Juusto-kasvispiirakka

Esikoisen synttäreille oli tulossa vieraaksi kasvissyöjä ja halusin tehdä hänelle jotain kasvis-tarjottavaa. Tein tätä maukasta piirakkaa jo vuosi sitten ja se jäi mieleeni, koska oli kasvis-versioksi todella maukas. Jopa lihansyöjät kehuivat piirakkaa! Tällä kertaa vaihdoin sipulin purjoksi, porkkanat parsaksi ja lisäsin mausteita ja aurajuustoa. Valkosipulia laitoin vähemmän kuin
edellisessä ja vaihdoin sulatejuuston ”voimakkaaksi”. Piirakkaa on siis helppo muokata. 

Valitettavasti juhlissa oli niin kiire, etten ehtinyt ottaan tarjoiluista yhtään kuvaa. Ensi kerralla sitten 🙂

Pohja (pohjaan menee vain 2/3 osa
taikinasta, lopusta voi tehdä vaikka pari pitsaa):

2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
50 g Valio Meijerivoita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja


Liuota hiiva
kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota.
Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipannuun. Kohota.


Täyte:

1 purjo
2 eriväristä paprikaa

450 g parsakaalia
2 rkl Valio meijerivoita
1 pkt Koskenlaskija Voimakas –sulatejuustoa
½ pkt Aurajuustoa
1 tl suolaa
0.5 tl valkosipulitahnaa

1 tl kirveliä

1 tl rakuunaa
1 rkl kuivattua persiljaa

2 munaa

Päälle:

1 dl juusto-raastetta

Sillä aikaa taikina kohoaa, suikaloi kasvikset ja hauduta voissa
puolipehmeiksi. Ota pannu levyltä. Lisää kuutioitu juusto ja mausteet. Sekoita
kunnes juustot ovat sulaneet joukkoon. Lisää lopuksi munat nopeasti mukaan
sekoittaen Levitä pohjalle. Paista 250°C:ssa 15-20 min.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Juusto-kasvispiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X