Karpalo- ja lakritsi-suklaafudget

Suklaafudge-herkkujen teko jatkui näillä kahdella eri versiolla.. Tein siis jälleen saman perusfudgepohjan, kuin muutama päivä sitten pähkinä-suklaafudgeihinkin, mutta tällä kertaa upotin joukkoon karpaloita ja toiseen erään lakritsinpätkiä.

 

 

Karpaloiset namit hyydytin silikonisessa sydänvuoassa (yllä) ja lakritsiversioista syntyi pieni pipariukkoarmeija (kuvat alempana).

Karpalo-suklaafudget ja lakritsi-suklaafudget

20 kpl lakritsi-ukkoa ja 24 kpl karpalosydäntä

Aineet:
1 prk kondensoitua maitoa
25 g voita
200 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata

Lisäksi:
Puolikkaaseen fudge-annokseen 100 g kuivattuja karpaloita
Toiseen puoleen fudge-massaa 150 g lakritseja (Rainbow) pienemmäksi pilkottuna

Ohje:
Laita kondensoitu maito, voi ja paloitellut suklaat kattilaan. Lämmitä,
kunnes suklaat ovat sulaneet. Kaada puolet massasta toiseen kattilaan. Lisää toiseen kattilaan karpalot ja toiseen lakritsinpalat. Sekoita nopeasti käännellen. Lusikoi massat muotteihin ja painele massaa kevyesti jotta se leviää kunnolla muotin koloihin. Laita jääkaappiin
hyytymään reiluksi tunniksi. Plumpsauta fudget ulos. Säilytä jääkaapissa. Leikkaa palasiksi.

Vinkki:
* Fudgen paksuutta pystyy säätelemään suklaiden määrillä. Ohjeessa mainituilla määrillä tulee pehmeähkö fudge. Halutessaan hieman kovempia karkkeja, kannattaa suklaan määrää nostaa ja laittaa esim. tummaa suklaata 250 g ja maitosuklaata 200g.
* Karpaloiden kaverina voi kokeilla myös valkosuklaata. Se jähmettyy huonommin, joten sitä kannattaa laittaa enemmän. Noin 450 g valkosuklaata riittänee.
* Voit levittää massan myös leivinpaperoituun vuokaan (vaikka n. 20 x 20 cm) ja leikata jähmettymisen jälkeen paloiksi.

 

Avainsanat

Kommentit (6)

Ihania herkkuja olet tehnyt! Suklaata, karpaloita…….namia, namia !

Ihanaa ja rauhallista joulua teille <3

Kiitos 🙂 Luin tämän viestin vasta näin Joulupäivänä, mutta toivotan samalla myös teille Hyvää Ja Rauhallista Joulun jatkoa! 🙂

Kommentoi juttua: Karpalo- ja lakritsi-suklaafudget

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X