Pätkis ja Daim ovat ihania karkkeja. Ne ovat ehdottomasti lempparikarkkieni kärkipäässä. Tein alkuvuodesta Daim-suklaafudgea
ja sen jälkeen mielessäni pyöri myös Pätkis-versioinen suklaafudge.
Kesän kynnyksellä päätin kokeilla sitä ja kyllähän näistäkin hyviä tuli,
nams!

Suklaafudgen pohjana käytin samaa helppoa kahden aineen
suklaafudgemassaa kuin aiemminkin eli suklaata ja kondensoitua maitoa.
Olen aiemminkin jo maininnut, on näiden tekeminen aivan liian helppoa ja
nopeaa. Kuten myös syöminen 😉 Aineet vain kattilaan, sekoittelua
kunnes kaikki on sulanut, massa vuokaan ja jähmettymään. Ja sitten onkin
valmista.

Vähän pelkäsin miten Pätkin maulle käy, kun sen joukkoon sekoittaa
lisää suklaata ja vielä purkillien kondensoitua maitoa. Mutta Pätkiksen
maku olikin yllättävän voimakas. Fudget jäivät hieman
pehmeämmiksi kuin aiemmin ja joukkoon olisikin voinut heittää tummaa
suklaata yhteensä 300 g, jotta fudget olisivat pysyneet käsissä paremmin
sulamatta. Toisaalta kauan palat ei ehtineet kädessä vanheta, sillä kun sellaisen otti käteen, se holahti suuhun joka tapauksessa sekunnin murto-osassa. Laitan kuitenkin ohjeeseen vaihtoehtoisen suuremman suklaamäärän, Pätkiksen maku ei siitä varmaan enää liikoja laimene. 

Näitä löytyi tytön synttäripöydästä ja loput vein tuhottavaksi töihin. Ne katosivat sieltä hetkessä 🙂 Tässä helppoakin helpompi herkkuohje:

Helppo Pätkisfudge

Koosta riippuen n. 100 kpl 

Fudge-massaan:

250-300 g tummaa 50% suklaata
280 g Pätkistä
1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)

Ohje: 
Säästä n. 15 pientä Pätkiksen palaa (n. 80 g) fudgen päälle ja laita loput kattilaan. 
Pilko kattilaan myös tumma suklaa, kaada joukkoon kondensoitu maito. Lämmitä
koko ajan sekoittaen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet.

Levitä suklaamassa leivinpaperilla vuorattuun n. 20 x 20 cm
vuokaan. Voit käyttää halutessasi myös isompaa vuokaa. Tällöin fudgesta
tulee vain hieman ohuempia paloja.

Levitä pinnalle vielä loput Pätkis paloista. Painele se kevyesti pintaan kiinni.
Laita vuoka jääkaappiin ainakin 3 tunniksi (tai yön yli) jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt
fudgelevy haluamasi kokoisiksi paloiksi.


Vinkki:
* Fudget voi myös pakastaa