Jokin aika sitten Mustikkasuun
blogissa
leivottiin kaakaokakkua, joka oli alunperin löytynyt Makunautintoja Mimmin keittiöstä. Myös Maistuis varmaan sullekin-blogissa tehtiin kakkua tässä syksyllä. Jokainen on kehunut kakkua niin hyväksi, että uudesta sydämen muotoisesta kahvikakkuvuoasta innostuneena testasin sitä nyt myös itse. Ja hyvää olikin! Kosteaa ja mehevää. Kahvikakkua parhaimmillaan! 🙂 Ellei tämä ole jo näin täydellinen, niin piste iin päällä voisi olla suklaakuorrute! Mutta sitäkään ei siis todellakaan tarvita, vaan kakku sulaa muutenkin suuhun! 🙂

Kakku oli siis ihanan mehevä ja sopivan kostea. Jos en olisi tiennyt
kakun raaka-aineita, olisin kakkua mussuttaessani luullut sen sisältävän
suklaata. Näin ei siis olekaan, vaan suklaan maku tulee kaakaosta. 🙂 Kakkua voisi mielestäni käyttää hyvin myös kakkupohjana. Väliin voisi
laittaa vaikka suklaamoussea, vadelmia ja kermavaahtoa. Tai näin Joulun
lähestyessä puolukkamoussea. Nam!

Kiireissäni en voidellut vuokaa tarkasti ja sydämen kärki hieman halkesi siinä vaiheessa, kun poistin kakkua vuoasta. Kakku tuli onneks vain omaan käyttöön, eikä tuo siis haitannut kuin ulkonäöllisesti. Toki sen olisi saanut peittoon esimerkiksi tuolla aiemmin mainitsemallani suklaakuorrutteella! 😉 Tässäpä tämä kaakaokakun ohje:

Kaakaokakku

Ohjeella tulee 1 kookas kakku n. 2 litran vuokaan tehtynä.

Aineet: 

3 dl maitoa
1 ½ dl sokeria
1 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta

180 g margariinia tai voita

2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria 
(2 – 3 rkl punssia)
Ohje:
Mittaa maito, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan ja kiehauta
ne ja nosta jäähtymään. Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi (on
vaaleaa ja löystynyttä). Mittaa kuivat ainekset ja sekoita ne
keskenään. Yhdistä rasva-sokerivaahtoon munat yksitellen (laita tarvittaessa muutama
lusikallinen jauhoja aina välillä, niin taikina ei juoksetu). Yhdistä
seokseen kylmä maito-sokeri-kaakaoseos ja jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan,
tasoita pinta ja laita kakku paistumaan aluksi 150 asteiseen uuniin alatasolle.
Anna kakun paistua rauhassa ja nosta loppupuolella lämpöä tarvittaessa hieman
korkeammaksi n. 175 asteeseen. Paistoaika on noin 1 tunti. Kokeile kakun
kypsyyttä tikulla, älä paista kakkua liian kuivaksi. Itse tikutin kakkua 50 minuutin kohdalla, jolloin se kaipasi enää hieman lisää paistoa ja 55 minuutin kohdalla kakku olikin jo täysin kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa
n. 5 min ja kumoa se sitten varovaisesti leivinritilän tms. päälle. Jäähdytä
kakku hyvin.
Vinkit:
* Kakun voi paistaa myös normaalissa kakkuvuoassa (tai kahdessa n. 20 cm kokoisessa) ja käyttää kakkupohjana. Paistoaika on tällöin vuoan koosta riippuen hieman ohjetta lyhyempi. Kakku on itsessään niin kostea, ettei välttämättä tarvitse (lainkaan?) kostutusta.
* Kakku paranee vanhetessaan, joten jos vain malttaa, kannattaa odottaa pari, kolme päivää ennen korkkaamista. Toki maistuu myös tuoreeltaan 🙂
* Ohjeessa on mainittu punssi, mutta itse jätin se pois. Jos haluaa,
punssin sijasta voi käyttää muitakin alkoholijuomia, kuten rommia tai
vaikka Baileysiä. Bayleis tosin on sen verran mieto, että sen maku
saattaa hävitä kaakaon joukkoon. Niin ja jokin appelsiinilikööri voisi
olla muuten todella ihanaa tässä 🙂

Tässä näkyy murtunut sydän 😉

Avainsanat

Instagram

  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti

suklaapossu

Keskustelu

Täällä tehty paljon ihania leivonnaisia! Tämä kaakaokakku vaikuttaa todella hyvältä ja pitäisi enemmänkin kokeilla näitä ja tehdä erilaisia versioita. Jotain tällaista voisin kokeilla! 🙂

Kiitos Sanna 🙂 Tämä oli kyllä ehdottomasti yksi parhaista tekemistäni kahvikakuista! Suosittelen koittamaan 🙂 Niin pehmeä ja kostea ja maku muistutti todella paljon suklaakakkua.

Mulla kahvikakkujen testailu jatkuu aina vaan.. Oon testaillut tässä syksyn aikana varmaan jo 10 erilaista ohjetta. Mutta onpahan samalla tullut opittua paljon niiden teosta ja löytänyt samalla ihania ohjeita. Vielä pitää tuota Sydänsurujen kakkua testata toistamiseen hieman eri tavalla ja sitten kun se onnistuu, niin voi pitää pientä taukoa. Jos vain malttaa.. Mukavaa kun piipahdit 🙂

Tämä kakku kohosi niin hyvin uunissa, että taikinaa valui vähän yli laidan… Tästä tuli oikein mehevää ja suklaista kakkua. Maku todellakin parani kun odotti pari päivää. Mitenkähän maun käy, kun pakastin puolet kakusta tuoreeltaan? T.Hanna

Ohoh, sepäs nousi sitten oikein kunnolla. Minkä kokoinen vuoka sulla oli käytössä? Tuo käyttämäni sydänvuoka on n. 2.4 litrainen ja vaikka kakku nousi hyvin, jäi reunoille tilaa vielä tyhjää tilaa suht reilusti. Meillä kakku ei ehtinyt pakkaseen asti, mutta luulisin kakun tykkäävän siitä. Jotkut kahvikakut tuntuvat peräti paranevan pakkasessa. Kiitos Hanna kommentistasi! On tosi mukava kuulla, mitä näistä ohjeista pidetään ja miten ne onnistuvat muiden keittiössä 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.