Hemuli-kakku pojan synttäreille

Veljen pojan synttäreitä vietettiin marraskuun eka viikonloppu. Kummipojan hahmotoiveena oli Hemuli, ja täytteenä aiemmista kakuista tuttu ”vaaleanpunainen vaahto” sekä suklaa. Kakku syntyikin samalla tavalla kuin Ryhmähau-kakku eli se sai sisuksiinsa Mielettömän mehevän suklaakakkupohjan sekä mansikkamoussea. Myös Ryhmähau-kakun reunusta miellytti, joten nyt mentiin siltäkin osin samalla tavalla. Kakun päälle taiteilin Hemulin itsetehdystä, ihanan makuisesta valkosuklaamassasta. Kakun pinta on myös tuosta samaisesta valkosuklaamassasta. Se vain on niiiin paljon parempaa kuin esim. sokerimassa, jota en varmaan enää tulee koskaan käyttämään muualla kuin koristeissa.

Tällä kertaa en tehnyt koristetta varten uutta valkosuklaamassaa, vaan käytin vanhoja, jo varastosta löytyviä massoja. Huomasin, että tällä kertaa koristeita oli huomattavasti helpompi tehdä, sillä valkosuklaamassa ei sulanut käsiin niin helposti, kuin aivan tuore massa. Eli koristeita varten massa kannattaakin tehdä ajoissa valmiiksi, niin käsiteltävyys helpottaa. Toinen tapa saattaisi olla säilyttää tuoretta massaa ilman kelmuja pöydällä, niin se hieman kuivahtaisi ja muotoilu helpottuisi. Hmm. Tuota pitääkin testailla lisää..

Hemulin tekeminen oli hauskaa puuhaa. Tosin Hemulin hiukset meinasivat saada aikaan muutaman harmaan hiuksen itselläni. Kun huomasin, etteivät ne onnistu, kaivoin Hemulin kuvan esille. Lopulta luovutin ja Hemulin pää sai olla sen näköinen, kuin hän olisi hankkinut uuden hiustyylin. Ja ehkäpä tuon kuvan olisi voinut kaivaa esille jo aiemmin, ja pitää sitä mallina, ennen kuin väsäämäni ukkeli oli miltei valmis, niin hahmo muistuttaisi enemmän alkuperäistä. Ehkä tämä on taas tätä omaa urputusta ja tietynlaista täydellisyyden metsästämistä, sillä muut tuntuivat olevan hahmoon erittäinkin tyytyväisiä ja tunnistivat sen oikeaksi 🙂

Hemuli-kakku

Pohja:
1 annos Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa 20 cm vuokaan
(taikinaan 1 tl suolaa 0.5 tl sijasta, paisto 170 asteessa reilu tunti. Paistui tasaisemmin kuin aiemmin.)

Mansikkamousse:
2.5 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g mansikoita soseutettuna
n. 0.75 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3.5 rkl vettä
3.5 tl liivatejauhetta

Päälle:
Turkoosilla pastavärillä värjättyä itsetehtyä valkosuklaamassaa
Digestivekeksejä ”hiekaksi”
Hämiksiä Kick-patukoista

Reunoille:
Sikarivohveleita

Hemuli-koriste:
Valkosuklaamassaa (paitsi silmät kaulintamassaa)
Värjäykset pastaväreillä

Ohje:
Tee kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kokonaan ennen kakun täyttämistä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.Tee mansikkamousse. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuustot, soseutetut mansikat ja sokerit. Sekoita liivatejauhe veteen pienessä mukissa. Anna turvota parisen minuuttia. Lämmitä turvonnut liivate mikrossa n. 20 ajan, kunnes se on kokonaan sulanut. Vatkaa liivate täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Täytä kakku. Laita yksi kakkupohja irtoreunavuoan sisäpuolelle tarjoilulautaselle. Jos vuoka on matala, laita reunojen sisäpuolelle vaikkapa piirtoheitinkalvoista leikatut suirut, jotta saa reunoista korkeammat. Levitä kakkupohjan päälle vajaa puolet täytteestä. Laita päälle toinen kakkupohja ja laita päälle saman verran täytettä. Laita päälle viimeinen kakkupohja ja levitä loput täytteestä. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Poista kakun reunat kakun ympäriltä. Kaulitse valkosuklaamassa ja asettele se kakun päälle + n. 1 cm reunoille. Paina kakun reunoille sikarivohveleita. Ripottele pinnalle murskattuja digestivejä hiekaksi. Muotoile kakun päälle vielä valkosuklaamassasta Hemulihahmo ja Kick-patukoista hämähäkkejä.

Kommentit (12)

Ihan mahtava Hemuli ja kakku! 😀

Kiitos Taru 😀 Oli pitkästä aikaa kiva päästä muovailemaan tällaista hahmoa 🙂

Voiko olla hienompaa kakkua?! Aivan upea! Ihan tuli tunne, että astui muumien maailmaan, niin aidolta tuo kakku näyttää. Onnittelen noin upeasta toteutuksesta, Suklaapossu! <3

Voih, kiitos paljon Leena-muori ihanista sanoistasi! <3 Tuo oli todella mukava kuulla 😀

Mahtava Hemuli ja varmasti herkullinen

Kiitos Severus 🙂 Suklaakakkupohja ja mansikkamousse on aina vain niiiiin hyvää yhdessä 😛

Kaunis, selkeä koristelu! Aivan kuin taulu.

Aivan upea kakku, vautsit sentään! Hemulikin on todella taitavasti tehty, erittäin hyvin tunnistettavissa siis 🙂 ja sisältäkin varmasti tosi maistuva 🙂

Voi kiitos Enni 😀 Herkkua oli, melkein koko kakku tuhoutui vaikka syöjiä ei ollut montaa ja muutakin tarjottavaa oli reilusti 🙂

Kommentoi juttua: Hemuli-kakku pojan synttäreille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X