Heppakakku I

Esikoisen esitti 3-vuotiskakun toiveenansa hevosen. Pitihän sitä
äitin sitten yrittää tehdä sellainen. Täytetoivomuksia ei tullut, joten
päätin tehdä yhden lempparitäytteistäni eli mansikkamoussen. Täyte
maistui
todella makealta ennen kakkuun laittoa ja koska käytin kostutukseen
mehua, pelkäsin kokonaisuuden olevan liiankin makea. Kakku oli lopulta
kuitenkin ihanan
raikas ja monet vieraista, jotka eivät kakusta yleensä välitä,
santsasivat lisää.

Hevonen sai seuraksensa oravan.

Pohjana neljän munan sokerikakkupohja n.22 cm irtopohjavuokaan 

Kostutus:

Juissin sekamehu

Täyte:

2.5 tl liivatejauhetta (liuotetaan kuumaan veteen)

2.5 dl Flora kuohukermaa

2.5 dl ranskankermaa

250 g Viola maustamatonta tuorejuustoa

2 dl (maun mukaan) sokeria

2.5 tl vaniljasokeria

400 g mansikoita soseutettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma,
tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään. Lisää sekaan veteen liuotettu
liivate ja vaahdotettu kerma. Laita täyte kakun väleihin ja anna seistä
jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia ennen tarjoilua.

Pursotukset:
Rose-pastavärillä värjättyä Flora Vispiä

Päällinen:
Lehden vihreällä pastavärillä värjättyä vaniljan makuista vaahtokarkkimassaa

Koristeet:
Orava suklaamassaa
Heppa suklaamassan ja marsipaanin sekoitusta.
Muut sokerimassaa

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Heppakakku I

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X