Cookie-valkosuklaafudget / white chocolate fudge with cookie

Tykkään tosi paljon Marie-keksin ja valkosuklaan yhdistelmästä. Niitä
voisin napsia suuhuni samaan aikaan ihan mielettömän määrän. Tai onhan
niin joskus käynytkin, hupsista! Samaa yhdistelmää käytin myös Järisyttävän hyvässä sitruunajuustokakun
pohjassa ja toimi siinäkin todella hyvin. Reilu kuukausi sitten sain päähäni testata niitä yhdessä myös fudgemuodossa ja kyllähän se toimi siinäkin. Aivan
mielettömän hyvin. Voi jösses sentään kun oli hyviä! 😉

 

Pelkäsin vähän etukäteen, että keksit muhjaantuvat fudgemassan
sisällä ja lopputulos muistuttaa enemmänkin fudgea, jossa uiskentelee
märkiä keksin paloja. Kävinkin malttamattomana fudgelevyn kimppuun, kun
se oli juuri ja juuri jähmettynyt. Leikkasin reunasta palasen, ja voi
että, keksit olivat ihania rapeita sattumia pehmeän valkosuklaafudgen
joukossa! Rapeus säilyi myös seuraavaan päivään. Testailin myös pakastamista, mutta siitä fudget tai pikemminkin keksit eivät pitäneet, vaan kokonaisuudesta tuli juuri sitä mitä ensin pelkäsinkin eli mössöä.

 

Tuoreeltaan fudget kuitenkin olivat äärettömän ihania. Rapsakoita keksi-sattumia olisi voinut olla vaikka enemmänkin. Laitan ohjeen sellaisena kuin sen tein, mutta keksiä voi tosiaan laittaa vaikka hieman enemmänkin 🙂

Helpot kolmen aineen fudget
Koosta riippuen n. 80 kpl
Aineet:
500 g valkosuklaata
1 prk (á 398 g) kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua)
n. 130 g Marie-keksejä + muutama keksi pinnalle
Ohje:
Pilko kattilaan suklaat, kaada joukkoon kondensoitu maito. Lämmitä
koko ajan sekoittaen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet.
Murskaa Marie-keksejä käsien välissä hieman pienemmiksi paloiksi. Älä tee kovin hienoa murua, vaan jätä joukkoon kunnon (n. 1.5 x 1.5 cm) palasia. Lisää keksin palat suklaaseokseenja sekoita. Kaada seos
leivinpaperoituun n. 22 x 22 cm
kokoiseen vuokaan. Tasoita. Murskaa vielä muutama keksi lisää, ripottele suklaamassan pinnalle ja painele pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa
jähmettynyt levy sopivan kokoisiksi paloiksi.

Säilytä jääkaapissa.

Vinkit:
* Nämä fudget eivät valitettavasti kestä pakastamista, vaan pakkasessa keksit pehmenevät mössöksi. Makuahan tuo ei sinänsä haittaa, mutta koska keksin rapeus jää pois, hiipuu myös osa makunautinnosta. Suosittelen siis nauttimaan nämä palat tuoreeltaan.

* Suklaafudgemassan joukkoon voi sekoitella liki mitä vain. Kokeile vaikkapa lakritsin palasia tai suolapähkinöitä..
* Suklaita voi vaihdella mielensä mukaan, mutta kannattaa muistaa, että
mitä tummempi suklaa, sitä vähemmän sitä tarvitaan.* Voit käyttää myös isompaa tai pienempää vuokaa. Isommassa vuoassa tulee matalampia paloja ja pienemmässä korkeampia.

Nämä fudget toimivat viime kuussa työpaikallani vähän kuin synttärikakun sijaisena. Alunperin ajattelin, että niissä riittää syötävää pidemmäksikin aikaa, mutta toisin kävi; keksi-fudget hävisivät todella nopsaan kiposta. Ja saivat paljon kehuja myös muilta 🙂

