Suklaapossu

Kevyempi sitruunainen hyydykekakku lasissa

Kevyempi hyydykekakku lasissa

Lasiin koottavat sitruunaiset hyydykekakut ovat tavallista juustokakkua kevyempiä, sillä niihin käytetään kerman sijasta vaahdotettavaa vaniljakastiketta ja tuorejuuston sijasta piimää. Kyllä, luit oikein, piimää. Nämä moussemaiset, höttöisen pehmoiset, sitruunaiset lasiin kootut jälkiruoat sisältävät suht reilusti piimää, mutta uskokaa tai älkää, piimä ei maistu näissä lainkaan. Piimä toimii tuorejuuston korvikkeena keventäen ja raikastaen kokonaisuutta.

Piimän lisäksi ohjeessa on vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, joka puolestaan tekee pienistä hyydykekakuista erittäin ilmavat ja kuohkeat. Erityisesti juuri täytteen kuohkeus ja koostumus sai mein perheessä paljon kehuja. Ja tykkäsin kovin itsekin tuosta kuohkeasta ja pehmoisesta moussesta. Melkein kuin olisi syönyt sitruunaista, raikasta ilmaa. No eivät nämä aivan niin kevyitä olleet, mutta likellä…

Sitruunainen hyydykekakku lasissa

Nämä jälkkärit syntyivät toisen leivonnaisen ”sivutuotteena”. Nimittäin samalla kun leivoin raikkaan piimähyydykekakun, testasin täytettä kahdella eri tavalla. Toinen täyte päätyi kakkuun ja toinen täyte valmiiksi jälkiruoka-annoksiksi laseihin. Lasiin kootuissa ”kakuissa” on nurinkurisesti pohjalla täyte ja päällä keksimurua. Laitoin näihin jälkkäreihin päälle vielä veriappelsiinia, joka sopikin loistavasti makumaailmaan.

Piimähyydykekakku lasissa

Koska vaniljakastike itsessään on jo makeaa, voi lisätyn sokerin määrän pitää maltillisena. Ohje on jo valmiiksi suht kevyt, mutta jos haluaa, sitä voi muokata vieläkin terveellisemmäksi. Ohjeessa olevaa sokerin määrää voi halutessaan myös laskea, mutta kannattaa samalla huomioida, että mitä vähemmän sokeria on, sitä todennäköisemmin piimän maku puskeaa miedosti läpi. Maistelemalla se selviää eli ei muuta kuin testaamaan!

Kevyempi sitruunainen hyydykekakku lasissa

5-6 annosta

Sitruunainen hyydykekakku:

4 dl piimää

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

3 rkl sitruunamehua

3 tl liivatejauhetta (TAI 6 liivatelehteä)

1 sitruunan hienoksi raastettu kuori

Lisäksi päälle:

Digestiveä tai muuta vaaleaa keksiä murusteltuna

1 veriappelsiini siivutettuna ja puolitettuna

(sitruunamelissan lehtiä tms.)

Ohje:

Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota vaniljakastike paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon piimäseos. Sekoita liivatejauhe sitruunan mehuun. Anna turvota muutama minuutti. Kun liivate on turvonnut, kuumenna sitä mikrossa noin 15 sekuntia tai kunnes liivate on kokonaan sulanut.

Lisää sula liivate piimä-kermaseokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaimella vatkaten. Lisää joukkoon vielä hienoksi raastettu sitruunan kuori.

Lusikoi/pursota/kaada sitruunainen hyydykemassa 5-6 lasiin. Nosta lasit jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli. Ennen tarjoilua murskaa pinnalla keksiä ja koristele veriappelsiinin siivuilla. Ja eikun nauttimaan!

Vinkki:

* Jälkiruoan voi vaahdotettavan vaniljakastikkeen sijasta tehdä myös vispikermaan. Tällöin sokerin määrää voisi olla hyvä lisätä ja liivatteita hieman vähentää.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevyempi sitruunainen hyydykekakku lasissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *