Suklaapossu

Helppo ja nopea broileri-pesto -pasta vuohenjuustolla

Erilaiset pastaruoat ovat olleet mein perheen suosiossa jo pitkään. Ne ovat helppoja ja niin nopeita, että ne valmistuvat samaan aikaan kuin spagetti kiehuu! Tämä broileri-vuohenjuusto-pesto-pasta ei tee tähän poikkeusta, vaan kastike valmistuu samalla, kun pasta kypsyy eli muutamassa minuutissa. Todellista ”pikaruokaa” siis, mutta niiiin hyvää. !

Pastaan tulee vain muutama ainesosa. Yksinkertaisimmillaan kastike syntyy kolmesta aineesta; broilerin filesuikaleista, pestosta ja vuohenjuustosta. Tässä yhdistelmässä on vain sitä jotain, nam!

Jos kastikkeesta haluaa riittoisamman, voi joukkoon lisätä ruokakermaa. Kerma myös taitaa peston makua, joten kerman määrä kannattaa maistella itse omaan suuhun sopivaksi. Mein perheelle maistuu parhaiten tämä versio, jossa kermaa on miltei yhtä paljon kuin pestoakin. Myös pestojen voimakkuuksissa on jonkin verran eroja, joten kannattaa maistella jo senkin vuoksi.

Vielä pikamuistutus spagetin/pasta keittämiseen. Pastan keitinvedessä on hyvä olla suolaa reilusti eli noin 10 g suolaa / 1 litra vettä. Tämä auttaa pasta rakenteen säilyttämisessä sekä antaa makua pastaan.

Mein vanhin tytär löysi tästä itselleen uuden ruokasuosikkinsa. Ehkä syy on siinä, että joukossa on juustoa, tai sitten vain siinä, että tämä yksinkertaisesti on niin hyvää. Ja helppoa ja nopeaa. Vai mahdoinko sanoa tuon jo… Joka tapauksessa, tässä tulee vain muutaman aineen pastaruoka, joka valmistuu alle varttissa.

Helppo ja nopea broileri-pesto -pasta vuohenjuustolla

4 syöjälle

Broileri-pestokastike:

noin 300-400 g maustamattomia broilerin filesuikaleita

0.5-1 prk (á 180-190 g) punaista pestoa (peston voimakkuuden mukaan, ks. vinkkiosio alempaa)

noin 1.5 dl ruokakermaa (maun mukaan)

vajaa 1 pötkö vuohenjuustoa

(rukola)

Lisäksi:

250 g (täysjyvä)spagettia tai muuta pastaa

vettä + reilusti suolaa

Ohje:

Laita pastavesi kiehumaan. Lisää kiehuvan veden joukkoon reilusti suolaa (n. 1 rkl / 1 litra vettä) ja lisää joukkoon spagetit. Keitä spagetit ohjeen mukaan kypsiksi.

Sillä välin kun pasta kiehuu, paista broilerin filesuikaleet kypsiksi. Lisää joukkoon pesto sekä ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutti. Nosta pannu pois levyltä ja pilko joukkoon makusi mukaan vuohenjuustoa. Jos haluat, että vuohenjuusto sulaa kastikkeen joukkoon, keitä kastiketta vielä pari minuuttia miedolla lämmöllä.

Annostele lautaselle pastaa ja kastiketta, ja ei muuta kuin syömään.

Vinkit:

* Pastan joukkoon sopii hyvin myös esimerkiksi kirsikkatomaatin puolikkaat tai aurinkokuivatut tomaatit.

* Pestoissa on paljon eroja. Tehtiin tätä taas kerran 5.1.2021, mutta käytössä oli eri pesto kuin aiemmin. Huomasimme, että pesto oli noin tuplasti voimakkaampaa, kuin aiemmin käyttämämme pesto. Muokkasin ohjeeseen sen takia peston määrää. Kannattaa siis laittaa ensin hieman vähemmän pesto ja maistaa kastiketta kerman lisäämisen jälkeen. Jos kastike on liian plissua, ei muuta lisää pestoa joukkoon.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo ja nopea broileri-pesto -pasta vuohenjuustolla

merzi

Voiko punaisen peston korvata vihreällä?

Suklaapossu

Hei merzi. Pestona voi käyttää myös vihreää pestoa. Tällöin maku vain on erilainen. Vihreä pesto on makumaailmaltaan hieman voimakkaampi (ainakin omaan suuhuni), joten peston määrä kannattaa maistella sopivaksi.

A

Tosi maukas!! Tämä jää ehdottomasti meidän perheen ruokalistalle 🙂

Suklaapossu

Loistavaa! Hienoa, että tämä päätyi myös teidän ruokalistalle 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *