Suklaapossu

Kahden suklaan juustokakku, liivatteeton

Suklaajuustokakku

Puuttuuko vielä Pääsiäispöydästäsi herkullinen jälkiruoka tai muu makea tarjottava? Tämän helpon, herkullisen, silkinpehmeän, liivatteettoman, suklaisen juustokakun ehtii vielä hyvin tekemään, jopa samana päivänä, kuin se on tarkoitus korkata!

Kolmen suklaan juustokakun testaaminen on pyörinyt mielessäni jo monen monta vuotta. Päätin nyt keväällä testailla sitä vihdoinkin ja hankin aineet ajoissa valmiiksi. Testaaminen hieman venahti yllättäen venahtaneen selän takia, ja lopulta kun pääsin leivoskelemaan, kakkuun suunnitellut kerrokset vähenivät kesken leipomisen vauvan herätessä päikyiltä varttin koisimisen jälkeen. Lopulta kolmen suklaan juustokakusta tulikin siis kahden suklaan juustokakku. Mutta kyllä tämäkin oli niin hitsin hyvää, ettei sitä yhtä kerrosta ehtinyt edes kaipaamaan kaiken maistelun keskellä. Tummaa, jopa aavistuksen karvasta suklaamousse yhdistettynä makeampaan valkosuklaamousseen. Herrrrrkkua! Kaikki maistelijat näyttivät peukkua ja pyysivät lisää, sekä aikuiset että lapset naapurin tyttöä myöten.

Pohjan tein samaan tyyliin kuin Järisyttävän hyvässä sitruunajuustokakussa eli sekoittamalla keksimurun joukkoon sulatettua valkosuklaata. Tällä kertaa kekseinä oli perusdigestivet. Toimi! Lasten mielestä pohja tuntui olevan se paras osa, vaikka moussetkin hävisivät lautaselta ennätystahtia.

Kakku oli ääreishelppo ja nopea tehdä. Vauvamme tosiaan heräsi kesken kaiken, juuri kun olin saanut kerma-tuorejuustomoussen valmiiksi. Onneksi poika suostui jatkamaan unia vielä hetken pienen, jotta sain sulatetut suklaat sekoitettua joukkoon ja kaadettua massat vuokaan hyytymään. Tuohon ei montaa hetkeä mennyt ja sain kuin sainkin kakun jääkaappiin ennen kuin nuhanenä heräsi kunnolla.

Heti samana päivänä syötynä maisteltuna, kakku oli silkkisen sileä ja höttöisen pehmoinen. Kerrokset kiinteytyivät hieman seuraavaan päivään mennessä, mutta pehmoisia olivat silloinkin. Nami nami!

Liivatteeton juustokakku

Ohje on kaikessa helppoudessaan myös liivatteeton. Suklaa toimii hyydyttävänä tekijänä. Laitoin tumman suklaamoussen joukkoon suurimmaksi osaksi hyvää 70% suklaata. Se teki moussekerroksesta todella suklaisen ja aavistuksen karvaan oloisen. Hienoinen karvaus tuli esille oikeastaan vain silloin, kun maisteli tummempaa suklaakerrosta heti valkosuklaamoussen jälkeen. Vähempiprosenttisella tummalla suklaalla tuosta alemmasta kerroksesta tulee makeampi ja vähemmän suklainen. Ihan oman maun mukaan 🙂

Pelkkä valkosuklaakerros maistui sellaiselta, että voisin aivan hyvin kuvitella sen olevan osa marjaisaa juustokakkua. Eli keksimurun päällä olisi kerros tuota valkosuklaamoussea ja päällä kerros raikkaita marjoja. Itseasiassa nyt muistuikin mieleen, että mähän teinkin sen tapaisen juustokakun tässä vähän aikaa sitten. Marjojen tilalla kakun päällä oli vain mustaherukka-omenahilloa. Sekin kakku oli aivan älyttömän hyvää, nams! 😛

Koristelu hoituu helposti kourallisella erilaisia pääsiäismunia 🙂

Kahden suklaan juustokakku

Tämä nopea kahden suklaan juustokakku sai niin kovat kehut ja olikin äärettömän ihanaa, että pakkohan sitä kolmen suklaan kakkuakin on testailla lähiaikoina! Mutta herkkua siis tämäkin, suosittelen testailemaan! 🙂

