Suklaapossu

Helppo pähkinä-suklaajäätelö (ilman jäätelökonetta)

Mikäs sopii paremmin kesän helteisiin kuin ihana, kylmä jäätelö! Jäätelöiden tekeminen itse ei tarvitse olla vaikeaa, vaan ne voivat olla todella helppoja, kuten tämäkin ohje. Tämän jäätelön tekoon ei tarvita jäätelökonetta, vaan jäätelömassan voi hurauttaa sekaisin joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella ja laittaa sen jälkeen pakkaseen jäätymään muutamaksi tunniksi. Tämän jälkeen herkullinen, itsetehty jäätelö on valmis. Nyt kun helteet vihdoin saapuivat (ainakin hetkellisesti), laitan tämän ohjeen tänne. Ohjeella tulee ihanan pehmoinen ja suussasulava pähkinäinen suklaajäätelö!

 

Tein jäätelön tekemällä kondensoidun maidon itse. Jos haluaa päästä vieläkin helpommalla, jäätelö onnistuu myös valmiista, keittämättömästä kondensoidusta maidosta.

Helppo pähkinä-suklaajäätelö (ilman jäätelökonetta)

n. 2 litraa

Aineet:

1 annos itsetehtyä kondensoitua maitoa (versio II) (tai 1 prk kaupan valmista kondensoitua maitoa)

7 dl vispikermaa (laitoin 5 dl Flora Vispiä ja 2 dl rasvaisempaa vispikermaa)

n. 2 dl pähkinä-suklaalevitettä (maun mukaan)

Ohje:

Tee kondensoitu maito valmiiksi etukäteen tai käytä kaupan valmista kondensoitua maitoa.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon koko ajan vatkaten kondensoitua maito. Sekoita joukkoon vielä pähkinä-suklaalevitettä. Maista! Kaada valmis massa n. 2 litran vetoiseen ja laita pakkaseen jäätymään muutamaksi tunniksi. Ota jäätelö tarvittaessa pöydälle hetki ennen tarjoilua, jotta se pehmenee hieman.

Vinkki:

* Voit säästää osan pähkinä-suklaalevitteestä päälle ripoteltavaksi tai sekoittaa levitteen puolhuolimattomasti kerma-kondensoitu maito-seoksen joukkoon.

Ja nyt takaisin kasvimaan ja kukkaistutusten pariin! Ihanaa kun on kesä! 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo pähkinä-suklaajäätelö (ilman jäätelökonetta)

Taru

Voi miten herkullisen näköistä! 🙂 Itse olen kokeillut vasta kerran itsetehtyä jäätelöä ja pitäisi kyllä tehdä lisää!

Suklaapossu

Kiitos Taru 🙂 Tosi herkullista olikin. Tykkään tosi paljon nutella-tyyppisistä levitteistä ja se sopi tähän tosi hyvin. Mä oon ihastunut itsetehtyihin jäätelöihin, kun silloin saa (ainakin useimmiten) juuri sellaista jäätelöä kuin haluaa. Tämäkin oli ihanan pehmeää ja täynnä makua. Kesällä tulee varmaan taas testailtua useampiakin eri makuja 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *