Suklaajuustokakku

Puuttuuko vielä Pääsiäispöydästäsi herkullinen jälkiruoka tai muu makea tarjottava? Tämän helpon, herkullisen, silkinpehmeän, liivatteettoman, suklaisen juustokakun ehtii vielä hyvin tekemään, jopa samana päivänä, kuin se on tarkoitus korkata!

Kolmen suklaan juustokakun testaaminen on pyörinyt mielessäni jo monen monta vuotta. Päätin nyt keväällä testailla sitä vihdoinkin ja hankin aineet ajoissa valmiiksi. Testaaminen hieman venahti yllättäen venahtaneen selän takia, ja lopulta kun pääsin leivoskelemaan, kakkuun suunnitellut kerrokset vähenivät kesken leipomisen vauvan herätessä päikyiltä varttin koisimisen jälkeen. Lopulta kolmen suklaan juustokakusta tulikin siis kahden suklaan juustokakku. Mutta kyllä tämäkin oli niin hitsin hyvää, ettei sitä yhtä kerrosta ehtinyt edes kaipaamaan kaiken maistelun keskellä. Tummaa, jopa aavistuksen karvasta suklaamousse yhdistettynä makeampaan valkosuklaamousseen. Herrrrrkkua! Kaikki maistelijat näyttivät peukkua ja pyysivät lisää, sekä aikuiset että lapset naapurin tyttöä myöten.

Pohjan tein samaan tyyliin kuin Järisyttävän hyvässä sitruunajuustokakussa eli sekoittamalla keksimurun joukkoon sulatettua valkosuklaata. Tällä kertaa kekseinä oli perusdigestivet. Toimi! Lasten mielestä pohja tuntui olevan se paras osa, vaikka moussetkin hävisivät lautaselta ennätystahtia.

Kakku oli ääreishelppo ja nopea tehdä. Vauvamme tosiaan heräsi kesken kaiken, juuri kun olin saanut kerma-tuorejuustomoussen valmiiksi. Onneksi poika suostui jatkamaan unia vielä hetken pienen, jotta sain sulatetut suklaat sekoitettua joukkoon ja kaadettua massat vuokaan hyytymään. Tuohon ei montaa hetkeä mennyt ja sain kuin sainkin kakun jääkaappiin ennen kuin nuhanenä heräsi kunnolla.

Heti samana päivänä syötynä maisteltuna, kakku oli silkkisen sileä ja höttöisen pehmoinen. Kerrokset kiinteytyivät hieman seuraavaan päivään mennessä, mutta pehmoisia olivat silloinkin. Nami nami!

Liivatteeton juustokakku

Ohje on kaikessa helppoudessaan myös liivatteeton. Suklaa toimii hyydyttävänä tekijänä. Laitoin tumman suklaamoussen joukkoon suurimmaksi osaksi hyvää 70% suklaata. Se teki moussekerroksesta todella suklaisen ja aavistuksen karvaan oloisen. Hienoinen karvaus tuli esille oikeastaan vain silloin, kun maisteli tummempaa suklaakerrosta heti valkosuklaamoussen jälkeen. Vähempiprosenttisella tummalla suklaalla tuosta alemmasta kerroksesta tulee makeampi ja vähemmän suklainen. Ihan oman maun mukaan 🙂

Pelkkä valkosuklaakerros maistui sellaiselta, että voisin aivan hyvin kuvitella sen olevan osa marjaisaa juustokakkua. Eli keksimurun päällä olisi kerros tuota valkosuklaamoussea ja päällä kerros raikkaita marjoja. Itseasiassa nyt muistuikin mieleen, että mähän teinkin sen tapaisen juustokakun tässä vähän aikaa sitten. Marjojen tilalla kakun päällä oli vain mustaherukka-omenahilloa. Sekin kakku oli aivan älyttömän hyvää, nams! 😛

Koristelu hoituu helposti kourallisella erilaisia pääsiäismunia 🙂

Kahden suklaan juustokakku

Tämä nopea kahden suklaan juustokakku sai niin kovat kehut ja olikin äärettömän ihanaa, että pakkohan sitä kolmen suklaan kakkuakin on testailla lähiaikoina! Mutta herkkua siis tämäkin, suosittelen testailemaan! 🙂

 

Kahden suklaan juustokakku, liivatteeton
n. 16 cm irtoreunavuokaan
Pohja:
100 g digestivekeksejä
75 g valkosuklaata
Aineet:
2.5 dl Flora Vispiä
2.5 dl Flora Kuohua
400 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin puolet kevyttä)
125 g tummaa suklaata (laitoin 100g hyvää 70% suklaata, ja loput 25 g n. 50% suklaata)
175 g valkosuklaata
Ohje:
Murskaa keksit käsin pienemmäksi. Joukkoon saa jäädä isompia paloja. Sulata 75 g valkosuklaata mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu valkosuklaa keksimurun joukkoon.
Laita irtoreunavuoka tai irtopohjavuoan reunaosa tarjoilulautaselle. Painele keksimuruseos tarjoilulautaselle, reunojen sisäpuolelle. Kakusta tulee melko korkea, joten laita reunoille reunakalvot ja voitele ne kevyesti. Laita tarjoilulautanen jääkaappiin täytteenteon ajaksi.
Vatkaa Flora Vispi ja Kuohu samassa kulhossa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistetut tuorejuustot. Jaa paksuksi vatkattu mousse kahteen kulhoon. Pilko tumma suklaa mikron kestävään kippoon ja ja valkosuklaa toiseen kippoon. Sulata tumma suklaa ja valkosuklaa eri kipoissa mikrossa varovasti välillä sekoitellen.
Vatkaa ensin sula valkosuklaa toisen moussen joukkoon nopeasti vatkaimella. Kaada sen jälkeen sulatettu tumma suklaa toisen moussen päälle ja hurauta samoilla vatkaimilla kunnolla sekaisin.

Lusikoi tumma suklaamousse kakkupohjan päälle, tasoita. Lusikoi sen jälkeen valkosuklainen mousse tumman osan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

 

Kun kakku on hyytynyt, poista vuoan reunaosa (ja reunakalvot). Koristele suklaamakeisin.Vinkki:
* Jos teet kakun isompaan vuokaan, kakusta tulee matalampi, jolloin reunakalvoja ei välttämättä tarvita. Voitele tällöin vuoan reunat sisäpuolelta. Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätimmin.