Suklaapossu

Karpalo- ja lakritsi-suklaafudget

Suklaafudge-herkkujen teko jatkui näillä kahdella eri versiolla.. Tein siis jälleen saman perusfudgepohjan, kuin muutama päivä sitten pähkinä-suklaafudgeihinkin, mutta tällä kertaa upotin joukkoon karpaloita ja toiseen erään lakritsinpätkiä.

 

 

Karpaloiset namit hyydytin silikonisessa sydänvuoassa (yllä) ja lakritsiversioista syntyi pieni pipariukkoarmeija (kuvat alempana).

Karpalo-suklaafudget ja lakritsi-suklaafudget

20 kpl lakritsi-ukkoa ja 24 kpl karpalosydäntä

Aineet: 1 prk kondensoitua maitoa 25 g voita 200 g maitosuklaata 200 g tummaa suklaata

Lisäksi: Puolikkaaseen fudge-annokseen 100 g kuivattuja karpaloita Toiseen puoleen fudge-massaa 150 g lakritseja (Rainbow) pienemmäksi pilkottuna

Ohje: Laita kondensoitu maito, voi ja paloitellut suklaat kattilaan. Lämmitä, kunnes suklaat ovat sulaneet. Kaada puolet massasta toiseen kattilaan. Lisää toiseen kattilaan karpalot ja toiseen lakritsinpalat. Sekoita nopeasti käännellen. Lusikoi massat muotteihin ja painele massaa kevyesti jotta se leviää kunnolla muotin koloihin. Laita jääkaappiin hyytymään reiluksi tunniksi. Plumpsauta fudget ulos. Säilytä jääkaapissa. Leikkaa palasiksi.

Vinkki: * Fudgen paksuutta pystyy säätelemään suklaiden määrillä. Ohjeessa mainituilla määrillä tulee pehmeähkö fudge. Halutessaan hieman kovempia karkkeja, kannattaa suklaan määrää nostaa ja laittaa esim. tummaa suklaata 250 g ja maitosuklaata 200g. * Karpaloiden kaverina voi kokeilla myös valkosuklaata. Se jähmettyy huonommin, joten sitä kannattaa laittaa enemmän. Noin 450 g valkosuklaata riittänee. * Voit levittää massan myös leivinpaperoituun vuokaan (vaikka n. 20 x 20 cm) ja leikata jähmettymisen jälkeen paloiksi.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpalo- ja lakritsi-suklaafudget

nami-hiiri

Ihania herkkuja olet tehnyt! Suklaata, karpaloita…….namia, namia !

No home without heart

Onpa herkullisen näköisiä:). Ihanaa ja rauhallista joulua sinulle<3

Suklaapossu

Kiitos 🙂 Oikein Hyvää ja Rauhallista joulua myös!

Taru

Ihanaa ja rauhallista joulua teille <3

Suklaapossu

Kiitos 🙂 Luin tämän viestin vasta näin Joulupäivänä, mutta toivotan samalla myös teille Hyvää Ja Rauhallista Joulun jatkoa! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *