Suklaapossu

Daim

Eräs lempikarkeistani on ehdottomasti DAIM! Olen erittäin iloinen, että löysin ohjeen, jolla sitä pystyy tekemään kotona. Tämä nimittäin on aivan kuin daimia! Ohje on alunperin Ulla Svenskin kirjasta. NAM! Maitosuklaista Marabow sopii mielestäni parhaiten, sen kanssa nämä maistuvat eniten aidolle Daimille!

Aineet: 3rkl = 45 g voita

3rkl = 0.45 dl tummaa siirappia

1dl sokeria

1dl mantelijauhetta

1rkl kaakaojauhetta

150g maitosuklaata sulatettuna

Ohje:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan siirappi, sokeri, mantelijauhe ja kaakaojauhe.

Keitä seosta miedolla lämmöllä n. 15min. koko ajan sekoittaen. Massa on valmista kun se alkaa irrota kattilan reunoilta.

Kaada seos leivinpaperille. Aseta toinen leivinpaperi massan päälle ja kauli ohueksi levyksi. Anna jäähtyä ja kovettua.

Kun massa on kovettunut kunnolla, sulata maitosuklaa ja levitä levyn pinnalle. Suklaaseen voi vetää halutessaan urat kakkuraapalla (tai vaikka haarukalla)..

Laita suklaalevy jääkaappiin kovettumaan ja taittele paloiksi.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Daim

Anonyymi

Heii! Käytetäänkö näihin Daimeihin tummaa vai vaaleaa siirappia? Tuolla kaapissa majailee tumma siirappi jo, mutta pitäneekö ostaa toisenlaista näihin? Kuulostaa tämä ohje niin herkulliselta että pakko kokeilla, tulisi samalla kohta vanhenevalle mantelijauheelle käyttöä 😉

Suklaapossu

Hyvä kysymys! Tuo olikin jäänyt kokonaan merkkaamatta. Kirjoitankin sen samantein tuonne ohjeeseen. Eli olen käyttänyt näihin tummaa siirappia. Pääset siis samantein Daimin tekopuuhiin 🙂 Toivottavasti maistuu myös sinulle 🙂

Laze

Tarkottaako tuo kaakaojauhe sitä ”maustamatonta” ettei mitään oboy kaakaoo?

Suklaapossu

Moikka Laze 🙂 Kyllä, ohjeissani olevilla kaakaojauheilla tarkoitan aina sitä tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta (esim. Van Houten) ellei toisin sanota 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *