Suklaapossu

Kardemumma-punaherukkapiirakka

Jos haluaa piirakan, jonka pohja on ihanan muhkea ja mehevä, muttei kuitenkaan liian kostea, kannattaa koittaa tätä. Kardemumma tuo taikinaan hieman ihastuttavaa pullan makua.. Punaherukoiden tilalla voi toki käyttää muitakin marjoja ja uskon, että esimerkiksi mustikat, mansikat, puolukat tai muut miedommat marjat sopisivatkin punaherukoita paremmin. Punaherukat mielestäni hieman riitelivät kardemumman kanssa. 

Taikina riittää n.16 cm (irtopohja)vuokaan.

Pohja:

50 g margariinia

0.25 dl maitoa

1 muna

1 dl sokeria

1 dl maitorahkaa

1 tl vaniljasokeria

0.5 tl kanelia

0.5 tl kardemummaa

0.5 tl soodaa

2 dl vehnäjauhoja

Pinnalle: 

1 dl punaherukoita

0.33 dl sokeria

Sekoita pohjan rasva, maito ja sokerit sekaisin. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti sekaisin. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle jäiset punaherukat. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kardemumma-punaherukkapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.