Instagram

  • Vieläkö teillä on omenoita jäljellä? Tämä supermehevä omenapiirakka on helppo ja nopea tehdä, ja niin mehevä, että!!! Jos kaipaat vielä omppuohjetta, niin kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supermeheva-omenapiirakka-kauramurulla-munaton/
#suklaapossu #omena #piirakka #munaton #omenapiirakka #mehevä #moist #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Testailin vegaanisia pullia kookosmaitopohjaisina, ja voi että kun niistä tuli pehmoisia. Ja ihanan makuisia, varsinkin kanelilla ja fariinisokerilla täytetyt versiot, nams! 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vegaaniset-eli-maidottomat-ja-munattomat-pullat/ #suklaapossu #vegaaninen #pulla #kotiliesiblogit #vegan #bun
  • Sain tehdä veljeni uudelle perheenjäsenelle ristiäiskakun tässä vähän aikaa sitten. Koristeeksi toivottiin pientä rättäriä ja tällainen siitä tuli :) Koko kakun näet blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-ristiaiskakku-citroen-koristeella/ #ristiäiskakku #suklaapossu #kaulintamassa #2cv #vadelma #mansikka #mousse #christening #cake #kotiliesiblogit
  • Yksi mun kestosuosikkini syksyn herkuista on tämä ihanan mehevä ja muhkea omenapiirakkaa murupäällisellä. Piirakka on älyttömän helppo ja nopea tehdä. Oletko jo kokeillut? Ohjeen löydät blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-omenapiirakka-kauramurupaallisella-maidoton/
#helppojanopea #omenapiirakka #kauramuru #maidoton #suklaapossu #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Tein mein 2-vuotiaan pojan ja 9-vuotiaan tytön synttäreiden tarjottavista yhteenvedon. Voit nyt lukea blogista, mitä kaikkea suolaista ja makeaa olikaan tarjolla :) https://kotiliesi.fi/sukl…/yhteenveto-synttaritarjottavista/ #suklaapossu #yhteissynttärit #synttärit #suolaisetleivonnaiset #makeatleivonnaiset #lentokonekakku #pulla #pannacotta #sitruunakeksi #munaton #birthday #kotiliesiblogit
  • Onko teillä vielä punaherukoita jäljellä? Mä tein tällaisen munattoman punaherukkarahkapiirakan, josta tuli tosi hyvää! Piirakassa on mehevä pohja, rapea päällinen ja välissä rahkatäytettä punaherukoilla. Kurkkaa herkkuohje blogista ja kokeile itse vaikka heti alkaneen viikon iloksi https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukka-rahkapiirakka-maisemakahvilan-punaherukkapiirakka/  #punaherukka #piirakka #rahkapiirakka #kesä #herkkua  #suklaapossu #kotiliesiblogit #redcurrant #pie
  • Pitkästä aikaa fudgepuuhia maailman helpoimmalla ja nopeimmalla ohjeella. Ja herkullisimmalla 😋 #tummasuklaa #kondensoitumaito #suklaa #herkku #easybaking #chocolate #fudge #yummy #suklaapossu #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Voi vitsit, nämä on varmasti suoerhyviä!!! Pakko kokeilla jossakin välissä 😛

Maiju, nämä olivat minusta ihan mielettömän hyviä! Heti tuoreeltaan meinasi lähteä kieli mukana, kun haukkasi pehmeää, makeaa fugdea, jossa rapsahti rapea keksi 😛 Kannattaa siis ihmeessä testailla! 😀

Herkullisen näköisiä! Ja mukavaa, kun yksinään tylsille Marie-kekseille löytyy jo pari mahtavaa hukkauspaikkaa ;D
Onnea syntymäpäivän johdosta näin jälkikäteen 😀

Itse asiassa en edes pidä Marie-kekseistä sellaisenaan, mutta näissä ne saivat aivan uuden ulottuvuuden ja maistuivat tosi, tosi hyville 😉 Kiitos paljon Taru 😀

Toimisikohan Digestivellä vai pehmeneekö ne nopeampaa? Mä en oikein tykkää Marieista.

Hmmm. Digestive on jonkin verran Marie-keksiä pehmeämpi, joten luulisin sen pehmenevänkin nopeammin. Tarulle tuossa jo ylempänä kerroin, etten minäkään pidä Mariesta yksinään. Jotenkin keksien maku muuttuu yhdessä valkosuklaan kanssa yhdistettynä aivan ihanaksi. Kokeilin samaa digestiven kanssa (siis pala valkosuklaata+digestivekeksi suuhun samaan aikana), eikä se iskenyt läheskään yhtä kovaa kuin Marie+valkosuklaa yhdistelmä. Vaikka siis normaalisti pidänkin enemmän digestivestä 🙂 Nämä ovat toki makuasioita, enkä voi tietenkään taata, että olisit samaa mieltä, mutta kannustaisin sinuakin kokeilemaan rohkeasti Marienkin kanssa 🙂

Moikka! Mulla ideana tehdä näitä joululahjaksi, joten miten onnistuuko säilytys myös huoneenlämmössä vai lässähtääkö nämä? Ajatuksena laittaa sellofaaniin kauniisti, mutta eihän niitä sitten kiva ole lahjan saajankaan jääkaapissa säilyttää…? Onko mitään vinkkejä huoneen lämmössä pitämiseen? Lisäksi: kuinka kauan nämä säilyy, että osaa pussiin laittaa parasta ennen ?

Moikka Nea! 🙂 Harmittavasti olen päässyt maistelemaan vain tuoreita (n. 1-2 päivän ikäisiä) tai pakkasen kautta käyneitä fudgeja. Uskoisin kuitenkin, että nämä säilyvät suunnilleen yhtä kauan, kuin esim. pähkinää ja lakritsia sisältävät fudget, jotka pysyvät hyvinä ilmatiiviisti pakatussa rasiassa noin viikon, ihan vaan huoneenlämmössä. Siis jos niitä ei tule syötyä sitä ennen 🙂 Näissä fudgeissa tosin tuo keksi saattaa hieman pehmetä pidemmässä säilytyksessä, ehkä. Ehditkö vaikka testailemaan näitä vielä ennen Joulua, jos haluat varmistaa keksien rapeana pysymisen? 🙂

Kommentoi juttua: Cookie-valkosuklaafudget / white chocolate fudge with cookie

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X