Itsetehdyt älynhyvät kermakarkit sekä Susu-palan tapaiset herkut

Susupalat ovat yksi mun lempikarkkeista. Ne ovat aina ne pakolliset karkit, jotka tarttuvat mukaani kun kaivan irtokarkkilaatikoista nameja pussiin. Koska Susupalat ovat ihania, niin pitihän niiden tekemistä testailla itsekin.

Tein ensin karkkien toffeemaisen sisällön. Maistelin tuota toffeeta pelkiltään ja voi mahdoton kun se oli hyvää! Se muistutti aivan kermakarkkeja, mutta oli ainakin triplasti parempaa. Ihanan paahteista, pehmeää ja sopivasti lohkeavaa. Täyttä herkkua!

Osan toffeepaloista päällystin susupalamaisesti riisimuro-suklaaseoksella. Toffee oli susupalaa ajatellen liiankin lohkeavaa, eikä sellaista venyvää kuin alkuperäiskarkissa. Kokonaisuus ei ollut niin susupalamainen kuin olisin toivonut, mutta ihan syötäviä niistä tuli silti. Nappasin kuvan aidosta ja itsetehdystä susupalan sisustasta (alla). Mutta se pelkkä toffee, mmmmmm!


Ohje on sinänsä helppo, sillä se onnistuu ilman lämpömittaria. Kun seos tummenee ja paksenee, on tippatestin aika. Tippatesti tehdään niin, että kylmään veteen tiputetaan nokare toffeeta. Jos nokare kiinteytyy ja siitä pystyy muovailemaan pallon sormien välissä, on seos valmista. Jos sen sijaan nokare vain kiinteytyy, mutta ei pysy muodossaan, kun sitä käsittelee, pitää seosta keitellä hieman pidempään. Valmista massaa jäähdytellään vielä muutama minuutti ja sekoitetaan joukkoon tomusokeriseos. Näin toffeeseen tulee kermakarkkimainen koostumus.

Itsetehdyt kermakarkit ja Susu-palan tapaiset herkut
n. 100 kpl

Aineet:
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
0.5 dl vaaleaa siirappia
0.5 dl glukoosisiirappia
1 tl suolaa
1 rkl vettä
1 dl tomusokeria

Susupaloihin lisäksi (n. 17 Susupalaan):
100 g maitosuklaata
0.75 dl riisimuroja

Ohje:
Laita kerma, sokeri ja siirapit kattilaan, sekoita. Kuumenna kiehuvaksi.

Keitä seosta välillä sekoitellen kunnolla kiehuen, kunnes se tummenee ja alkaa kiehua paksuhkoilla kuplilla (mm. kattilasta, kiehumisesta riippuen n. 20-30 minuuttia). Alla olevassa kuvassa seos kiehuu jo melko suurilla kuplilla ja on saanut väriäkin jo. Mutta se ei ole vielä ihan valmis ja kaipaa hieman lisää keittämistä.

No niin. Tässä seos alkaa jo olemaan valmis. Väri on kauniin pronssisen värinen sekä kuplat isoja ja paksuja.

Tee tippatesti. Kun kylmään veteen tiputetusta nokareesta pystyy muotoilemaan kiinteän, jämäkän pallon, on seos valmis.

Anna toffeen jäähtyä 5 minuuttia.

Sekoita vesi ja tomusokeri. Lisää se hieman jäähtyneeseen n. 85 asteiseen seokseen vatkaamalla voimakkaasti muutamien sekuntien ajan. Levitä massa leivinpaperin päälle n. 20 x 25 cm alalle.

Jäähdytä kokonaan. Leikkaa pitkänmallisiksi paloiksi.

Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoitellen, kunnes siitä on sulanut n. 2/3. Sekoittele, kunnes loppusuklaa sulaa. Sekoita joukkoon riisimurot. Lusikoi riisimuroseosta leikattujen toffeepalojen päälle niin, että ne ovat kauttaaltaan peitettynä. Anna jähmettyä. Jos haluat että myös pohja on suklaanpeitossa, sulata hieman lisää suklaata ja sivele sitä vielä pohjapuolelle. Jähmetä.

Kommentit (7)

Kävin aamulla kurkkaamassa postaustasi ja meinasin samantien ruveta karkkitehtailijaksi. Mutta, meillä juuri loppuviikosta vaihdettiin uusi liesi vanhan (haljenneen) tilalle ja uusi liesi on induktio eikä se mun kattila mitä tällaisiin käytän, tieten toiminut siinä.. :/ Höh ja pöh!

No höh! Eipä muuta kuin uuden kattilan hankintaan, että pääsee pian tehtailemaan nameja 🙂

Näinkin jo instassa, että olit vihdoin ehtinyt kokeilla näitä 🙂 Ihanilta näyttää! Tuo vaalea siirappi on varmasti parempi näihin, samaa mietin itsekkin kun näitä tein.

Kiitos Maiju 🙂 En malttanut enää pitää näppejäni erossa kattilasta, sillä nämä muistuivat mieleeni aina kun törmäsin sinun tekemiisi versioihin. Vaalea siirappi sopi kivasti näihin, mutta koostumus meni vähän liiankin pehmeäksi tomusokerin lisäämisen jälkeen. Kermakarkit olivat kylläkin ihan älyttömän hyviä, Susupaloista jäi puuttumaan se sitkeys, ja osa mausta. Ajattelin kokeilla vielä hieman erilaisella tavalla ensi kerralla. Sitten taas kun löytyy sopiva rako. Toivottavasti pian 😛

Heippa!

Kauanko näitä voisi säilyttää jääkaapissa?

Täytyykö jäähdyttää jääkaapissa vai pöydällä?

Kiitos vastauksista etukäteen! 🙂

Kommentoi juttua: Itsetehdyt älynhyvät kermakarkit sekä Susu-palan tapaiset herkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Mein tytön synttäreiden tarjottavat löytyvät nyt yhteenvetona blogista. Kurkaa blogista, mitä kaikkea juhlissa olikaan tarjolla https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tyton-6-vuotissyntymapaivien-tarjottavat-yhteenveto/
#suklaapossu #vuohenjuusto #savulohi #tuulihattu #vegaaninenmäti #prinsessakakkua #suklaa #kakku #kaurakeksit #kotiliesiblogit
  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X