Nyt se löytyi! Nimittäin niin ihana suklaakakkupohja, ettei tosikaan! Ihanan suklainen, kostea, mehevä, pehmeä, ja kaikkea mitä voi suklaakakkupohjalta toivoa! Tätä voisin jo sanoa täydelliseksi. Itse asiassa tein pohjan ensimmäistä kertaa jo kolmisen kuukautta sitten, mutta testailin pohjaa useamman kerran, sillä pelkäsin täydellisen mehevän lopputuloksen olevan vain tuuria. Pohja kuitenkin onnistui kerta toisensa jälkeen, joten nyt uskallan julkaista ja jakaa tämän ohjeen kanssanne. Mitäpäs sitä hyvää ohjetta pitämään ainoastaan itsellään 🙂

Olen tehnyt pohjan myös käyttämällä ranskankerman sijasta nesteenä
piimää ja lopputulos oli miltei samanlainen. Ainoa ero oli, että piimää
käytettäessä pohjassa oli (liki huomaamaton) pistävä jälkimaku, aivan
kuin soodaa olisi ollut liikaa. Näin siis ainakin tuoreeltaan
maisteltuna. Valmiissa kakussa tätä en huomannut. Suosittelen kuitenkin
ensisijaisesti ranskankerman käyttöä.

Kakkupohja on siis aivan ehdoton
suosikkini suklaakakkupohjista. Todella helppo tehdä ja maku ja koostumus ovat
just niin täydelliset kuin voin vain haaveilla. Kostean mehevää kakkua voi
mutustella vaikka sellaisenaan kahvikakkuna, tai sen voi kuorruttaa vaikka
suklaaganachella ja tarjoilla sellaisenaan tai sitten pohjan voi leikata osiin
ja täyttää mielitäytteellä. Ihan miten itse haluaa. Joka tapauksessa
herkullista ja suosittelen ehdottomasti koittamaan!
Mielettömän mehevä suklaakakkupohja
n. 20-22 cm vuokaan
Aineet:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Ohje:
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä
sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat
yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti
tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina
voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai
kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio
paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.
Vinkki:
* Uunit ovat tehoiltaan kovin erilaisia,
joten koita kakun kypsyys tikulla jo ennen ajan täyttymistä. Kakku on kypsä,
kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa.
* Olen tehnyt kakkua 20 cm
irtopohjavuoassa, jossa on n. 5 cm reunat. Taikina on paistuessaan meinannut
vyöryä reunojen yli, joten se kannattaa paistaa vuoassa jossa on korkeammat
reunat tai sitten hitusen isommassa (22 cm) vuoassa. 
* Kakun pinta on uunista otettaessa
hieman kupruinen (kuten kuvastakin näkyy), mutta sen voi tasoitella veitsen
avulla. 

* EDIT. Käytän tätä pohjaa nykyään todella usein, joten laskin valmiiksi 2/3 -kertaisen taikina-annoksen. Siitä saa kunnon kakun pienempään vuokaan tai ohueamman kakkupohjan vaikka juustokakulle isompaan n.28 vuokaan. Ohje alla:

Suklaakakkupohjataikina 2/3 -kertaisena
 n. 18 cm vuokaan tai isompaan n. 26-28 vuokaan ohuempi kerros.
Aineet:
80 g voita
35 g tummaa suklaata sulatettuna
 
2/3 dl rypsiöljyä
1 1/3 dl vettä
1 dl ranskankermaa (tai piimää)
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3.15 dl (=3 dl 1 rkl) vehnäjauhoja
2/3 dl (=4.5 rkl) tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2/3 tl soodaa
0.5 tl suolaa
 
2 tl vaniljasokeria

Paisto n. 180 asteessa. Taikinasta tulee 26-28 cm vuokaan 1 ohuempi kerros, paistoaika tällöin n. 10-15 minuuttia. Varo paistamasta liian kauan, jotta pohja ei suotta kuivu.
pohja saa mieluummin jäädä vaikka hieman raa’aksi, kuin että se menee ylikypsän
puolelle.

Tätä ihanaakin ihanempaa kakkupohjaa on tullut käytetty jo monissa, monissa leivonnaissa. Aivan lempparipohja, eikä loppua näy! Tässä muutama vinkki mihin kaikkialle kakkupohja soveltuukaan 🙂

Isänpäivän syntisen suklaiset kahvikuppi-kakut

Suklaakakku punaherukka-kinuskitäytteellä

Ihana puolukka-juustokakku suklaakakkupohjalla

Silkinpehmeä mansikkamoussekakku mehevällä suklaapohjalla

Joulun ihana suklaakakku puolukoilla

Halloweenin herkulliset hämähäkkimuffinssit

Kesäinen mansikka-suklaakakku

Ihana mehevä suklaakahvikakku

Älyn hyvä Vadelma-suklaakakku