Mökillä
maistelin kaupan pakastealtaasta ostettua daim-kakkua ja eräs pöydässä olija
heitti ilmaan ajatuksen, että voisin tarjota sellaista tulevissa juhlissa.
Ajatus ei jättänyt minua rauhaan, joten eipä muuta kuin tekemään. Kakussa oli
mantelipohja, josta halusin vähemmän rouheisen. Pohjan päällä oli jotain
makeaa, vaniljakreemiä muistuttavaa ja tämän päällä vaalean ruskeaa, melko
makeaa moussea, joka ei kuitenkaan selkeesti maistunut suklaalta. Mietein
pitkään, miten sen voisi tehdä, kunnes kauppareissulla silmiini osui
daim-patukat. Halusin testatat niiden sulattamista kermatilkassa. Nehän ovat
ruskeita, makeita, eivätkä kovin suklaisia..

Tein
yhden kakun sijasta kolme testiversiota, joista kylläkin vain yhteen laitoin
tuota makeaa moussea. Kokosin kakut kahteen 16 cm vuokaan ja lisäksi yhden
minikakun n.8 cm ”jälkiruokarenkaaseen”. Ensimmäiseen isompaan
kakkuun laitoin pohjan päälle puolet täyte I:stä, tämän päälle täyte II ja
lopuksi suklaapäällisen. Toiseen isompaan kakkuun laitoin täyte I:n päälle heti
suklaakuorrutteen. Lisäksi tein miniminikakun pohjan jämistä. Sen tein
laittamalla täyte I.n päälle vielä toisen pohja-levyn ja sen päälle vasta
suklaakuorrutteen. Hmm. Olikohan tarpeeksi sekavaa.. Eli tuli testattua kolmea
erilaista kakun rakennetta ja hieman erilaisia makuja. Minikakku taisi lopulta
viedä voiton.

Daimeista
sulatettu ”mousse” oli mukavan makea (ehkä liiankin), mutta olisin
halunnut siihen lisää kuohkeutta.. Lisäksi sitä oli liian vähän. Pohja olisi
saanut olla hieman maukkaampi. Kakkujen rakenne ja maku oli paras vasta
seuraavana päivänä niiden vetäydyttyä. Näistä ei mistään tullu samanlaista kuin
mökillä syöty kakku, mutta olivat sen verran hyviä, että näiden osalta on
jatkokehittelyä vielä luvassa lähiaikoina..

DAIM-kakku I

Pohja:

3 munaa

2 dl sokeria

1.5 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

0.75 dl mantelirouhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot varovasti
sekoittaen. Paista 225 asteessa pellillä 5-8 min.

Täyte I (molempiin kakkuihin):

3 dl kylmää vettä

1.5 dl vaniljakreemijauhetta

75 g sulatettua valkosuklaata (ois voinu laittaa daimia
rouhittuna)

Vatkaa kylmään veteen vaniljakreemijauhe. Lisää joukkoon
sulatettu valkosuklaa. Kaada jäähtyneen pohjan päälle.

Täyte II (vain toiseen 16 cm kakkuun):

1.25 dl kuohukermaa

2.5 x 28 g daim-patukka

2 mm liivatejauhetta

1 tl vettä

Laita 0.5 dl kuohukermaa ja rouhittu daim-patukka pieneen
kippoon ja kuumenna mikrossa, kunnes daim on kokonaan sulanut (seos kiehuu,
joten sekoita vähän väliä). Kun seos täysin sulanut, lisää loppukerma. Laita
jääkaappiin. Vatkaa täysin kylmänä vaahdoksi. Liuota liivatejauhe veteen,
kuumenna seos ja kaada ohuena nauhana samalla vatkaten täytteen joukkooon.

Päälle:

250 g Daim-suklaalevyä

1.5 dl kuohukermaa

1 pss Daim-rakeita

daimia murskattuna

Laita kerma ja Daim-suklaa kattilaan ja anna suklaan sulaa.
Ripottele Daim-rakeita kakun päälle ja kaada kuorrute koko komeuden päälle.
Ripottele päälle vielä murskattua daimia.

Kommentit (6)

Voisko korvata vaniljakreemijauheen vaniljakastikkejauheella? Pitääkö lisätä jotain vai tehdään näin samaa mutta kreemin tilalle vaniljakastikejauhe?

Kreemijauheen sijasta voi käyttää vaniljakastikejauhetta. Tosin en osaa sanoa varmaksi, onko annostus kreemijauheen ja vaniljakastikejauheen välillä täysin sama, sillä jo eri kreemijauhemerkkien välillä on eroja. Mutta sekin selviää kokeilemalla. Eli tee samalla tavalla kuin ohjeessa, mutta korvaa vain jauhe toisella. Seoksen pitäisi pienen vetäytymisen jälkeen olla aika tönkköä, sellaista, että pystyy hyvin kakun välissä. Mutta jos menee tosi jämäkäksi, lisää hieman vettä ja toisaalta jos jää löysäksi, lisää hieman vaniljakastikejauhetta. Uskoisin kuitenkin, että noilla samoilla määrillä päästään tosi lähelle oikeaa rakennetta ja fiksausta tuskin tarvitaan 🙂

PS. Jos kaipaat vielä tätäkin parempaa Daim-kakkua, täältä löytyy mielestäni paras lopputulos http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/06/kolmen-ja-neljan-suklaan-kakut.html Erityisesti pohja oli tätäkin parempi.

Kiitos vastauksesta 🙂 kyllä huomasin ja teen pohjan ja kuorrutteen sieltä mutta täyte I tästä reseptistä koska tässä käyttää jauhetta enemmän 🙂 jätän siis täyte II pois. Myöhemmin varmaan teen taas niin täys sama ku mitä laitoit linkin. Nyt siis teen vähän muutoksia 🙂 muuten ihana blogi! Tykkään

Hienoa, taisit poimia juuri ne parhaat palat. Toivottavasti maistuu. Jos vielä poikkeat täällä, niin kerrothan millainen kakku tuli 🙂 Ja kiitos paljon, mukavaa, että pidät blogistani 😀

Kommentoi juttua: Daim-kakku I

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Mein tytön synttäreiden tarjottavat löytyvät nyt yhteenvetona blogista. Kurkaa blogista, mitä kaikkea juhlissa olikaan tarjolla https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tyton-6-vuotissyntymapaivien-tarjottavat-yhteenveto/
#suklaapossu #vuohenjuusto #savulohi #tuulihattu #vegaaninenmäti #prinsessakakkua #suklaa #kakku #kaurakeksit #kotiliesiblogit
  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X