Daim-juustokakku ilman liivatetta

Herkullinen Daim juustokakku

Innostuin helpon ja nopean Geishajuustokakun jälkeen leipomaan myös toisen liivatteettoman juustokakun, tällä kertaa DAIM:sta. DAIM-juustokakku on valmistuu vähintään yhtä helposti ja nopeasti kuin Geishakakku. En ottanut kellosta aikaa, mutta arvioisin varovaisesti, että tekemiseen kului aikaa vain 20 minuuttia. Muutaman tunnin hyytymisen jälkeen kakku oli valmis nautittavaksi. Tarjosin tätä tyttömme synttäreillä ja kakku sai paljon kehuja. Ja tykkäsin itsekin tästä pehmeästä, miedon valkosuklaan ja DAIMin yhdistelmästä.

Helppo ja nopea juustokakku

Ja hei, kakku ei ollut lainkaan liian makea, vaikka niin voisi kuvitella kakkuun tulevan valkosuklaan ja DAIM:n johdosta. Kakku oli toki makea, mutta hyvällä tavalla. Sellainen lempeän makuinen, miedon kinuskinen. Isohkoiksi jätetyt DAIMin palat sulivat osittain muun täytteen joukkoon ja sekös teki tästä vieläkin herkullisempaa. Ennen tarjoilua päälle laitetut DAIM-palat pysyvät rapsakoita ja tuovat kakkuun oman herkullisen lisänsä.

Daim-valkosuklaajuustokakku ilman liivatetta

Kakusta tekee helpon myös se, että siihen tulee vain kourallinen aineita.

Tämä oli tarjolla meidän 7-vuotiaan toisella synttäreillä ja oli tosi tykätty kakku.

Helppo ja nopea Daim-juustokakku

Tapani mukaan koitin jälleen keksiä miten tätä kakkua voisi parannella. En keksinyt kakusta muuta muokattavaa, kuin sen hieman tahmainen koostumus. Kakku pystyi hyvin koossa ja siitä sai leikattua paloja, mutta ne eivät ollaa kovin siistejä. Jos palojen siisteys on tärkeää, kannattaa täytteen joukkoon lisätä 2 liivatelehteä. Toki, jos makeannälkä vaivaa kunnolla, niin täytettä voi tukevoittaa myös lisäämällä valkosuklaata.

Liivatteeton daim juustokakku

Vaikka kakku oli nytkin herkullista, niin Daimin ystävänä sanoisin, että Daimia voinut olla vaikka enemmänkin. Silloin makeanhimo tosin olisi laantunut vieläkin pienemmällä palalla, eikä tätä ihanuutta olisi jaksanut syödä niin paljon kuin tällä kertaa. Joka tapauksessa sanoisin, että nam!

Tämä kakku sopisi loistavasti vaikkapa tulevaan Isänpäivään tai Joulun aikaan. Ja toki myös kevään ja kesän juhliin.

Daim-juustokakku ilman liivatetta

n. 16-18 cm vuokaan

Pohja:

100 g suklaahippukeksejä

30 g voita sulatettuna

Täyte:

200 g valkosuklaata

2 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa

2.5 dl Flora Kuohua

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl turkkilaista jogurttia

Lisäksi päälle:

1 (á 56 g) DAIM-patukka

Ohje:

Voit koota kakun n. 16-18 cm irtopohjavuokaan tai suoraan tarjoilulautaselle. Jälkimmäisessä tavassa irroita vuoan reunaosa ja aseta se keskelle tarjoilulautasta. Voitele n. 16-18 vuoan reunat hyvin esim. vuokaspraylla.

Murskaa keksit esim. pakastepussissa rutistelemalla ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Tee täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti n. 15 sekunnin välein sekoitellen, kunnes se on kokonaan sulanut. Rouhi DAIM:t noin 1 cm kokoisiksi paloiksi. Jätä suklaat sivuun odottamaan.

Vatkaa Flora Kuohu kunnon vaahdoksi.  Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä jogurtti ja vatkaa kunnolla sekaisin. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa ja kääntele lopuksi joukkoon myös rouhittu Daim. Kaada taikina keksipohjan päälle.

Daim valkosuklaamousse

Tasoita ja nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Rouhi yksi iso DAIM-patukka ja koristele kakku ripottelemalla rouhe kakun päälle.

Vinkit:

* Kakusta tulee melko korkea, joten varaa käyttöön tarpeeksi korkea vuoka.

* Voit tehdä kakusta myös matalamman. Täyte riittää tällaisenaan 22-24 cm kakkuun. Tee tällöin keksimurupohja 2-kertaisena.

* Kakku on munaton, kun käytät pohjaan munattomia keksejä.

* Voit käyttää Flora Kuohun sijasta myös vispikermaa. Koska Flora Kuohun tilavuus on vaahdotettuna hieman vispikermaa suurempi, varaa vispikermaa enemmän, n. 3 dl.

Valkosuklaa-daimjuustokakku

Kommentit (3)

Ihmisten pitäisi ennemminkin katsoa nykyisin ensin Peiliin ja mitata vatsankin ympärystä kuin tehdä ja syödä näitä ylimakeita rasvapommeja tms.
Harva kuluttaa nuokin kalorit liikkumalla.
Kehiteltäiskö välillä lehtiin malliksi terveellisempiä herkkuja jopa ilman valkoista sokeriakin.

Tällaiset helpot ja nopeat herkkuohjeet on pääosin suunniteltu ajatellen juhlahetkiä, jotka ovat kuitenkin melko harvassa. Jos herkuttelu on jokapäiväistä, niin silloin on ymmärrän tuon huolen ja tällöin yhtenä vaihtoehtona on leipoa vaikka (jo blogista löytyviä terveellisempiä) esim. smoothietyyppisiä kakkuja (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/) niin halutessaan. Valinnanvaraa siis löytyy kumpaankin suuntaan.

Eiköhän niitäkin jo ole tarjolla ihan runsaastikin. Jokainen valitsee, mitä leipoo ja tarjoaa. Ja valitseeko lautaselleen. Minusta tämä on ihanan kuuloinen kakku jonka voisin ottaa tarjoiluun. Sen verran harvassa kakut että silloin saa olla vaikka tällaisella ohjeella.

Kommentoi juttua: Daim-juustokakku ilman liivatetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X