Kahden suklaan juustokakku, liivatteeton

n. 16 cm irtoreunavuokaan

Pohja: 100 g digestivekeksejä 75 g valkosuklaata

Aineet: 2.5 dl Flora Vispiä 2.5 dl Flora Kuohua 400 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin puolet kevyttä) 125 g tummaa suklaata (laitoin 100g hyvää 70% suklaata, ja loput 25 g n. 50% suklaata) 175 g valkosuklaata

Ohje: Murskaa keksit käsin pienemmäksi. Joukkoon saa jäädä isompia paloja. Sulata 75 g valkosuklaata mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu valkosuklaa keksimurun joukkoon.

Laita irtoreunavuoka tai irtopohjavuoan reunaosa tarjoilulautaselle. Painele keksimuruseos tarjoilulautaselle, reunojen sisäpuolelle. Kakusta tulee melko korkea, joten laita reunoille reunakalvot ja voitele ne kevyesti. Laita tarjoilulautanen jääkaappiin täytteenteon ajaksi.

Vatkaa Flora Vispi ja Kuohu samassa kulhossa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistetut tuorejuustot. Jaa paksuksi vatkattu mousse kahteen kulhoon. Pilko tumma suklaa mikron kestävään kippoon ja ja valkosuklaa toiseen kippoon. Sulata tumma suklaa ja valkosuklaa eri kipoissa mikrossa varovasti välillä sekoitellen.

Vatkaa ensin sula valkosuklaa toisen moussen joukkoon nopeasti vatkaimella. Kaada sen jälkeen sulatettu tumma suklaa toisen moussen päälle ja hurauta samoilla vatkaimilla kunnolla sekaisin.

Lusikoi tumma suklaamousse kakkupohjan päälle, tasoita. Lusikoi sen jälkeen valkosuklainen mousse tumman osan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, poista vuoan reunaosa (ja reunakalvot). Koristele suklaamakeisin.

Vinkki: * Jos teet kakun isompaan vuokaan, kakusta tulee matalampi, jolloin reunakalvoja ei välttämättä tarvita. Voitele tällöin vuoan reunat sisäpuolelta. Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätimmin.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahden suklaan juustokakku, liivatteeton

Dinner4u2 Mirka & Pauliina

Kiva idea tehdä pohja valkosuklaasta ja keksistä, pitää kokeilla seuraavalla kerralla. Suklaiset juustokakut ovat ihania. Tää on eri kerroksineen ja mahtavine koristeineen kyllä tosi upeen näköinen kakku!

Suklaapossu

Keksi + valkosuklaa -pohja toimii tosi kivasti, suosittelen testaamaan! 🙂 Herkkua oli koko kakku, ihanan pehmeitä nuo täytteet 😛 Kiitos Dinner4u2 Mirka & Pauliina 🙂

Anonyymi

Hei. Mistä suklaapossu on ostanut tuota korkeaa reunakalvoa? ����

Suklaapossu

Heippa 🙂 Itse asiassa mä käytin tässä kakussa kalvona piirtoheitinkalvoista leikattuja suiruja 🙂 Mutta tuota ohjeessa mainittua korkeaa (8 cm) reunakalvoa saa ainakin useista nettiputiikeista mm. Confetista, AnninUunissa ja Bakeandartysta.

Leena-muori

Yritin jo pariin otteeseen aiemmin kommentoida, mutta johonkin se kommentti aina hävisi, kun painoin "julkaise" -nappia. Vielä uusi yritys. 😀
Kakku näyttää ja kuulostaa aivan loistavalta! Herkuteltiin itsekin pääsiäisenä suklaamoussejuustokakulla, josta tulossa blogiinkin lähiaikoina. Eka kertaa törmäsin sellaiseen suklaajuustokakkuun, mistä ei pian tullut äklö ja tunkkainen olo. Käytin siihen kakkuun kuitenkin vähän liivatetta, siksi tämä sinun ohje kutkuttaakin, kun tässä sitä ei ole ollenkaan. Täytyy varmaankin testailla tämäkin sopivan tilaisuuden tullen. 😀

Suklaapossu

Kiitos Leena 🙂 Tämä oli täyttä herkkua, ihanan pehmoista, suklaista, makeaakin, mutta ei liian. Kävinkin katsomassa tekemääsi suklaakakkua, näytti ihanalta sekin 😛 Tästäkään kakusta ei tullut äklö olo, vaikka otti toisenkin palan. Kokeilehan ihmeessä tätäkin ohjetta!

