Kardemumma-punaherukkapiirakka

Jos haluaa piirakan, jonka pohja on ihanan muhkea
ja mehevä, muttei kuitenkaan liian kostea, kannattaa koittaa tätä. Kardemumma tuo taikinaan hieman ihastuttavaa pullan makua.. Punaherukoiden tilalla voi toki käyttää muitakin marjoja ja uskon, että esimerkiksi mustikat, mansikat, puolukat tai muut miedommat marjat sopisivatkin punaherukoita paremmin. Punaherukat mielestäni hieman riitelivät kardemumman kanssa. 

Taikina riittää n.16 cm (irtopohja)vuokaan.

Pohja:

50 g margariinia

0.25 dl maitoa

1 muna

1 dl sokeria

1 dl maitorahkaa

1 tl vaniljasokeria

0.5 tl kanelia

0.5 tl kardemummaa

0.5 tl soodaa

2 dl vehnäjauhoja

Pinnalle: 

1 dl punaherukoita

0.33 dl sokeria

Sekoita pohjan rasva, maito ja sokerit sekaisin. Lisää
kuivat aineet ja sekoita nopeasti sekaisin. Levitä taikina voideltuun
piirakkavuokaan. Ripottele päälle jäiset punaherukat. Paista
200 asteessa uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Kardemumma-punaherukkapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X