Suklaapossu

Heppakakku I

Esikoisen esitti 3-vuotiskakun toiveenansa hevosen. Pitihän sitä äitin sitten yrittää tehdä sellainen. Täytetoivomuksia ei tullut, joten päätin tehdä yhden lempparitäytteistäni eli mansikkamoussen. Täyte maistui todella makealta ennen kakkuun laittoa ja koska käytin kostutukseen mehua, pelkäsin kokonaisuuden olevan liiankin makea. Kakku oli lopulta kuitenkin ihanan raikas ja monet vieraista, jotka eivät kakusta yleensä välitä, santsasivat lisää.

Hevonen sai seuraksensa oravan.

Pohjana neljän munan sokerikakkupohja n.22 cm irtopohjavuokaan 

Kostutus:

Juissin sekamehu

Täyte:

2.5 tl liivatejauhetta (liuotetaan kuumaan veteen)

2.5 dl Flora kuohukermaa

2.5 dl ranskankermaa

250 g Viola maustamatonta tuorejuustoa

2 dl (maun mukaan) sokeria

2.5 tl vaniljasokeria

400 g mansikoita soseutettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään. Lisää sekaan veteen liuotettu liivate ja vaahdotettu kerma. Laita täyte kakun väleihin ja anna seistä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia ennen tarjoilua.

Pursotukset:
Rose-pastavärillä värjättyä Flora Vispiä

Päällinen:
Lehden vihreällä pastavärillä värjättyä vaniljan makuista vaahtokarkkimassaa

Koristeet:
Orava suklaamassaa
Heppa suklaamassan ja marsipaanin sekoitusta.
Muut sokerimassaa


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Heppakakku I

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *