Ilmavat, rapeat kaurakeksit / munaton

Maistelin jokin aika sitten töissä Gillen kaurakakku-nimisiä
keksejä, ja ihastuin samantein niiden rapeaan rakenteeseen, joka ei
kuitenkaan ollut kova. Keksit olivat lisäksi ihanan ilmavia, ja niissä
maistui vahvasti kaura, oih ja voih! Minä kun rakastan kauraa, niin olihan
sitä ihan pakko alkaa itsekin kokeilemaan, miten tuollaisia saisi tehtyä.
Nappasin ainesosaluettelosta hieman suuntaa ohjeelle ja lähdin
säveltämään samantapaisia ilmavia ja rapeita ja hieman murenevia keksejä. Kekseistä tuli ihanan höttöisiä ja ne suorastaan sulivat suuhun.
Lopputulos ei ollut aivan Gillen kaurakakkujen näköinen eikä täysin tuntuinenkaan, mutta eipä se
tosiaan haitannut. Tykkäsin ja kovin 🙂


Gillen kekseissä oli mainittu munajauho, mutta hetken aikaa aineita mietittyäni
jätin kananmunan kokonaan pois tästä omasta versiosta. Nämä käyvät siis
myös muna-allergisille.

Taikinan pohja muodostui omenakaurapaistoksesta tutusta kauramurupäällisestä. Jos pitää siitä, rakastaa todennäköisesti myös näitä. Vaikka näistä ei tullut aivan alkuperäisversioiden keksien näköisiä, hyviä olivat nämäkin. Usein tällaisista kekseistä tulee tiiviitä ja koviakin, mutta nämä eivät olleet sellaisia. Salaisuus on taikinan käsittelemisessä muotoiluvaiheessa. Se vain painellaan kevyesti muotoonsa. Toki samasta taikinasta pystyy helposti tekemään myös kovempia versioita painelemalla taikinan tiiviimmäksi. Tekee miten päin vain, suosittelen kokeilemaan 🙂

Ilmavat, rapeat kaurakeksit

Koosta riippuen n. 30 kpl
Aineet:
100g voita huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
1 tl vaniljapastaa
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/3 tl suolaa
3.5 dl
kaurahiutaleita
Ohje:
Pehmennä voi reilusti huoneenlämpöiseksi. Hiero sokerin kanssa hyvin yhteen esim. puulusikalla. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, sooda ja suola ja sekoita ne rasva-sokeriseokseen. Sekoita joukkoon lopuksi kaurahiutaleet. Lusikoita taikinasta nokareita pellille ja taputtele ne erittäin kevyesti littanammiksi. Itse käytin apuna pyöreää reunaa, jonka sisään tiputin lusikallisen taikinaa ja painelin sormenpäillä kevyesti tasaisemmaksi.
Paista 200 asteessa n. 9 minuuttia.  Keksit ovat valmiita, kun ne ovat laskeutuneet ja alkavat saada väriä pintaansa.
Keksit ovat erittäin murenevia heti uunista ottamisen jälkeen, mutta kovettuvat jäähtyessään (mutta jäävät silti todella rapeiksi). Anna keksien jäähtyä muutama minuutti ennen kuin siirrät niitä, jotta ne pysyvät koossa. 
Kokeilin keksien paistamista myös muffinipellillä. Näistä tuli ihan yhtä maukkaita, kuin pellillä paistetuilla eli vapaasti leviämään pääsevillä. Koostumus oli hieman kovempi, sillä painelin keksit koloihin tiukemmin kuin muotin pohjalle. Lisäksi reunat nousivat hieman hassusti ylöspäin. Tuohon keskelle syntyneeseen koloon muuten olisi voinu lirutella vaikkapa sulaa suklaata, voi nam!!! 😀
Vinkki:
* Vaniljapastan tilalla voit käyttää myös vaniljasokeria, mutta vaniljan maku ei ole tällöin niin intensiivinen.  

* Mitä kevyemmin taikinan saa tasoitettua, sitä murempia ja höttöisempiä
kekseistä tulee. Ja päinvastoin mitä kovemmin taikinan painelee
littanaksi, sitä kovempia valmiista kekseistä tulee 🙂

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.