Karpalo-kinuski-vaniljakakku

 

Tämä kakku oli taas yksi ”Muuten vaan väsätty”-kakku. Juhlia ei lähiaikoina ollut tiedossa ja halusin testata taas muutamia juttua. Testattavana esim. uudet tyllat (tähti 14 mm, tähti 8 mm ja koripunos 17 mm), kermapursotukset sekä tuorejuustolisäyksellä että vaniljakreemillä (jauhe tällä
kertaa liotettu ensin veteen, ja sen jälkeen vasta sekoitettu
kermavaahdon joukkoon, jotta välttäisi ”räpelöisen” vaahdon), täytteenä
karpalo-kinuski, karpalo-vanilja täytteet (kinuskivaahto riitti juuri ja juuri
ekaan väliin, joten piti äkkiä kehitellä joku toinen mousse mikä kävisi karpaloiden
kanssa ja vanilja tuli ekana mieleen), liljoilla koristelu, raesokerin
värjääminen ja sillä koristelu sekä viivoittimen käyttö kerman pinnan
tasoittamisessa.. Huh, tulipas lista. Eli kuten huomaa, olen todellinen aloittelija kakkujen teossa!

Kakku tehty 16 cm irtopohjavuokaan

Pohja 2 munan sokerikakkupohja

Täyte 1: Annos
Karpalo-kinuskitäytettä (kuten kinuski-puolukkatäyte, mutta puolukat korvattu karpaloilla.)


Tee kuten kinuski-puolukkatäyte, mutta käytä puolukoiden sijasta karpaloita 1/4 puolukoiden määrästä.

Täyte 2: Annos Vaniljamoussea


Lisäksi täytteen 2 kanssa:

n. 0.5 dl
karpaloita

ripaus sokeria

Laita pohjan päälle hieman sokeroidut ja murskatut karpalot.
Lisää kinuskitäyte/vaniljavaahto.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Karpalo-kinuski-vaniljakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X