Jouluiset kovat, sitkeät toffeet

Reilu pari vuotta sitten maistoin piparkakkutaikinan makuista pehmeää kermatoffeeta. Se oli ihanaa! Siitä lähtien piparin makuisen karkin teko on pyörinyt mielessä. Nyt kun jääkaapissa oli avattu kermapurkki, päätin koittaa tehdä siitä Joulun makuisia karkkeja. Tällä kertaa en tehnyt muistikuvani mukaista pehmeää kermatoffeeta, vaan kovan, sitkeän karkin, joka hitaasti suussa liuetessaan antaa pitkään ihanaa Joulun makua. Alunperin mielessäni ollut ohje muuttui koko ajan kun sain kattilaan lisää tavaraa kun tapani mukaan heittelin kattilaan sitä sun tätä. Karkkimassaa keittäessäni ajattelinkin, ettei lopputulos varmaan ole mistään kotoisin ja että testaan nyt vain miten käy. Ja hyvin kävi! Näistä tuli mielestäni hyviä! Pienikin pala riittää sammuttamaan pahimman makean himon ja vie hetkeksi lähemmäksi Joulua.

 

 

Inkiväärin maku tulee mietona hieman jälkijunassa. Jos ei pidä
inkivääristä, voi sen jättää pois ja laittaa vaikka muita mausteita
lisää sen sijasta. Karkit muistuttavat koostumukseltaan nekkuja. Ne ovat kovia ja sitkeitä. Itseasiassa mietin kirjoitanko otsikkoon toffee vai nekku, mutta päädyin toffeeseen. Mikäköhän ero niillä kahdella on..?

Piparin makuiset joulutoffeet

n. 70 kpl, riippuen koosta

Aineet:
1.4 dl kuohukermaa
0.7 dl glukoosisiirappia
1.4 dl tummaa siirappia
1.4 dl sokeria
2 mm kanelia
2 mm jauhettua inkivääriä
2 mm jauhettua maustepippuria
1.5 mm suolaa
1 mm inkivääriä
Ohje:
Laita kuohukerma, glukoosisiirappi, tumma siirappi ja
sokeri kattilaan. Laita sokerilämpömittari kattilan reunaan. Keitä
keskilämmöllä n. 20-25 minuuttia, kunnes mittari näyttää 127 astetta (mun mittari näytti näin, mutta tein myös varmuudeksi tippatestin). Jos et
omista mittaria, tee tippatesti, kun seos alkaa kiehua paksummilla kuplilla. Eli laita mukiin jääkylmää vettä.
Tiputa seosta hieman mukiin. Jos siitä muodostuu mukiin pallo, joka on pinnasta kivikova, mutta painellessa/taitettaessa murtuu ja on sisältä sitkeä, on seos valmista. Jos ei, niin jatka keittämistä ja tee testi minuutin, parin päästä uudestaan. Sekoita
valmiin massan joukkoon mausteet ja kaada massa leivinpaperilla peitettyyn n. 15 x 20 cm
vuokaan ja tasoita pinta nopsaan. Anna jähmettyä huoneenlämmössä ennen paloiksi leikkaamista. Karkit ovat kovia, sitkeitä ja makeita, joten palatkin voivat olla pieniä.Vinkki:
* Leikkaa massa paloiksi terävällä veitsellä kun se on vielä hieman taipuisaa. Jos massa painuu kasaan leikatessa, jäähdytä sitä vielä lisää, niin saat leikattua siistejä paloja. Älä kuitenkaan alla massan jäähtyä kylmäksi, sillä silloin se ei leikkaannu kunnolla, vaan lohkeilee.
* Jos haluat paloista ohuempia, levitä massa isompaan vuokaan.
* Säilytä palat jääkaapissa hyvin kosteudelta suojattuna. Näin palat eivät tartu niin paljon toisiinsa.

 

Avainsanat

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Oo, nämä menevät testiin.

Mukava kuulla 🙂 Kun ehdit testailemaan, kuulisin mielelläni millaisia tuli 🙂

Rupean juuri tekemään katsotaan mitä tulee?

Pidän peukkuja! Vai ehditkö jo maistelemaan, minkälaisia tuli? 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.