
Kolmen aineen sitruunainen jälkiruokamousse

Joskus käy niin hyvä tuuri, että kun vain sattumalta sekoittaa aineet yhteen, syntyy jotain ihan mahdottoman maukasta. Näin kävi tässä eräs viikonloppu, kun heitin ylimääräisen puolikkaan purkin kondensoitua maitoa yhteen yhden ylimääräisen sitruunan mehun ja kermavaahdon kanssa. Lopputulos oli siis niin mahdottoman ihanan raikkaan kirpeä, etten meinannut ensi maistamalla edes uskoa! Maku muistutti melko paljon Järisyttävän hyvää juustokakkua, joka on yksi lempijuustokakuistani.
Annokset olivat sitruunaisesta raikkaudestaan huolimatta melko makeita. Mutta eipä se estänyt nauttimasta näitä ennätysvauhtia! Makeannälkä lähti hienosti. Vaikka myönnän toki, ettei tuo yksi pieni annos riittänyt itselläni täysin sammuttamaan makeannälkää, vaan kauhaisin osan tätä samettisen pehmoista ja silkinsileää moussea myös toisesta kiposta 🙂
Tässäpä vielä tämä ääreishelppo ohje 🙂
Helppoakin helpompi 3 aineen jälkiruoka
4 annosta
Aineet:
1/2 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
n. 0.5 dl sitruunan mehua
2 dl vispikermaa
(+ sitruunan kuoriraastetta)
Ohje:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sitruunan mehu. Maista ja lisää halutessasi sitruunan mehua tai kuoriraastetta, jos kaipaat voimakkaampaa sitruunan makua.
Vinkki:
* Lopun kondensoidun maidon voi tarvittaessa pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kolmen aineen sitruunainen jälkiruokamousse
Nämä ohjeet on just parhaita joihin tulee vain vähän raaka-aineita! 🙂
Niin ovatkin! Ja parasta, kun ei tarvitse mausta kuitenkaan tinkiä! 🙂
Hei, pitääkö siis kondensoitu maito olla keitettyä vai laitetaanko suoraan purkista vai ehkä valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa?
Ohjeessa mainittu "kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa" voi olla joko itsekeitettyä tai kaupasta valmiiksi kinuskiksi keitettyä kond. maitoa 🙂
Vaikuttaa kyllä lupaavalta! Nam! Miten helppo ja herkullinen jälkkäri pääsiäiseen! 😀
Kiitos Taru 🙂 Tämä oli kyllä herkkua. Makeaa, mutta samalla kirpeää. Ja ihanan helppoa! 🙂 Tykättiin kovin 😛 Mulla pyörii päässä lähinnä vain sitruunaisia leivonnaisia. Oiskohan juuri tuolla lähestyvällä Pääsiäisellä osuutta asiaan.. 🙂