Helppo ja nopea kookoskana-kastike

Helppo ja nopea kookoskana on yksi mein perheen suosikkiruoista. Sitä tulee tehtyä kausittain useinkin. Tänä syksynä kookoskana on päätynyt pöytään jo niin usein, että taidamme siirrymme lähiaikoina muihin arkiruokiin, jotta tämän ruoan suosio ei hiivu liian useiden syöntikertojen myötä. Kuten useissa arkiruoissa, myös tässä kastike valmistuu samalla, kun riisi kiehuu kypsäksi.

Kookoskana-kastike maistuu hyvin myös lapsille. Jo joskus ”aikana ennen lapsia” teimme mieheni kanssa tämän tyyppistä kastiketta, mutta chilillä maustettuna. Lasten syntymän jälkeen chili jäi ensimmäisenä pois ja kookoskana sai muita mausteita mm. currysta ja valkosipulista. Aluksi aloitin pienemmällä määrällä mausteita, mutta nykyään niitä tulee laitettua aiempaa enemmän. Kastike on silti melko miedon makuinen, ja lisäpotkua siihen saakin vaikka chilillä tai laittamalla lisää mausteita joukkoon.

Vaihtelua saa myös erilaisilla riiseillä. Jos haluat pikemminkin herkutella, keitä lisäksi basmatiiniriisiä. Se sopii tähän äärettömän hyvin. Sen sijaan jos haluat täyttävämmän, astetta terveellisemmän ja kuitupitoisemman ruoan, käytä tummaa täysjyväriisiä.

Helppo ja nopea kookoskana-kastike riisillä

Iso annos kastiketta. Viidelle erittäin nälkäiselle tai 8 vähemmän nälkäiselle. Riisin määrät syöjien mukaan.

Aineet:

n. 700 g maustamattomia broilerin filesuikaleita

1 rkl rapsi- tai rypsiöljyä

3 pientä sipulia

4 pientä punaista suippopaprikaa (yht. n. 320 g)

1 tl valkosipulimurskaa (tai 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna)

loraus hunajaa

2 tl curryjauhetta

1.5 rkl soijakastiketta

2 prk (á 400 g) kookosmaitoa

(ripaus suolaa)

yhden limen mehu

Lisäksi:

tummaa riisiä (esim. 4.5 dl)

vettä (noin 1 litra)

kanaliemikuutio tai suolaa (1 kanaliemikuutio tai ripaus suolaa)

Ohje:

Pilko sipulit ja paprikat pienemmiksi paloiksi. Hienonna valkosipuli. Paista broilerin filesuikaleita pienessä öljytilkassa. Kun broileri on melkein kypsä, alenna lämpöä ja lisää joukkoon pienemmäksi pilkotut paprikat ja sipuli. Paista, kunnes sipuli ja paprika pehmenevät. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja mausta seos hunajalla, currylla ja soijakastikkeella. Keitä pari minuuttia. Kaada joukkoon kookosmaito ja yhden limen mehut. Keittele viitisen minuuttia. Maista kastiketta vielä ja lisää tarvittaessa mausteita (ks. vinkkiosio alempaa).

Keitä riisi kanaliemikuutiolla (tai suolalla) maustetussa vedessä kypsäksi. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Vinkki:

* Tämä kastike on melko miedon makuinen. Saat kastikkeeseen potkua lisäämällä joukkoon pienemmäksi pilkottua chiliä, chilirouhetta tai chilitahnaa.

Kommentit

Kommentoi juttua: Helppo ja nopea kookoskana-kastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X