Kaakaomacaron-leivokset mokkatäytteellä

Mansikka-sitruuna-macaronien lisäksi viime vuoden Nenäpäivän buffet-pöytään päätyi myös nämä kaakao-mokkamacaron-leivokset.

Tein myyjäisiin yhteensä kolme erimakuista macaron-leivosta eli näiden kahden lisäksi on tulossa vielä yksi ohje lähipäivinä. Alla kaikki kolme matkalla paikan päälle..

Näihin mokka-versioihin tuli täytteeksi mokkakiisseliä. Kiisseli jäi sen verran löysäksi, että se kostutti macaronkuoren sisällön täysin yön aikana. Tämä aiheutti sen, että kuoret irtosivat toisistaan ja macaronien normaalisti hieman sitkeä rakenne kärsi. Mutta olipahan ainakin kostea, ja mukavasti miedon mokan makuinen 🙂

Näiden lisäksi on tulossa vielä viimeinen ja samalla mielestäni se paras macaron ohje eli piparminttu-suklaa, mmm! Mutta eivätpä nämäkään siis huonoja olleet, eivät olleskaan.

Mokka-kaakao -macaronleivokset

Koosta riippuen n. 40

Aineet:

140 g mantelijauhoa

30 g tummaa kaakaojauhetta

140 g tomusokeria

60 g (n. 2 munan valkuaiset) valkuaista

60 g (n. 2 munan valkuaiset) valkuaista

35 g sokeria

 

150 g hienoa sokeria

50 g vettä

Täyte:

m. 1 dl vettä

2 tl pika-espressokahvijauhetta

0.5 dl sokeria

1 rkl maissitärkkelysjauhoja

4 keltuaista

25 g voita

Ohje:

Mittaa siivilöity mantelijauho, tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon ja siirrä
odottamaan. Mittaa mukiin 60 g valkuaisia ja jätä
manteli-tomusokeri-seoksen viereen odottamaan vuoroaan.

Mittaa 60g valkuaisia isoon vatkauskulhoon ja mittaa vierelle myös 35g hienoa sokeria odottamaan.

Mittaa 150 g hienoa sokeria ja 50 g vettä kattilaan ja kuumenna
hämmentämättä keskilämmöllä. Anna poreilla ja pidä liemen lämpötilaa
silmällä (tähtäät 110°C lämpötilaan).

Vatkaa valkuaisia ja kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää
35g hienoa sokeria vähän kerrallaan ja vatkaa vaahtoa kunnes se
vatkaimia nostettaessa muodostaa alaspäin taipuvia huippuja (soft
peaks). Kun sokeriliemi kattilassasi saavuttaa 110°C:n lämpötilan kaada
sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan edelleen
vatkaten. Vatkaa seosta kunnes se on jäähtynyt, reilut 5 min.

Sekoita jäljelle jääneet 60g valkuaisia tomusokeri-mantelijauho-kaakaoseokseen.

Sekoita jäähtynyt marenkivaahto joukkoon kääntelemällä nopeasti ja
mahdollisimman vähin liikkein. Taikina on valmis kun nostaessasi
nuolijaa taikina valuu siitä paksuna nauhana ja pinnalle piirretty viiva
tasoittuu n. 20 sekunnissa. Mitä enemmän sekoitat,
sitä ohuemmaksi taikina muuttuu.

Siirrä taikina pursotinpussiin ja
pursota leivinpaperilla peitetylle
pellille haluamasi kokoisia taikinaympyröitä (n. 2.5 cm
halkaisijaltaan). Pursotettuasi pellillisen kopauta peltiä kevyesti
muutaman kerran pöytäpintaa vasten. Anna taikinan levätä 15-30 min ennen
paistamista, kunnes pinta kuivuu kosketusta kestäväksi.

Paista keskitasolla 160°C:ssa koosta riippuen n. 12 min. Macaronit ovat kypsiä, kun niiden jalka on
kiinnittynyt hattuun. Jäähdytä kuoret täysin ennen täyttämistä.