Anna / Kukkahattuäiti

Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Itse en niin kauheasti välitä suklaamouseekakuista (mikä sinänsä on ihme, kun muuten vannon suklaan nimeen kaikessa), mutta tuo valkosuklaamousse ja marja kuulostaa tosi hyvältä, joten sitä pitää kyllä joskus kokeilla.

Suklaapossu

Kiitos Anna 🙂 Suklaamoussekakuista tulee helposti liiankin tujuja ja täyteläisiä, jopa minun makuuni. Tämä kakku sen sijaan oli kevyemmän tuntuinen. Ehkä tuo superpehmeä, suussasulava koostumus vaikutti 😛 Testailehan ihmeessä marja+valkosuklaamousse-yhdistelmää. Kun ehdit maistelemaan, luulisin mielelläni, mitä tykkäsit 🙂

Emilia

Onpas ihan älyttömän hyvän näköistä! Tykkään itse tehdä juustokakkuja ilman liivatetta eli tätä pitää ehdottomasti testata. Ohjeet ja ainesosalistakin näyttävät sopivan lyhyiltä 😀

Suklaapossu

Älyttömän hyvää olikin, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! 🙂 Nämä liivatteettomat versiot ovat yleensä myös pehmeämpiä ja suussasulavampia kuin liivatteelliset kaverinsa. Kun ehdit testailemaan, olisi ihana kuulla mitä tykkäät 🙂

Kakkutäti

Olipas ihanaa kakkua:) kasvissyöjänä liivatteettomuus on iso plussa. Ehdottomasti jatkoon!

Suklaapossu

Ihana kuulla Kakkutäti 😊 !

Anni

Minkä kokoiseen vuokaan tämä ohje on vielä hyvänkokoinen, etten valitse liian suurta ja tule ihan lättänä koko kakusta?

Suklaapossu

Hei Anni! Riippuu halutusta korkeudesta, mutta itse olisin tyytyväinen korkeuteen vielä siinä vaiheessa, jos kakku olisi noin 20 cm korkuinen. Eli vuoka voisi olla jotain 16-20cm välillä.

Niina

Hei, todella herkullisen näköinen 😊! On kyllä tullut kokeiltua monia sinun reseptejä ja kaikki ovat olleet todella hyviä. Osaisitko neuvoa, miksi minulla usein juustokakun suklaamoussea tehtäessä, kun suklaan lisää juustokakkumassaan se jää hiukan ”rakeiseksi”? Kun toiveessa on silkkinen koostumus. Ehkä en sekoita riittävän nopeasti tai lämpötilaero on liian suuri?

Suklaapossu

Hei Niina! Ja kiitos! 😊 Syinä saattaa olla liian iso lämpötilaero eli suklaa on liian kuumaa muihin aineisiin nähden. Toki myös silloin, jos suklaa on liian kylmää ja sen sekoittaa kylmiin aineisiin, saattaa käydä samoin. Tällöin kylmä suklaa jähmettyy ennen kuin se ehtii sekoittumaan muihin aineisiin.
Olen kuullut, että rakeisuuden pystyy välttämään varmimmin, mikäli suklaan sekoittaa ensin vatkaimella notkistetun tuorejuuston joukkoon ja vasta tämän jälkeen lisää kermavaahdon mukaan. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua! Jos ei ole, niin muita mahdollisia syitä saattaa olla myös esim. käytetty suklaa, jolloin suklaan merkin vaihtaminen saattaa auttaa asiaa.

Tarja

Voiko kakkua pakastaa?

Irina Lisinen

Hei Tarja! Yleensä liivatteettomat kakut eivät tykkää pakastamisesta, mutta koska tämä hyytyy suklaan voimin, uskoisin, että tämä kestää myös pakastamisen suht hyvin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *