Helppo piparminttu-suklaafudge

Nämä ihanat piparminttuiset suklaafudget vilahtivatkin jo Instagramissa Pääsiäisen jälkeen. Päivitys blogiin jäi kuitenkin mm. Vappuherkkujen takia näin hieman myöhäisempään ajankohtaan. Ohje on liki sama kuin aiemmin tekemieni piparminttu-suklaafudge-palojen ohje, mutta tällä kertaa tein ulkonäköön muutoksia. Nuo aiemmat fugdet näkee tämän postauksen loppupuolelta. Fudget ovat herkullisen makunsa lisäksi tosi helppoja tehdä. Vain aineiden nopea lämmitys/sulattaminen kahdessa kattilassa ja sulanut suklaamassa vuokaan.

Palat olivat mukavan pehmeitä ja nuo päälle laittamani nonparellit toivat hieman purutuntumaa. Laitoin näihin tällä kertaa makua tuomaan piparminttuaromia ja maku oli miedon piparminttuinen. Voimakkaamman piparmintun maun saisi muutamalla tipalla piparminttuöljyä. Olen joskus hankkinut tuota öljyä apteekista, mutta lukijoilta saamani tiedon mukaan sitä ei enää löytyisi sieltä. Öljyä metsästäessä kannattaakin siirtyä nettikauppojen puoleen ja katsoa joko sieltä löytyisi elintarvikekäyttöön löytyvää piparminttuöljyä. Erään lukijan vinkistä kannattaa kurkata ainakin iHerb nettikaupasta. Siis jos vain kaipaa voimakkaamman makuisia fudgeja. Piparminttuaromilla tulee miedompia, mutta ovat ne silti tosi herkullisia 🙂

Tällä kertaa fudget saivat koristeeksi nonparelleja. Pari ulkonäöltään erilaista, jo blogistani löytyvää, piparminttu-suklaafudgeohjetta löytyy tämän postauksen loppupuolelta.

Kuvassa näkyvä kippo täynnä fudgepaloja päätyi lahjaksi. Fudget olivat myös
lahjansaajan mieleen, sillä ne hävisivät tuosta kiposta nopeaa tahtia. Ehkä pitääkin nyt taas kesän juhlissa tehdä uusintakierros 😉

Tässä vielä ohje 🙂

Helppo piparminttu-suklaafudge

Koosta riippuen n. 50 kpl
 
Aineet:
1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)

250 g tummaa suklaata (n.50%) 

2 tl piparminttuaromia

150 g valkosuklaata
1 tl piparminttuaromia


Päälle:
nonparelleja
Ohje:
Vuoraa n. 20 x 20 vuoka leivinpaperilla. Pilko suklaat pienemmäksi.

Ota esille kaksi pientä kattilaa. Laita toiseen kattilaan 1 dl kondensoitua
maitoa sekä pilkottu valkosuklaa. Laita toiseen
kattilaan
loput kondensoitudusta maidosta sekä pilkottu tumma suklaa. Laita molemmat kattilat
levylle ja lämmittele seoksia sekoitellen kunnes suklaat sulaa. Lisää
valkosuklaaseoksen joukkoon 1 tl piparminttuaromi ja tummaan suklaaseokseen 2 tl piparminttuaromia.

Kaada tumma suklaaseos leivinpaperoituun vuokaan ja levitä nopeasti pohjalle. Levitä päälle
valkosuklaaseos. Ripottele päälle samantein nonparelleja ja taputtele ne tarvittaessa kevyesti kiinni pintaan. 

Laita vuoka jääkaappiin hyytymään
n. 2 tunnin ajaksi tai kunnes levy on tarpeeksi jähmettynyt leikkaamista
varten. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.

Säilytä fudget
jääkaapissa. 

Vinkki:
* Fudget kestävät pakastamisen.

* Kondensoitu maito on sokeroitua maitotiivistettä, jota löytyy
tölkeissä useimpien markettien hyllyiltä. Usein ne löytyvät muiden tölkkien tai leivontatarvikkeiden lähellä tai huoneenlämmössä säilyvien maitotuotteiden hyllystä. Joskus olen löytänyt niitä myös kylmähyllystä (vaikka ne säilyvät huoneenlämmössä).

Kuten ylempänä mainitsin, olen pari kertaa aiemmin tehnyt liki samanlaisella ohjeella marmoroituja piparminttu-suklaafudgeja. Tässä vielä niiden ohjeet sekä samalla vinkit ulkonäkömuutoksiin 🙂 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/marbled-mint-chocolate-fudge/

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/marmoroidut-minttusuklaafudge/
Ja tällä kertaa päälle päätyi nonparelleja 🙂

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Kiitos taas herkullisesta reseptistä 🙂

Siinä on kieltämättä se vaara, että häviävät nopsaan omaan suuhun jos liian aikasin tekee 😉 Tällaiset syötävät jutut ovatkin muuten tosi kivoja lahjoja. Itse tein viime vuonna tarhan tädeille Daimeja ja tykkäsivät kovin. Saas nähdä mitä tänä vuonna keksii ja ehtii 🙂 Kerrotkos sitten mitä pidät näistä 🙂

En ihan vielä. Taidan säästää loppu viikkoon, että pk:n tädit pääsevät herkuttelemaan :). Muuten syön itse kaikki 😀

Hienoa, pian pääset testailemaan näitäkin herkkupaloja 🙂 Vai ehditköhän jo? ;D

Kävin tänään piparminttuaromia ostamassa.. Pitää ensi kerralla pyytää miestä tuomaan suklaata..
Voi näitä sinun ohjeita 😀

Ole hyvä 😀

Voiko tähän käyttää suklaana mitä vain hyllyltä löytyvää suklaata? (: Näyttää todella herkulliselta täytynee kokeilla(:

Mielestäni voi. Kondensoidusta maidosta saa helposti tehtyä fudgea suklaata kuin suklaata käyttämällä. Määrät vain saattavat hieman vaihdella, sillä vaaleampi suklaa ei jähmety niin kovaksi kuin tumma, eli esim. valkosuklaata tarvitaan hieman enemmän kuin tummaa suklaata. MInkälaista suklaata kaapistasi löytyisi? 🙂

oi nam, näyttävät kyllä hyviltä!

Ja sellaisilta maistuivatkin 😛

Ovatko kauhean sotkuisia syödä? Näyttää todella herkullisilta!

Ei ole sotkuista 🙂 Palat saattavat pikku hiljaa alkaa sulamaan lämpimissä käsissä, mutta meillä ainakin palat ovat sukeltaneet niin nopsaan suuhun, että sulamista ei ole tapahtunut ;D Olen nyt muuten tehnyt näitä enemmänkin, ja ehdottomasti parhaanmakuiset fudget tulee, kun käyttää piparminttuaromin sijasta voimakkaampaa piparminttuöljyä. Sitä tarvitaan vain muutama hassu tippa, ja maku on ihanan voimakas, nams! Harmittavasti tuota öljyä ei saa tavallisesta kaupasta, mutta esim. iHerb-nettikaupasta löytyy. Mutta piparminttuaromillakin toki pärjää, lopputulos on vain miedomman minttuinen 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.