Suklaapossu

Cookie-valkosuklaafudget / white chocolate fudge with cookie

Tykkään tosi paljon Marie-keksin ja valkosuklaan yhdistelmästä. Niitä voisin napsia suuhuni samaan aikaan ihan mielettömän määrän. Tai onhan niin joskus käynytkin, hupsista! Samaa yhdistelmää käytin myös Järisyttävän hyvässä sitruunajuustokakun pohjassa ja toimi siinäkin todella hyvin. Reilu kuukausi sitten sain päähäni testata niitä yhdessä myös fudgemuodossa ja kyllähän se toimi siinäkin. Aivan mielettömän hyvin. Voi jösses sentään kun oli hyviä! 😉

 

Pelkäsin vähän etukäteen, että keksit muhjaantuvat fudgemassan sisällä ja lopputulos muistuttaa enemmänkin fudgea, jossa uiskentelee märkiä keksin paloja. Kävinkin malttamattomana fudgelevyn kimppuun, kun se oli juuri ja juuri jähmettynyt. Leikkasin reunasta palasen, ja voi että, keksit olivat ihania rapeita sattumia pehmeän valkosuklaafudgen joukossa! Rapeus säilyi myös seuraavaan päivään. Testailin myös pakastamista, mutta siitä fudget tai pikemminkin keksit eivät pitäneet, vaan kokonaisuudesta tuli juuri sitä mitä ensin pelkäsinkin eli mössöä.

 

 

Tuoreeltaan fudget kuitenkin olivat äärettömän ihania. Rapsakoita keksi-sattumia olisi voinut olla vaikka enemmänkin. Laitan ohjeen sellaisena kuin sen tein, mutta keksiä voi tosiaan laittaa vaikka hieman enemmänkin 🙂

Helpot kolmen aineen fudget

Koosta riippuen n. 80 kpl

Aineet:

500 g valkosuklaata

1 prk (á 398 g) kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua)

n. 130 g Marie-keksejä + muutama keksi pinnalle

Ohje:

Pilko kattilaan suklaat, kaada joukkoon kondensoitu maito. Lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet.

Murskaa Marie-keksejä käsien välissä hieman pienemmiksi paloiksi. Älä tee kovin hienoa murua, vaan jätä joukkoon kunnon (n. 1.5 x 1.5 cm) palasia. Lisää keksin palat suklaaseokseenja sekoita. Kaada seos leivinpaperoituun n. 22 x 22 cm kokoiseen vuokaan. Tasoita. Murskaa vielä muutama keksi lisää, ripottele suklaamassan pinnalle ja painele pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa jähmettynyt levy sopivan kokoisiksi paloiksi.

Säilytä jääkaapissa.

Vinkit: * Nämä fudget eivät valitettavasti kestä pakastamista, vaan pakkasessa keksit pehmenevät mössöksi. Makuahan tuo ei sinänsä haittaa, mutta koska keksin rapeus jää pois, hiipuu myös osa makunautinnosta. Suosittelen siis nauttimaan nämä palat tuoreeltaan.

* Suklaafudgemassan joukkoon voi sekoitella liki mitä vain. Kokeile vaikkapa lakritsin palasia tai suolapähkinöitä..

* Suklaita voi vaihdella mielensä mukaan, mutta kannattaa muistaa, että mitä tummempi suklaa, sitä vähemmän sitä tarvitaan.* Voit käyttää myös isompaa tai pienempää vuokaa. Isommassa vuoassa tulee matalampia paloja ja pienemmässä korkeampia.

Nämä fudget toimivat viime kuussa työpaikallani vähän kuin synttärikakun sijaisena. Alunperin ajattelin, että niissä riittää syötävää pidemmäksikin aikaa, mutta toisin kävi; keksi-fudget hävisivät todella nopsaan kiposta. Ja saivat paljon kehuja myös muilta 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Cookie-valkosuklaafudget / white chocolate fudge with cookie

Pienet Herkkusuut – Maiju

Voi vitsit, nämä on varmasti suoerhyviä!!! Pakko kokeilla jossakin välissä 😛

Suklaapossu

Maiju, nämä olivat minusta ihan mielettömän hyviä! Heti tuoreeltaan meinasi lähteä kieli mukana, kun haukkasi pehmeää, makeaa fugdea, jossa rapsahti rapea keksi 😛 Kannattaa siis ihmeessä testailla! 😀

Taru

Herkullisen näköisiä! Ja mukavaa, kun yksinään tylsille Marie-kekseille löytyy jo pari mahtavaa hukkauspaikkaa ;D
Onnea syntymäpäivän johdosta näin jälkikäteen 😀

Suklaapossu

Itse asiassa en edes pidä Marie-kekseistä sellaisenaan, mutta näissä ne saivat aivan uuden ulottuvuuden ja maistuivat tosi, tosi hyville 😉 Kiitos paljon Taru 😀

Eve

Toimisikohan Digestivellä vai pehmeneekö ne nopeampaa? Mä en oikein tykkää Marieista.

Suklaapossu

Hmmm. Digestive on jonkin verran Marie-keksiä pehmeämpi, joten luulisin sen pehmenevänkin nopeammin. Tarulle tuossa jo ylempänä kerroin, etten minäkään pidä Mariesta yksinään. Jotenkin keksien maku muuttuu yhdessä valkosuklaan kanssa yhdistettynä aivan ihanaksi. Kokeilin samaa digestiven kanssa (siis pala valkosuklaata+digestivekeksi suuhun samaan aikana), eikä se iskenyt läheskään yhtä kovaa kuin Marie+valkosuklaa yhdistelmä. Vaikka siis normaalisti pidänkin enemmän digestivestä 🙂 Nämä ovat toki makuasioita, enkä voi tietenkään taata, että olisit samaa mieltä, mutta kannustaisin sinuakin kokeilemaan rohkeasti Marienkin kanssa 🙂

Nea

Moikka! Mulla ideana tehdä näitä joululahjaksi, joten miten onnistuuko säilytys myös huoneenlämmössä vai lässähtääkö nämä? Ajatuksena laittaa sellofaaniin kauniisti, mutta eihän niitä sitten kiva ole lahjan saajankaan jääkaapissa säilyttää…? Onko mitään vinkkejä huoneen lämmössä pitämiseen? Lisäksi: kuinka kauan nämä säilyy, että osaa pussiin laittaa parasta ennen ?

Suklaapossu

Moikka Nea! 🙂 Harmittavasti olen päässyt maistelemaan vain tuoreita (n. 1-2 päivän ikäisiä) tai pakkasen kautta käyneitä fudgeja. Uskoisin kuitenkin, että nämä säilyvät suunnilleen yhtä kauan, kuin esim. pähkinää ja lakritsia sisältävät fudget, jotka pysyvät hyvinä ilmatiiviisti pakatussa rasiassa noin viikon, ihan vaan huoneenlämmössä. Siis jos niitä ei tule syötyä sitä ennen 🙂 Näissä fudgeissa tosin tuo keksi saattaa hieman pehmetä pidemmässä säilytyksessä, ehkä. Ehditkö vaikka testailemaan näitä vielä ennen Joulua, jos haluat varmistaa keksien rapeana pysymisen? 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *