Suklaapossu

Kirsikka-kauramurupaistos

vähän kuin omenakaurapaistos mutta kirsikoista

Mein kirsikkapuu innostui tänä kesänä tekemään marjoja oikein kunnolla. Niin kunnolla, että osa oksista on taipunut suuresta marjamäärästä johtuen enemmän tai vähemmän alaspäin. Olen kuullut/lukenut myös useamman muunkin kertomana, että tämä vuosi on todellakin poikkeuksellinen kirsikkavuosi. Yleensä meillä ainakin linnut ovat ehtineet marja-apajille ennen meitä, mutta jostain syystä ei tänä vuonna. Mikäköhän siinäkin mahtaa olla syynä. Lämmin, miltei helteinen alkukesä, joka jatkuu edelleen näillä 30 asteen kuumottavilla keleillä? Vai onko kirsikoita niiin paljon, että niistä riittää lintujen jälkeen myös meille ihmisillekin? Vai eivätkö haparkirsikat enää muka maistu linnuille? No, oli syy mikä tahansa, niin otin ilon irti suuresta marjasadosta ja tein ensimmäisen kirsikkaleivonnaiseni ikinä!

Mahtava kirsikkasato

Vai voiko kauramurupaistosta leivonnaiseksi sanoakaan? Joka tapauksessa, on se leivontaa tai ei, niin älyttömän hyvää se on! Meillä tätä kirsikka-kaurapaistoksesta tykkäsivät kaikki. Myös vanhempi tytöistä, jolle tällaiset hieman happamammat marjat eivät juurikaan maistui. Ja myös nuoremmalle tytölle, joka on vedellyt kirsikoita suoraan puusta suuhunsa varmaan jopa isommat määrät kuin itse olen jaksanut. Myös pojalle maistui. Jopa niin paljon, että meinasi itku päästä, kun paistos loppui. Ja se loppui äkkiä. Niin äkkiä, että tein heti seuraavana päivänä uuden satsin, pienin muutoksin. Eikä aikaakaan, kun kaurapaistos oli taas tehnyt katoamistemppunsa.

makeaa ja kirpeaa samassa paketissa

Kuvat on muuten otettu ensimmäisen päivän kirsikkapaistoksesta. Pidin paistosa 175 asteessa, eikä pinta saanut kovin paljon väriä. Seuraavana päivänä nostin lämpötilaa, ja nyt paistoksen pinnasta tuli kauniiin värinen, ja samalla se sai myös lisämakua.

kirsikka kauramurupaistos

Makea kauramuru ja kirpeät kirsikat ovat vain nappipari. Varsinkin vaniljakastikkeen kanssa tarjottuna. Tai vaikka näillä helteillä kylmän vaniljajäätelön kanssa nautiskeltuna. Nams!

hapankirsikoista leivottavaa

 

Kirsikka-kauramurupaistos

Kauramuru:

150 g voita

5 dl kaurahiutaleita

0.5 dl vehnäjauhoja

1.5 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

Lisäksi:

n. 4 dl (maun mukaan) hapankirsikoita

1 rkl sokeria

(0.75 rkl perunajauhoja)

Ohje:

Sulata voi. Sekoita joukkoon loput kauramuruseoksen aineet.

kauramuruseos

Varmista, ettei hapankirsikoissa ole siemeniä. Itse poimin kirsikat puusta niin, että siemenet jäivät puuhun. Jos siällä on siemeniä, niin poista ne. Voit myös halkaista kirsikat siemenen poistoa varten. Laita kirsikat vuokaan. Lusikoi päälle kauramuru.

Rapeaa kauramurua

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Vinkki:

* Jos pilkot kirsikat tai kirsikat ovat kovin kosteita, sekoita joukkoon myös hieman perunajauhoja ennen kuin lisää kirsikan palat vuokaan.

kauramuru ja kirsikat ne yhteen sopii

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikka-kauramurupaistos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *