Feta-sipuli-tomaattipiirakka

Halusin testata esikoisen synttäreille jotain erilaista suolaista piirakkaa. Pastanjauhantaa-sivuilla suositeltiin feta-sipulipiirakkaa (alunperin Pirkan resepti), jota piti päästä testaamaan. Ja hyväähän se olikin. Tosin tein jälleen pieniä viilauksia ohjeeseen. Alkuperäisessä ohjeessa täytteenä
punasipulia ja fetaa. Lisäsin itse purjoa ja tomaattia samalla vähentäen punasipulin
määrää. Vaihdoin kerman ranskankermaan ja lisäsin myös mustaleima-emmentalia
tuomaan hieman juustoisen voimakasta makua.

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

100 g leivontamargariinia

1/2 dl kevytmaitoa

¼ tl himalajan suolaa


Täyte:
2 kpl (300 g) isoa punasipulia

1 (~200 g) iso purjo
2 rkl fetajuustotölkin lientä
1/2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 tl basilikaa
1 tl suolaa

150 g minitomaatteja
1 tlk (150 g) fetajuustokuutioita öljymarinadissa (Pirkka, yrttimarinoidut)

n. 1 dl Apetina fetajuustokuutioita
1 prk (1.5 dl) ranskankermaa

0.5 dl kevytmaitoa
2 munaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Päälle:

0.5 dl mustaleima-emmentalia

Ohje:

Viipaloi kuoritut sipulit ja purjo mahdollisimman ohuiksi
viipaleiksi. Kuullota viipaleet fetajuustotölkin liemessä kuumassa
paistinpannussa. Mausta sipulit hunajalla, basilikalla ja suolalla. Jäähdytä
seosta hieman. Laita pohjan päälle tomaatit. Levitä sipuliseoksesta noin
puolet sekä valutetut juustokuutiot tomaattien päälle. Levitä päälle vielä
loput sipulit. Muutama juustokuutio saa pilkistää sipulin alta. Sekoita
kananmunat ranskankermaa, maitoon ja lisää persilja. Kaada seos vuokaan. Ripottele
pinnalle emmental-juustoraastetta. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin
alimmalla tasolla noin 30-35 minuuttia.


Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Feta-sipuli-tomaattipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X