karkeasti rouhittuna (alk.per. 45 % kaakaota)

Pinnalle:

sormisuolaa

Ohje:

1. Lämmitä uuni 175 C. Ota kaksi uuninpeltiä esiin ja vuoraa leivinpaperilla. Pilko suklaa karkeasti.

2. Laita 225g tummempaa suklaata ja voi kuumankestävään kulhoon ja sulata varovasti mikrossa.

3. Sekoita kananmunat ja sokeri kulhossa käsin, vain niin että ne sekoittuu. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola toisessa kulhossa ja laita sivuun.

4. Lisää sulanut suklaa sokeri- ja kananmunaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös kuivat ainekset vähitellen ja kääntele sekaan lastalla. Lisää myös loput rouhitusta suklaasta ja sekoita.

5. Ota lusikalla isoja nokareita taikinaa ja laita pellille. Jätä muutama sentti kekojen väliin. Ripottele päälle sormisuolaa. Paista keskellä uunia n. 10 minuuttia, kunnes pinta halkeilee ja ei enää kiillä. Älä paista liian kauan!

6. Anna jäähtyä pellillä. Tarjoile heti tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa. Jos haluat voit tarjoilla keksit vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (2)

Moikka! Tosi kiva että pidit suklaakekseistä ja sitruuna-valkosuklaamutakakusta! Ja todella onnistuneita kuvia! Hauskaa päivänjatkoa 🙂

Moi! Niistä on tosi hankala olla pitämättä!! Ja kiitos, yritän opetella kuvaamista samalla, vaikka välillä aikaa ei tunnu olevan siihen(kään) tarpeeksi. Pikku hiljaa, pikku hiljaa.. Oikein kivaa päivänjatkoa myös sulle 🙂 Ja kiitokset vielä resepteistä! Poikkeilen jossain vaiheessa taas hakemassa lisää testattavia ohjeita.. 😉

Kommentoi juttua: Brownieskeksit suolahippusella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X