Ihana jälkiruoka: Jogurttipannacotta ja mustikkaa

Täyteläistä, silkinsileää, vaniljaista, suussasulavaa ja herkullista jogurttipannacottaa mustikkahillolla. Siitä oli meidän uuden vuoden aaton jälkiruoka tehty. Ja erittäin herkullinen olikin, nam!

Ohjeen löysin joululahjaksi saamastani Tomi Björkin
Huippukokin kotiruokaa-kirjasta. Teimme itse asiassa koko uuden vuoden
aaton menuun tuon kirjan ohjeisiin perustuen. Noita muita ruokia (mm.
hummuksia ja pitaleipiä) ei kuitenkaan alkuperäissuunnitelmistani
poiketen taida tullakaan blogiin, sillä makumaailma ei ollut täysin
mieleemme, enkä tähän hätään keksi, miten niitä voisi parantaa. Kuinka
se ruuanlaittaminen voikin olla niin hankalaa! Kyllähän sitä leipoo
vaikka mitä herkkuja, mutta tuo ruoan maustaminen, voi kääk. No mutta
jos joskus vielä alan hallitsemaan ruokapuolen likikään yhtä hyvin kuin
jauhojen pöllyttämisen, niin sen kunniaksi laitan pystyyn toisen blogin.
Sitä odotellessa 😉

Mutta takaisin asiaan eli tähän ”nam, tämähän on hyvää”-kehun
saaneeseen pannacottaan. Kuten mainitsin, se oli täyteläistä ja
ihanan pehmoista. Maku oli reilun vaniljainen ja sopivan makea. En ole mikään pannacotta-ekspertti, mutta parin ravintolassa
saadun jälkiruoka-annosken perusteella olen ajatellut pannacotan olevan
hieman kevyempi mitä tämä oli. Toinen maistelija sen sijaan oli sitä
mieltä, että olisi voinut olla vieläkin tuhdimman ja rasvaisemman
oloinen. Makuasioita siis 🙂 Tuhtius on onneksi helppo muokata joko korvaamalla maito kokonaan vispikermalla, jolloin saadaan vieläkin täyteläisempi versio, tai lisäämällä vispikerman sijasta enemmän maitoa, jolloin lopputulos on kevyempi. Tuo turkkilainen
jogurtti muuten raikasti kokonaisuutta kivasti happamuudellaan. Ilman sitä maku olisi ollut ehkä liiankin makea.

Keitin vaniljaiselle pannacotalle kaveriksi myös mustikkamarmeladia, muokaten Björkin kirjassa ollut hillo-ohjetta vähemmän makeaksi.
Mielestäni tosi nappivalinta jälkkäriksi ja mikä ettei sopisi vaikka isompaan
vuokaan tehtynä juhlapöytäänkin 🙂

Ihana jälkiruoka: Jogurttipannacotta ja mustikkaa

n. 4 annosta

Pannacotta:

3 dl vispikermaa

1 dl maitoa

0.5 dl sokeria

1 vaniljatanko

2 dl turkkilaista jogurttia

2 liivatelehteä

Mustikkamarmeladi:

100 g (n. 2.25 dl) mustikoita

50 g (n. 0.75 dl) hillo-marmeladisokeria

0.25 dl vettä

Ohje:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Laita vispikerma, maito ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos nopeasti kiehuvaksi, älä keitä. Liuota joukkoon turvonneet liivatelehdet. Halkaise vaniljatanko. Kaavi siemenet pois ja lisää ne sekä tanko kattilaan. Anna seoksen jäähtyä n. 10 minuuttia. Sekoita sen jälkeen joukkoon vielä turkkilainen jogurtti.

Kaada seos vuokiin ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin 6 tunniksi.

Valmista mustikkamarmeladi. Laita kaikki aineet kattilaan ja lämmitä kuumaksi. Keitä pari minuuttia. Jäähdytä. Lusikoita marmeladia valmiiden pannacottien päälle juuri ennen tarjoilua.

Vinkit:

* Pannacotta on todella pehmeää, eikä sitä pysty kumoamaan lautaselle.

 

* Kylkeen sopii tosi kivasti myös muista marjoista tehdyt hillot tai
hillokkeet. Esim. vadelmasta tai punaherukoista saisi ihanan raikkaan
jälkkärin tai kesämmällä pinnalla voi siivuloida tuoreita mansikoita.

* Pannacotan täyteläisyyttä voi säätää kerman ja maidon suhteella. Saat pannacotasta tuhdimman version korvaamalla maidon kokonaan vispikermalla. Jos haluaa ei-niin-täyteläisen jälkiruoan, voi vispikermaa ja maitoa
laittaa yhtä paljon eli parisen desiä kumpaakin.

 

Kommentit (12)

Aivan ihana ohje! Täytyy tehdä tätä joskus!

Kiitos Pia 🙂 Oli aivan ihanaa herkkua, suosittelen testailemaan 🙂

Ihanan näköistä – tätähän täytyy kokeilla.

Kiitos Kakkuvaltakunta! 🙂 Nämä upposivat meillä tosi nopsaan. Tosi hyviä 😉

Mun on jo pitkään pitänyt tehdä pannacottaa ja luulen, että tämän ohjeen myötä saatan kohta saada sitä tehtyäkin! ;D Ihanan näköistä!

Itsellänikin on ollut aikomuksena tehdä pannacottaa jo vuosikaudet. Onneksi tein nyt vihdoinkin. Ihastuin (ja muutkin ihastuivat 😉 ) niin, että tulee tehtyä varmaan jo piankin uudestaan. Vaihteluakin saa helposti vain vaihtamalla päällistä. Kiitti Taru 🙂

Näyttääpä herkulta, täällä myös on kokkailtu Tomi Björkin keittokirjoista ja tykkään. Useita reseptejä tehty jo useampaankin kertaan ja joitain sitten muokkailtu hiukan omaan suuhun paremmiksi.

Kiitos Sarppu 🙂 Vaikuttaa kyllä tosi hyvältä kirjalta! Testailtiin jo muitakin juttuja ja tuli taas opittua uusia juttuja maustamisista 🙂

Voi nam, kun näyttää hyvältä, testilistalle menee tämäkin 😛

Kiitos Maiju 🙂 Testailehan ihmeessä! Tykättiin tosi paljon. Ihanan pehmoista, samettista, vaniljaista. Voih, nyt tekisi heti mieli tehdä lisää. Onneksi tulee viikonloppu 😉

Kommentoi juttua: Ihana jälkiruoka: Jogurttipannacotta ja mustikkaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Mein tytön synttäreiden tarjottavat löytyvät nyt yhteenvetona blogista. Kurkaa blogista, mitä kaikkea juhlissa olikaan tarjolla https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tyton-6-vuotissyntymapaivien-tarjottavat-yhteenveto/
#suklaapossu #vuohenjuusto #savulohi #tuulihattu #vegaaninenmäti #prinsessakakkua #suklaa #kakku #kaurakeksit #kotiliesiblogit
  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X