Helppo marjapiirakka, pellillinen

Tämä piirakka on oikein pelastus, kun pitää saada nopeasti tarjottavaa kahvipöytään. Kaikenkaikkinens aktiiviseen tekemiseen menee aikaa vain varttin verran, ja uunissa sitten noin puolisen tuntia. Piirakan voi toki tehdä mihin aikaan vuodesta tahansa; kesällä tuoreista marjoista ja muulloin pakastemarjoista.

Piirakan pohjataikina onkin jo tuttu blogista löytyvän mehevän omenapiirakan ohjeesta, mutta laitanpa sen uudestaan hieman muokattuna tänne, tällä kertaa marjoilla maustettuna ja pellillä paistettuna.

Lopputuloksena aivan ihanan pehmoinen ja mielettömän kuohkea piirakka. Ja todellakin älyttömän helposti. Aineet vain yhteen ja samaan kulhoon, nopea sekoitus ja valmis taikina pellille. Marjat vielä päälle ja eikun paistumaan. Pohja itsessään on miedon vaniljainen, joten päälle sopivat hyvin hieman happamammat marjat.

Ripottelin tällä kertaa toiselle puolelle taikinaa mustikka-mansikka-sekoitusta ja toiselle puolelle mansikoiden seuraksi punaherukoita. Mustikan mieto maku hukkui melko paljon tuohon paksuun pohjaan. Hyväähän sekin silti oli, mutta itse pidin enemmän punaherukoiden antamasta kirpeydestä yhdessä muhkean pohjan kanssa, nam! Helppo herkku, johon voi hukuttaa vaikka pakastimen kätköihin jääneitä marjoja 🙂

Helppo marjapiirakka

pellillinen

Taikina:
4 kananmunaa
2.5 dl öljyä
2.5 dl mehua
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1.5 tl soodaa
2 rkl vaniljasokeria

Päälle:
n. 4 dl mustikoita
n. 4 dl mansikoita
n. 4 dl punaherukoita

Ohje:

Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaisesti pohjalle. Ripottele marjat pohjan päälle.
Laita koko komeus uuniin. Paista 200 asteessa, kunnes piirakka on saanut hieman väriä pintaansa eli n. 30 minuuttia.

Vinkki:
* Saat pyöreän piirakkavuoallisen puolittamalla taikinan. Huomaa, että piirakasta tulee paksu.
* Kokeile piirakkaan myös muita marjoja tai hedelmiä. Happamat marjat ja hedelmät (puolukat, punaherukat, omenat jne.) sopivat miedonmakuiseen pohjaan todella hyvin.

Instagram

  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti

suklaapossu

Keskustelu

Eilen kurkkasin nopsaan blogit ja tätä piti heti siltä istumalta kokeilla puolukka-mustikkaversiona. Nam, hyvää oli mutta mulla varmaan isompi pelti, kun jäi aika paljon ohkaisemmaksi kuin sun kuvissa.. Ensi kerralla pienemmälle pellille! 🙂

Puolukka-mustikka kuullostaa herkulliselta, nams! Mulla oli käytössä ihan tavallinen, 60cm uuniin sopiva pelti, mutta niissä on tosiaan eroja yllättävän paljonkin. Kokeilehan ihmeessä pienemmällä pellillä, tai vaikka samantein tupla-annoksena tuolle samalle isolle pellille 😛

Just niin täydellisen näköistä marjapiirakkaa kuin olla voi ♥ Tulispa kesä jo!

Herkkua kyllä oli, (liki) täydellistä voisin sanoa 🙂 Ihanaa kun kesä on tulossa. Onkin ollut ikävä tuoreita marjoja. Vielä on vähän pakkasessa jäljellä, pitänee tehdä lisää tällaisia piirakoita 😛 Kiitos Kanelitytön kakkuparatiisi 🙂

Hei!

Laitanko säilötyt marjat heti suoraa pakkasesta piirakalle, vai annanko niiden ensin sulaa kohmeisiksi / kokonaan? Koetin tehdä tätä viikonloppuna, ja laitoin yhteen litraan (650g) suoraa pakkasesta otettuihin marjoihin 2 rkl perunajauhoja. Piirakka onnistui muuten todella hyvin, mutta oli ihan keskeltä raaka. Vai olisiko minun vain pitänyt paistaa piirasta kauemmin, jos kylmät marjat viilensivät pohjaa ja siksi se ei paistunut annetussa ajassa?

Kiitos! 🙂

Heippa Laura! Laitan marjat suoraan pakkasesta taikinan päälle. Kuullostaa siltä, että piirakkasi olisi kaivannut lisää paistoaikaa. Uuneissa on hirmuisesti eroja, joten kypsyys kannattaa testailla aina paistoajan loppupuolella keskeltä piirakkaa vaikkapa hammastikulla ja jatkaa paistamista, mikäli tikkuun tarttuu raakaa taikinaa. Itse olen jättänyt myös pottujauhot pois, jolloin marjoista irtoava neste on kostuttanut pohjaa lisää. Kokeilehan ihmeessä vielä uudestaan 🙂

Hei,

mitä mehua ja öljyä tähän on käytetty? 🙂

Heippa! Olen käyttänyt tähän milloin mitäkin mehua, yleensä sellaista, mikä sopii päälle laitettavien marjojan kanssa yhteen. Esim. mansikan+ mustikan kanssa olen käyttänyt niitä sisältävää mehua, ja omenoiden kanssa omppumehua. Tosin tuo mehu ei kovin selvästi edes maistu valmiissa piirakkassa, joten sen puoleen suht vapaat kädet 🙂 Öljyksi olen laittanut joko rypsi- tai rapsiöljyä.

Voisikohan mehun korvata esim. vaniljajogurtilla ��

Vaniljajogurtillakin tule varmaan tosi hyvä piirakka! 😀 Jogurttia käytettäessä taikinasta voisi tiputtaa myös yhden munan pois, ja vähän sokeriakin.

Paras marjapiirakka-ohje ever! Helppo, nopea ja todella mehevää tulee. Tätä mää tulen käyttämään.

Voisiko tämän tuunata vaikka sitruunapiirakaksi laittamalla taikinaan sitruunamehua ja kuorta? Päälle sitruunamehua+tomusokerikuorrutetta.

Kuullostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta tuunausidealta paivik! 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.