Tee täyte sillä välin, kun kuoret jäähtyy. Sekoita kattilassa kaikki muut täytteen aineet, mutta ei voita. Lämmitä seosta kiehuvaksi koko ajan vispilällä sekoittaen. Kun seos paksenee (se tapahtuu yhtäkkiä nopeasti), ota kattila pois levyltä. Jatka vatkaamista n. minuutti. Lisää voi ja  jatka voimakkaasti vatkaamista, kunnes voi sulaa. Anna täytteen jäähtyä kokonaan ennen kuin täytät sillä kuoret. Jäähdyttämistä voit nopeuttaa laittamalla kattilan kylmää vettä sisältävään altaaseen.

Lajittele kuoret koon mukaan ja etsi kullekin kuorelle saman kokoinen puolisko. Lusikoi pieni nokare täytettä toisella puoliskolle.


Ja paina toinen puolisko päälle.

Vinkki:
* Macaronit voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ja pakastaa.

* Macaronit ovat parhaita, kun niiden antaa vetäytyä ainakin yön yli ennen nauttimista.

Kommentit (4)

Näyttää niiiiiin älälyttömän hyviltä. 😛 Jokohan minäkin pikku hiljaa uskaltaisin itse tehdä macaroneja. Tähän saakka syönyt vain muiden tekemiä. 🙂

Kiitos Piparkakku Akka 🙂 Kokeilepas ihmeessä sinäkin 🙂

Sullon fiba ohjeessa 🙂 Reseptissä lukee 25g vettä, mutta tekstissä 50g. Jälkimmäinen varmaan oikein 🙂

Oih, hyvä huomio! Olitpas tarkka. Kiitos 🙂 50g on tosiaan oikein. Nyt korjattu! 🙂

Kommentoi juttua: Kaakaomacaron-leivokset mokkatäytteellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Isänpäivä lähestyy jo hurjaa vauhtia. Keräsin 5 mielestäni parasta isänpäivään sopivaa herkkuakakkua samaan postaukseen viime hetken vinkeiksi. Kurkkaa kakut blogista ja kerro, mikä on sinun lempiherkkusi syksyisinä juhlapäivinä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/isanpaivan-viisi-parasta-kakkua/ #isänpäivä #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaakakku #liivatteeton #kahvikakku #puolukka #kakku #yummy #cakes #chocolate
  • Jee! Eilen humpsahti 5000 Instragram-seuraajan raja rikki täällä Suklaapossun instassa! Kiitos kuuluu teille kaikille ihanille seuraajille! 😘 Tämän merkkipaalun sekä lähestyvän isänpäivän kunniaksi muistuttelen kahvikupin muotoisista, mokkasuklaan makuisista, älyttömän herkullisista pienistä kakuista. Katso blogista kuvalliset teko-ohjeet https://kotiliesi.fi/suklaapossu/isanpaivan-kahvikuppikakut/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaakakku #isänpäivä #mokka #yummy #chocolate #cake #fathersday
  • Tästä Texmex-piirakasta tuli samantein suosikkijauhelihapiirakkani. Miedon tulisessa täytteessä maistui mm. salsa. Lue tarkempi ohje blogista ja kokeile vaikka heti viikonlopuksi! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/texmex-piirakka/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #texmex #suolainenpiirakka #yummy #pie
  • Mein tytön Halloween-kaverisynttäreille päätyi tällaisia riisimuromassasta tehtyjä örkkejä. Osan päällä oli maitosuklaata ja toiset örkit oli kuorrutettu valkosuklaalla. Herkkua molemmat, myös aikuisten mielestä 😋 Kurkkaa helppo ja nopea ohje blogin puolella  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/halloweenin-helpot-ja-nopeat-riisimuroorkit/ #halloween #riisimuro #maitosuklaa #valkosuklaa #lastensynttärit #yummy #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Mein tytön synttäreiden tarjottavat löytyvät nyt yhteenvetona blogista. Kurkaa blogista, mitä kaikkea juhlissa olikaan tarjolla https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tyton-6-vuotissyntymapaivien-tarjottavat-yhteenveto/
#suklaapossu #vuohenjuusto #savulohi #tuulihattu #vegaaninenmäti #prinsessakakkua #suklaa #kakku #kaurakeksit #kotiliesiblogit
  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit

suklaapossu

X