Juustopiirakka

Lisää juhlatarjottavia.. Tein jo viikko ennen juhlia silmällä pitäen (pakkaseen valmiiksi) aivan mahdottoman hyviä juustopiirakoita, kaksin kappalein. Olen tehnyt jo aiemmin vastaavanlaisen piirakan, mutta tällä kertaa muokkasin pohjaa hieman ja täytteeseenkin tuli hieman eroja. Jälkikäteen huomasin esipaiston olevan tarpeeton, pohja olisi hyvin kypsynyt ilmankin. Mutta eipä se haitannutkaan. Tämä on mielestäni yksi parhaista piirakoista joita olen tehnyt! Ellei paras!

Määristä riittää sekä 28 että 24 cm piirakkavuokiin

Pohja:

100 g voita
4.5 dl vehnäjauhoja

0.5 dl vettä
2 munaa

2 dl mustaleima emmental-raastetta

0.5 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 dl Savujuusto-kermaa

2 dl Emmental-kermaa

470 g punaleima emmental-raastetta

40 g mustaleima emmental-raastetta

200 g aurajuustoa murusteltuna

6 munaa


Ohje:
Nypi voi ja jauhot. Sekoita joukkoon leivinjauhe, vesi ja
munat. Lisää juustoraaste ja vaivaa tasaiseksi. Anna levätä jääkaapissa hetki ja
kaulitse ohueksi piirakkavuokien pohjalle. Laita pohjat jääkaappiin hetkeksi.
Pistele pohjat haarukalla. Esipaista pohjia 200 asteessa n.5 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada esipaistettujen
pohjien päälle. Paista 150 kiertoilmalla asteessa n.25-30min. Kääntele piirakoita välillä, jotta pinta ruskistuu tasaisesti.

Avainsanat

Kommentit (2)

Hei,
Piirakkasi näyttää ja kuulostaa todella hyvältä. Ymmärränkö oikein, että määrät pohjaan ja täytteeseen ovat kahdelle piirakalle?
Meiltä ei tuollaisia erikoiskermoja saa eikä mustaleima-emmentalia, mutta yritän säveltää muiden juustojen kanssa, olisikohan n. 400g juustoja yhteen piirakkaan sopiva määrä?
Kiitos ohjeestasi,
Marianne Kreetalta

Hei Marianne 🙂 Määrät tosiaan riittävät kahteen, noin 26 cm vuokiin tehtyihin piirakoihin. Piirakan voi hyvin säveltää muistakin juustoista ja sopivat määrä on noin 350-400g, hieman vuoan koosta riippuen. Noiden kermojenkin sijasta voi käyttää jotain muuta kermaa/nestettä. Tällaiset piirakat ovat siitä kivoja, kun niitä voi muokkailla oman maan/kaupan tarjonnan ja oman maun mukaan 🙂

Kommentoi juttua: Juustopiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X