Blogini arvontaan on tullut jo kivasti vastauksia. On ollut ihana lukea arvontaan jo jätettyjä kommentteja ja myöskin on ollut tosi mukava lukea, mitkä ohjeet ovat lemppareitanne ja mitä kaikkea haluaisitte blogiini. Kun arvonta-aika on ohi, kokoan toiveista listan ja toteutan niitä jatkossa 🙂 Te ketkä ette ole vielä osallistuneet arvontaan, pääsette tekemään sen kinuski-suklaapala-postauksessa.

Tässä ohje helppoon suklaiseen herkkuun. Ja vähän liiankin helppoon. Tällainen mukikakku on luultavasti kärsimättömän leipojan paras ystävä, sillä se valmistuu vain muutamassa minuutissa, eikä sitä varten tarvitse lämmittää edes uunia. Taikinan aineet vain sekoitetaan nopeasti kulhossa sekaisin, taikina kaadetaan mukeihin ja niitä kypsennetään n. 1.5 minuutin ajan mikrossa. Ja sitten tämä nopeaakin nopeampi herkku on valmis. Vasta valmistunut mutakakkumainen suklaakakku on jäätelön kanssa aivan ihanaa! 🙂

Näitä pikakakkuja tuli tehtyä jo alkuvuodesta. Samankaltaisia mukikakkuja oli vilahdellut netissä aina silloin tällöin ja olinkin suunnitellut sellaisten kokeilemista tässä eräänä perjantai-iltana. Kuin tilauksesta eteeni ilmestyi Iltalehden juttu Suomen
kielen uusista sanoista. Selasin listaa ja löysin yhtenä uutena sanana
yllätyksekseni mukikakun (mug cake). Siinä oli selvä merkki, että
sitähän piti kokeilla.

Ensimmäisellä kerralla kokeilin kakkujen tekemistä ilman sen kummempaa
reseptiä. Tuo ensimmäinen yritys meni hitusen pieleen (liikaa munia ja
kaakaojauhetta, liian vähän nesteitä) ja muokkailin ohjetta paremmaksi
ja lyhensin samalla paistoaikaa. Näin kakuista tuli keskeltä kypsiä, mutta reunoilta ja pohjasta ihanan
mutakakkumaisia, mums! Pieni nokare (tai taisi sitä mennä hieman enemmänkin) lakritsijäätelöä kylkeen, niin nautinto oli taattu. Maistui kaltaiselleni suklaan ystävälle aivan mielettömän hyvin, vaikka joukossa ei aitoa suklaata ollutkaan.

Tällaiset pikaversiot ovat tosi hyviä vaikkapa tilanteissa, joissa vieraat soittavat olevansa oven takana muutaman minuutin päästä. Hyvää, ja samalla myös huonoa näissä on myös se, että näistä saa todella pikaisesti helpotusta makean nälkään. Tunnustaisinkohan, että itse tein näitä innostuksissani kolme annosta saman päivän aikana 😉 Taikinan pyöräytti parissa minuutissa, ja toiset pari minuuttia meni kypsennyksessä. Todella pikaista siis.

Nopea suklaakakku mukissa (mug cake)
n. 2 isohkoon mukiin, 2-4 annosta
Aineet:
1 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
0.75 dl tummaa kaakaojauhetta
0.75 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl maitoa
0.5 dl juoksevaa margariinia
2 tl espressopikakahvijauhetta (ei pakollinen)
Ohje:
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Riko joukkoon muna sekä mittaa maito ja rasva. Sekoita sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Jaa taikina kahteen isohkoon mukiin.
Kypsennä annokset yksitellen. Laita muki mikroon. Lämmitä täydellä teholla n. 75-90 sekuntia. Huomaa, että mikrot ovat erilaisia teholtaan, joten etsi mikrollesi sopiva aika. Itse kypsensin näitä 80 sekuntia ja se oli omalle mikrolleni just passeli aika ja tällä paistoajalla kakku jäi reunoilta ja pohjasta hieman mutakakkumaisen raa’aksi, mutta keskeltä kypsäksi. 
Vinkki:
* Jos et kypsennä kakkuja täysin kypsäksi, niin saat reunoilta ja pohjasta olevan mutakakkumaisen herkun

* Kakku nousee mikrossa suht paljon, joten älä täytä kuppeja aivan
täyteen. Kypsennyksen jälkeen kakku taas laskee hieman alaspäin (kuten ehkä huomaa kuvassa olevan kupin reunaan jääneestä taikinaraidasta)

* Kokeile sekoittaa taikinaan mausteiksi vaikkapa kanelia, piparminttuöljyä, sulatettua suklaata tai rohkeimmat voivat ripauttaa joukkoon hieman chiliä…


* Nauti kakut heti lämpiminä. Ne maistuvat taivaalliselle kylmän jäätelön kera.