Kinuskipopcornit

Muistan kun huomasin joskus vuosia sitten Yhteishyvä -lehdessä kinuskipopcornien
ohjeen. Siitä asti niiden testaaminen on pyörinyt mielessä.
Tyttären kuusivuotissynttäreiden lähestyessä popparit palautuivat mieleen ja
ajattelin vihdoin ja viimein testailla niitä. Tuo alkuperäisohje on kuitenkin
hävinnyt vuosien aikana ties minne muiden reseptien joukkoon, joten googlettelin niistä
hiemn lisätietoja. Osoittautui, että monet muutkin ovat tehneet
kinuskipoppareita ja ohjeet olivat miltei täydellisiä kopioita toisistaan. Poimin niistä yleisimmän ja testasin. Ei mikään ihme, että kinuskipopcornit ovat olleet niin suosittuja; makea ja suolainen samassa paketissa on
hyvää!

 

Popparit olivat selvästi parhaimmillaan joko ihan samantein
syötynä, kun ne olivat vielä selvästi rapeita tai vasta seuraavana
päivänä, kun ne eivät olleet enää kosteita. Mutta siinä välissä, siis
kun kinuskin ja poppareiden sekoittamisesta oli kulunut aikaa 10 min.-20
tuntia, koostumus oli kostea, hieman rapea, ja ei-niin-hyvä.

Joissakin ohjeissa neuvottiin laittamaan leivinpelti uuniin miedolle lämmölle sen jälkeen kun kinuskiset popparit oli levitetty sille. Miedossa uuninlämmössä popcornit varmaan saisi kuntoon reilusti nopeammin kuin huoneenlämmössä. Niin näkyihän sellaisiakin ohjeita, joissa popcornit laitettiin jääkaappiin kovettumaan. Hmm. Nyt teksisi mieli kokeilla molempia. Ja laittaa vielä mukaan ehkä hieman suklaatakin, slurps! Tässä kuitenkin ohje sellaisena kuin sen tein 🙂

Kinuskipopcornit

Aineet:

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

1 pss (100g) mikropopcorneja

Ohje:

Tee ensin kinuski. Kaada kuohukerma ja fariinisokeri isohkoon kattilaan. Keitä reilulla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes kinuski selvästi sakenee. Valmista popcornit
ja anna hetken jäähtyä. Poista paukahtamattomat siemenet, ne ovat ikävä yllätys valmiissa herkussa.

Kaada popcornit kinuskin joukkoon kattilaan ja sekoita hyvin sekaisin. Levitä kinuskipopcornit leivinpaperoidulle
uunipellille ja jätä jäähtymään ja kuivumaan.

Kun popparit on jäähtyneet, murra siitä pienempiä paloja. Laita vaikkapa pieniin muffinivuokiin tarjolle.

Vinkki:

* Kinuskista tulee sitä kovempia, mitä kauemmin keität sitä. Kovemmasta kinuskista saat vähemmän tahmaisia popcorneja.

* Voit tehdä popcornit myös kattilassa erillisistä jyvistä. Muista lisätä tällöin popcornien joukkoon hieman suolaa.* Kinuskipopparit kannattaa mielestäni tehdä vuorokautta ennen tarjoilua. Samana päivänä syötynä se ovat sitkeän kosteita, mutta seuraavana päivänä mukavan pehmeitä, eikä enää niin tahmaisia.

 

Kommentit (4)

Onpas ihanan kuuloisia ja näköisiä herkkupopcorneja! Pitäisi kyllä kokeilla! Muistan lapsuudesta, kun lähikaupasta sai suklaapopcorneja! Niin hyviä! ;D
Mä olen kokeillut candy meltseillä maustettuja poppareita ja nekin olivat ihan hauskan makuisia. Eräs vieraista joka on popcornien suuri ystävä silti sanoi, että olin pilannut hyvät popparit! Makunsa kullakin ja vaihtelu virkistää ;D
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/11/vaaleanpunainen-popcorn.html

Suklaapopcorn, vau! Piti oikein kahteen otteeseen lukaista, näinkö oikein. Niitä P-I-T-Ä-Ä ehdottomasti testata. Kiitti vinkistä! 🙂 Meillä kävi muuten näiden kinuskiversioiden kanssa samalla tavalla, yksi popcornien ystävä kertoi minun pilanneeni ne! Tosin hän ei pidä kinuskista (onko sellaisiakin? 😉 ), joten ehkä syy oli osaksi siinä. Pitääkin tulla katsomaan poppareitasi 🙂

Kommentoi juttua: Kinuskipopcornit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠
  • Kirsikat ovat, ainakin täällä meidän pihassa, juuri nyt parhaimmillaan. Ison sadon kunniaksi päätin tehdä Maisemakahvilan piirakan tyyppisen, munattoman piirakan kirsikasta, mutta pienin muutoksin. Mm. osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla ja täytteeseen laitoin rahkan lisäksi vaniljakastiketta. Kurkkaa koko piirakan helppo ohje blogin puolelta. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-rahkamurupiirakka-munaton/⁠
⁠
#kirsikka⁠
#makeapiirakka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesäleivonta⁠
#kesä

suklaapossu

X