Tein synttäreille toiseksi suolaiseksi tarjottavaksi tämän juustoisen kinkkupiirakan. Pohjaksi tein lempparini eli rahka-voitaikinan, tällä kertaa graham- ja ruisjauhoilla muokattuna. Täytteeseen vielä reilusti hyvää savukinkkua, juustoja ja ruohosipulia. Hitsin hyvää tuli ja hyvin kelpasi vieraillekin 🙂

Juustoinen kinkkupiirakka
 
n. 38 x 25 cm uunipellille, koosta riippuen n. 24-30 palaa

 Pohja:
n. 1/2 annosta rahka-voitaikinaa (osa vehnäjauhoista korvasin graham- ja ruisjauhoilla)

Täyte:

300 g savukinkkua pienemmäksi pilkottuna
1 paprika pieneksi pilkottuna
1 kananmuna
1.5 dl turkkilaista jogurttia
125 g voimakasta Koskenlaskijaa pieniksi kuutioiksi pilkottuna
150 g emmental-juustoraastetta 
1.5 dl hienonnettua ruohosipulia
mustapippuria
ripaus suolaa

Ohje:

Tee ensin taikina. Sekoita huoneenlämpöiset rasvat, jauhot, leivinjauhe
ja suola keskenään murumaiseksi seokseksi. Sekoita maitorahka nopeasti
joukkoon. Laita taikinakulho kelmulla vuorattuna jääkaappiin tunniksi tai
pariksi.
Kaulitse kylmä taikina leivinpaperin päällä ohueksi,
hieman uunipeltiä suuremmaksi levyksi. Nosta pohja leivinpapereineen
pellille. Taikina saa nousta reunoille n. 1-1.5 cm. Leikkaa tarvittaessa ylimääräiset reunat pois.

Sekoita täytteen aineet keskenään sekaisin. Levitä pohjan päälle. Piirakka on nyt jotakuinkin tämän näköinen.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman  väriä pintaansa.