Joulun kahvikakku

Tätä Joulun kahvikakkuohjetta ei suotta ole kehuttu Herkkuhovin blogissa, sillä se oli tosi mehevä, kostea ja ihanan pehmoinen. Kakku on lisäksi ihanan helppo ja nopea tehdä. Kakun kuohkeasta rakenteesta ei olisi uskonut, että kakun tekemiseen ei tarvita edes vatkainta, vaan riittää, että ainekset kääntää sekaisin käsivoimin. Ja vain yhdessä kulhossa. Helppoa kuin mikäkin. Ainut vaikeus on odottaa kakun tekeytymistä muutama päivä. Kakku nimittäin paranee vain vanhetessaan. Ihastuttava maku!

Mehevä kahvikakku

Muokkasin hieman ohjetta mausteiden osalta ja käytin voisulan sijasta juoksevaa margariinia helppouden takia. Se teki kakusta vieläkin pehmoisemman. Koska pidän reilusti mausteisista leivonnaisista, lisäsin kaikkia mausteita alkuperäisohjetta enemmän. Lopulta oli siinä ja siinä, tuliko kardemummaa liikaa vai ei. Toiset syöjät eivät tuota huomanneet, vaan enemmänkin kehuivat kakkua. Tämä oli tosissaankin helppoa, hyvää, kosteaa ja kuohkeaa. Tuon taisin jo sanoa aiemminkin 😉 Tosi mahtava Jouluinen kahvikakku! 😀

Paistamisessa muuten kannattaa käyttää isoa kahvikakkuvuokaa. Itselläni oli käytössä reilun kokoinen sydänvuoka, johon mahtuu isompikin taikina. Oli juuri passelin kokoinen.

Joulukakku

iso kahvikakku

Aineet:
450 g (n. 6.25 dl) fariinisokeria
300 g (n. 4.5 dl) vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
1/2 rkl inkivääriä
1/2 rkl neilikkaa
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 dl piimää
2 munaa
100 g juoksevaa margariinia

Ohje:
Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin. Kaada joukkoon piimä ja juokseva rasva sekä munat. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina hyvin voideltuun kahvikakkuvuokaan.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se sen jälkeen. Jätä vuoka kakun päälle jäähtymisen ajaksi. Näin kakku ei suotta kuivu ja pysyy mehevänä paremmin.

Vinkki:
* Kakku säilyy pitkään, joten sen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.

Kommentit (10)

Hmm kannattaako tähän päälle tehhä esim kinuskikuorrutetta?
tahtoisin kokeilla sellaista kuivakakulla….

Mikä ettei, saattaisi hyvin sopiakin! Kakku ei suuresta sokerin määrästä huolimatta ole mikään hirvittävän makea, joten kinuski olisi varmaan todella herkullista ja tuplaisi nautinnon 😛 Toki pitää muistaa, että makeuden aistiminen riippuu maistajasta, mutta ainakin minä uskaltaisin kokeilla 🙂

Monellekko kakusta riittää? Tarjoaisin tätä juhlissa joissa toetysti myös muuta syötävää 🙂

Jos arvioi, että yksi tuollainen "kumpu" riittää yhdelle, niin kakusta piisaa 20 henkilölle. Tosin, kun meillä oli tätä tarjolla, niin 4 henkilöä tuhosi muun syötävän lisäksi 6 "kumpua". Kakusta riittänee arviolta siis n. 15-20 henkilölle 🙂

Nam, tämä on kyllä ihana ja helppo kakku. Meillä oli tämä kakku kahvipöydässä viime jouluna.:)

Oli kyllä todella ihanaa, herkullisesti Joulun makuinen 🙂 Meillä onneksi on vielä pieni pala pakkasessa jäljellä, niin päästään vielä uudemman kerran nauttimaan tästä. Vaikka tällaisen tekisi toki äkkiä toisenkin, on niin helppo ja nopea tehdä 🙂

Hirvittää tuo sokerin määrä, kun arvaan ettei minulle riitä yksi kumpu tuota kakkua.

Mitä jos viipaloisit valmiin kakun, nappaisit itsellesi yhden kummun ja äkkiä pakkaisit loput lahjaksi/kylään viemisiksi/pakkaseen tms.? 😉 Näin teen usein itse monen leivonnaisen kohdalla 🙂

Miksi minun kakku kiehui uunissa? Eikä alkanut kypsymään saatikka kohonnut?!

Hmmm. Kiehuminen kuullostaa jännältä reaktiolta. Oliko taikinassa taatusti tarpeeksi jauhoja grammoina mitattuna? Ja muutkin aineet mitattu tarkasti? Minkä kokoisia munia käytit? Oliko vuoka tarpeeksi iso eli taikina pysyi vuoassa? Kiehuminen kuullostaa eniten siltä, että taikina on ollut liian löysää, jolloin se kiehuu eikä kypsy. Isot L-koon munat saattavat vaatia hieman lisää jauhoja, jos taikina on muutoinkin löysää. Löytyyköhän näistä jotain mahdollista syytä?

Kommentoi juttua: Joulun kahvikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X