Mökillä
maistelin kaupan pakastealtaasta ostettua daim-kakkua ja eräs pöydässä olija
heitti ilmaan ajatuksen, että voisin tarjota sellaista tulevissa juhlissa.
Ajatus ei jättänyt minua rauhaan, joten eipä muuta kuin tekemään. Kakussa oli
mantelipohja, josta halusin vähemmän rouheisen. Pohjan päällä oli jotain
makeaa, vaniljakreemiä muistuttavaa ja tämän päällä vaalean ruskeaa, melko
makeaa moussea, joka ei kuitenkaan selkeesti maistunut suklaalta. Mietein
pitkään, miten sen voisi tehdä, kunnes kauppareissulla silmiini osui
daim-patukat. Halusin testatat niiden sulattamista kermatilkassa. Nehän ovat
ruskeita, makeita, eivätkä kovin suklaisia..
Tein
yhden kakun sijasta kolme testiversiota, joista kylläkin vain yhteen laitoin
tuota makeaa moussea. Kokosin kakut kahteen 16 cm vuokaan ja lisäksi yhden
minikakun n.8 cm ”jälkiruokarenkaaseen”. Ensimmäiseen isompaan
kakkuun laitoin pohjan päälle puolet täyte I:stä, tämän päälle täyte II ja
lopuksi suklaapäällisen. Toiseen isompaan kakkuun laitoin täyte I:n päälle heti
suklaakuorrutteen. Lisäksi tein miniminikakun pohjan jämistä. Sen tein
laittamalla täyte I.n päälle vielä toisen pohja-levyn ja sen päälle vasta
suklaakuorrutteen. Hmm. Olikohan tarpeeksi sekavaa.. Eli tuli testattua kolmea
erilaista kakun rakennetta ja hieman erilaisia makuja. Minikakku taisi lopulta
viedä voiton.
Daimeista
sulatettu ”mousse” oli mukavan makea (ehkä liiankin), mutta olisin
halunnut siihen lisää kuohkeutta.. Lisäksi sitä oli liian vähän. Pohja olisi
saanut olla hieman maukkaampi. Kakkujen rakenne ja maku oli paras vasta
seuraavana päivänä niiden vetäydyttyä. Näistä ei mistään tullu samanlaista kuin
mökillä syöty kakku, mutta olivat sen verran hyviä, että näiden osalta on
jatkokehittelyä vielä luvassa lähiaikoina..
DAIM-kakku I
Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0.75 dl mantelirouhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot varovasti
sekoittaen. Paista 225 asteessa pellillä 5-8 min.
Täyte I (molempiin kakkuihin):
3 dl kylmää vettä
1.5 dl vaniljakreemijauhetta
75 g sulatettua valkosuklaata (ois voinu laittaa daimia
rouhittuna)
Vatkaa kylmään veteen vaniljakreemijauhe. Lisää joukkoon
sulatettu valkosuklaa. Kaada jäähtyneen pohjan päälle.
Täyte II (vain toiseen 16 cm kakkuun):
1.25 dl kuohukermaa
2.5 x 28 g daim-patukka
2 mm liivatejauhetta
1 tl vettä
Laita 0.5 dl kuohukermaa ja rouhittu daim-patukka pieneen
kippoon ja kuumenna mikrossa, kunnes daim on kokonaan sulanut (seos kiehuu,
joten sekoita vähän väliä). Kun seos täysin sulanut, lisää loppukerma. Laita
jääkaappiin. Vatkaa täysin kylmänä vaahdoksi. Liuota liivatejauhe veteen,
kuumenna seos ja kaada ohuena nauhana samalla vatkaten täytteen joukkooon.
Päälle:
250 g Daim-suklaalevyä
1.5 dl kuohukermaa
1 pss Daim-rakeita
daimia murskattuna

Laita kerma ja Daim-suklaa kattilaan ja anna suklaan sulaa.
Ripottele Daim-rakeita kakun päälle ja kaada kuorrute koko komeuden päälle.
Ripottele päälle vielä murskattua daimia.

Instagram

  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti
  • Ihanaa kun aurinko hellii ja pian meillä aletaan grillaamaan. Vinkkaan vielä ennen ulos menemistä, että kokosin blogiin muutamia herkullisia makeita ja suolaisia ohjeita kesän juhliin ja äitienpäiväksi 💖 Jos haluat tehdä vielä jotain herkkua huomiseksi, niin vilkaise vinkit blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aitienpaivan-makeat-ja-suolaiset-leivonnaiset/
#vinkki #äitienpäivä #suolaiset #makeat #leivonnaiset #suklaa #savulohi #kahvikakunmuotoinenkakku #suklaapossu #kotiliesi

suklaapossu

Keskustelu

Oi mikä herkku!!

Niin onkin 🙂

Voisko korvata vaniljakreemijauheen vaniljakastikkejauheella? Pitääkö lisätä jotain vai tehdään näin samaa mutta kreemin tilalle vaniljakastikejauhe?

Kreemijauheen sijasta voi käyttää vaniljakastikejauhetta. Tosin en osaa sanoa varmaksi, onko annostus kreemijauheen ja vaniljakastikejauheen välillä täysin sama, sillä jo eri kreemijauhemerkkien välillä on eroja. Mutta sekin selviää kokeilemalla. Eli tee samalla tavalla kuin ohjeessa, mutta korvaa vain jauhe toisella. Seoksen pitäisi pienen vetäytymisen jälkeen olla aika tönkköä, sellaista, että pystyy hyvin kakun välissä. Mutta jos menee tosi jämäkäksi, lisää hieman vettä ja toisaalta jos jää löysäksi, lisää hieman vaniljakastikejauhetta. Uskoisin kuitenkin, että noilla samoilla määrillä päästään tosi lähelle oikeaa rakennetta ja fiksausta tuskin tarvitaan 🙂

PS. Jos kaipaat vielä tätäkin parempaa Daim-kakkua, täältä löytyy mielestäni paras lopputulos http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/06/kolmen-ja-neljan-suklaan-kakut.html Erityisesti pohja oli tätäkin parempi.

Kiitos vastauksesta 🙂 kyllä huomasin ja teen pohjan ja kuorrutteen sieltä mutta täyte I tästä reseptistä koska tässä käyttää jauhetta enemmän 🙂 jätän siis täyte II pois. Myöhemmin varmaan teen taas niin täys sama ku mitä laitoit linkin. Nyt siis teen vähän muutoksia 🙂 muuten ihana blogi! Tykkään

Hienoa, taisit poimia juuri ne parhaat palat. Toivottavasti maistuu. Jos vielä poikkeat täällä, niin kerrothan millainen kakku tuli 🙂 Ja kiitos paljon, mukavaa, että pidät blogistani 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.