Kinuskitäytteiset minttukonvehdit

Konvehtikokeiluni jatkuvat. Käytin osan mintunmakuisista Candy Melts-napeista minttu-mokka-palloihin, ja lopusta suklaasta tein samalla konvehtikuoria. Täytin kuoret valmiiksi keitetyllä kondensoidulla maidolla. Ja hyvä niin. Näiden syöminen tuntui kuin olisi lusikoinut kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa suoraan purkista ja haukannut päälle hieman minttusuklaata. Ei huonompi yhdistelmä 🙂 Näistä tuli aikas kivoja pikku kinuski-paloja 🙂

 

 

Candy Melts-napit toimivat mielestäni suklaakonvehtien kuorina todella hyvin. Ne eivät vaadi erillistä temperointia ja ne pysyvät miltei aina kiiltävinä ja rapsahtavat suussa kuten temperoitu suklaa. Ne tosin eivät ole aitoa suklaata, joten makukaan ei ole aivan suklaanveroinen. Täytteellä on konvehdeissa kuitenkin todella suuri rooli ja sen valinnalla pystyy vaikuttamaan paljon makeisen makuun. Nämä mintunmakuiset Candy Melts-napit on itselläni osoittautuneet myös maun puolesta erinomaisiksi ja mietoa mintun makua pystyy joko vahvistamaan oikealla täytteellä tai tukemaan sitä muilla mauilla.

PS. Tämän blogin otsikot muuttivat pari päivää sitten värinsä itsekseen sinisiksi/liiloiksi. Vanhemmat tekstit näkyvät vielä sen värisenä kuin pitääkin eli rusehtavina. Osaisiko joku neuvoa, miten saisi muutettu otsikon värit takaisin? Yritin etsiä sellaista kohtaa, mutta en löytänyt 🙁


Toffeetäytteiset minttukonvehdit

Koosta riippuen määrästä riittää n. 18 konvehtiin

Aineet:
1/2 prk kondensoitua maitoa (valmiiksi keitettyä, n. 2.5h)
vajaa 1/2 pss Mintun makuisia Candy Melts-nappeja

Ohje:
Sulata Candy melts-napit mikrossa välillä sekoittaen. Kaada n. 18 konvehtimuotin kolot täyteen sulaa seosta. Käännä muotti väärinpäin esim. lautasen päälle, kopsauta muutama kerta niin, että ylimääräinen suklaa valuu pois. Vedä esim. lastalla ylimääräiset suklaat pois muotin päältä. Nyt koloissa pitäisi olla ohut kerros suklaata. Laita muotti hetkeksi (n. 5-10 min. kunnes suklaa jämähtää) jääkaappiin.

Avaa kondensoitua maito. Lusikoi kuhunkin suklaalla vuorattuun koloon kinuskia miltei täyteen. Jätä hieman vajaaksi, jotta pystyt tekemään vielä kannen, tai siis konvehdin pohjan. Eli kun kolot on miltei täynnä kinuskia, kaavi lautaselle valuttamasi Candy Melts takaisin kippoon ja sulata tarvittaessa uudestaan. Laita sulaa seosta koloihin kinuskin päälle, niin konvehti saa pohjansa. Laita muotti vielä hetkeksi jääkaappiin. Kun pohjat on jämähtäneet, painele konvehdit varovasti pois muoteista.

Vinkit
* Kuorista kannattaa tehdä suht ohuet, niin ne rapsahtavat syödessä, mutta tarpeeksi paksut, jotta eivät mene rikki muotista poistettaessa
* Kinuskin joukkoon voi sekoittaa hieman Marianne-rouhetta ennen kuoriin laittamista
* Kuoriin sopinee täytteeksi myös esim. vaahdoksi vatkattu suklaakerma, jonka joukossa Marianne-rouhetta

Alla olevassa kuvassa näyttää hauskasti niinkuin konvehti leijuisi ilmassa, vaikka se onkin astian reunalla 🙂

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Kinuskitäytteiset minttukonvehdit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠
  • Kirsikat ovat, ainakin täällä meidän pihassa, juuri nyt parhaimmillaan. Ison sadon kunniaksi päätin tehdä Maisemakahvilan piirakan tyyppisen, munattoman piirakan kirsikasta, mutta pienin muutoksin. Mm. osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla ja täytteeseen laitoin rahkan lisäksi vaniljakastiketta. Kurkkaa koko piirakan helppo ohje blogin puolelta. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-rahkamurupiirakka-munaton/⁠
⁠
#kirsikka⁠
#makeapiirakka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesäleivonta⁠
#kesä

suklaapossu

X