Tämä piirakka on oikein pelastus, kun pitää saada nopeasti tarjottavaa kahvipöytään. Kaikenkaikkinens aktiiviseen tekemiseen menee aikaa vain varttin verran, ja uunissa sitten noin puolisen tuntia. Piirakan voi toki tehdä mihin aikaan vuodesta tahansa; kesällä tuoreista marjoista ja muulloin pakastemarjoista.

Piirakan pohjataikina onkin jo tuttu blogista löytyvän mehevän omenapiirakan ohjeesta, mutta laitanpa sen uudestaan hieman muokattuna tänne, tällä kertaa marjoilla maustettuna ja pellillä paistettuna.

Lopputuloksena aivan ihanan pehmoinen ja mielettömän kuohkea piirakka. Ja todellakin älyttömän helposti. Aineet vain yhteen ja samaan kulhoon, nopea sekoitus ja valmis taikina pellille. Marjat vielä päälle ja eikun paistumaan. Pohja itsessään on miedon vaniljainen, joten päälle sopivat hyvin hieman happamammat marjat.

Ripottelin tällä kertaa toiselle puolelle taikinaa mustikka-mansikka-sekoitusta ja toiselle puolelle mansikoiden seuraksi punaherukoita. Mustikan mieto maku hukkui melko paljon tuohon paksuun pohjaan. Hyväähän sekin silti oli, mutta itse pidin enemmän punaherukoiden antamasta kirpeydestä yhdessä muhkean pohjan kanssa, nam! Helppo herkku, johon voi hukuttaa vaikka pakastimen kätköihin jääneitä marjoja 🙂

Helppo marjapiirakka

pellillinen 

Taikina:

 
4 kananmunaa
2.5 dl öljyä   
 
2.5 dl mehua
6 dl vehnäjauhoja
 
3 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1.5 tl soodaa
2 rkl vaniljasokeria 

Päälle:

n. 4 dl mustikoita
n. 4 dl mansikoita
n. 4 dl punaherukoita
Ohje:
Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen
mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin,
älä vatkaa. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaisesti pohjalle. Ripottele marjat pohjan päälle. 
 
Laita koko komeus uuniin. Paista 200 asteessa, kunnes piirakka on saanut hieman väriä pintaansa eli n. 30 minuuttia.

Vinkki:
* Saat vuoallisen puolittamalla taikinan. Huomaa, että piirakasta tulee paksu.

* Kokeile piirakkaan myös muita marjoja tai hedelmiä. Happamat marjat ja hedelmät (puolukat, punaherukat, omenat jne.) sopivat miedonmakuiseen pohjaan todella hyvin.