Kostea suklaakakku kaakaokermalla / munaton

Tämä kakku syntyi kun löysin kaapista maitojauheen, jonka parasta
ennen -päivämäärä alkoi uhkaavasti lähestyä. Olen aiemmin kokeillut
maitojauhetta kakkupohjissa hyvällä menestyksellä. Se sopii niihin tosi
hyvin, sillä jauhe tuo kosteutta ja pitää kakun mehevänä. Tällä kertaa
testailin suklaakakkupohjaa munattomana. Tai pikemminkin tämä on
kaakaokakkupohja, sillä suklaa puuttuu tästä kokonaan. Mutta eipä sitä
maussa huomannut. Hyvää oli! Mehevää, kosteaa, hieman mutakakkumaista.
Mmmm!

 

Kakku on kokonaisuudessaan munaton, joten käy myös munattomille henkilöille. Kakun keskusta painui munattomuudesta johtuen jäähtyessään kuopalle. Siitä tuli kuitenkin kiva paikka kaakaokermavaahdolle eli tummalla kaakaojauheella ja sokerilla maustetulle kermavaahdolle. Tuo on monikäyttöinen vaahto moneen paikkaan ja sitä voi pursotella vaikkapa täytekakun reunoillekin. No mutta nyt se pääsi tämän kakun päälle pehmentämään ja tasapainottamaan kakkupohjan suklaista makua.

Tein kakusta sydämenmallisen ja muotonsa puolesta se olisi sopinut vaikkapa Ystävänpäivän tarjottavaksi. Ja miksei makunsakin puolesta, kaipa ystävälle aina suklaa (tai tässä tapauksessa kaakao) kelpaa 🙂

Kakun tekeminen on tosi nopeaa. Tosin jäähdyttelyineen syöntikuntoon saamiseksi aikaa kuluu noin 3 tuntia. Itse taikinan vääntämiseen ei kovin kauan mene, sillä pohja on helppo aineet-vain-sekaisin-tyylinen. Eikä tuon täytteenkään vatkaamiseenkaan ei montaa minuuttia mene. Eli nopeaa herkkua helposti 🙂

Kostea suklaakakku kaakaokermalla / munaton

n. 20 cm irtopohjavuokaan

Aineet:

2.5 dl vehnäjauhoja

1.25 dl maitojauhetta

1.25 dl tummaa ruokokidesokeria

1.25 dl fariinisokeria

1.25 dl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl vaniljasokeria

1 tl soodaa

0.5 tl leivinjauhetta

0.75 tl suolaa

1 rkl sitruunan mehua

2.5 dl vettä

1 dl öljyä

Päälle:

2.5 dl vispikermaa

2.5 rkl tummaa kaakaojauhetta

2.5 rkl sokeria

Koristeluun:

tummaa suklaata rouhittuna

Ohje:

Sekoita vehnäjauho, maitojauhe, sokerit, kaakaojauhe, sooda ja suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa sitruunan mehu, vesi ja öljy sekaisin. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoittele enempää kuin tarpeen.

Kaada taikina kevyesti voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 180 asteessa n. 25-30 min., kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoasta ja poista sitten vaikkapa tarjoilulautaselle. Peitä kunnolla kelmulla ja anna jäähtyä rauhassa muutama tunti. Kakun keskusta painuu kuopalle jäähtyessään tähän tyyliin.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja mausta vaahto sokerilla. Lusikoi vaahto kakun päälle.

Ripottele pinnalle vielä hieman pienemmäksi rouhittua tummaa suklaata.

Vinkki:

* Tumman suklaan sijasta pinnalle sopisi mahtavasti myös rouhittu Daim

 

Kommentit (11)

Ihanan näköinen kakku! Niin kostean ja pehmeän näköinen pohja ja maun voi vaan kuvitella 😀
Tämä muistuttaa päälliseltään Mia Öhrnin mutakakkua kaakaokermalla, jota on tullut tehtyä laittoman monta kertaa ;D On nimittäin niin ihanaa… mutakakun ja kaakaokerman yhdistelmä on lyömätön ;D
http://taikakakut.blogspot.fi/2013/05/mutakakku-daimkermalla.html

Kiitos Taru 🙂 Totta, puhuttiin joskus aikoinaan tästä kaakaokermasta. Sulta sainkin tämän vinkin ja tätä onkin tullut käytettyä jo vaikka missä. Hyvää on monissa paikoissa, ja varsinkin tällaisten suklaaherkkujen kanssa toooosi ihanaa 🙂 Eli kiitokset tuosta kaakaokermasta kuuluvat sinulle 🙂

Huomasin äsken, että ollaanhan me aiheesta ennenkin puhuttu. Tulee toistettua itseään, kun ei muista mitä kaikkea on aiemmin tullut kommentoitua. Ja kun me leivotaan vielä niin paljon ettei perässä meinaa pysyä ;D

Voiko maitojauheen korvata jotenkin? 🙂

Hmmm. Maitojauhe tuo leivonnaiseen kosteutta, joten sen korvaamiseen olisi hyvä käyttää jotain vastaavanlaista tuotetta. Itse voisin uskaltaa kokeilla maitojauheen korvaamista ranskankermalla. Tällöin vähentäisin veden määrää. Eli laittaisin maitojauheen sijasta 200 g ranskankermaa ja vettä vain 0.5 dl. En ole kuitenkaan täysin varma onnistumisesta, sitä pitäisikin testailla. Jos haluat ottaa varmemman päälle, niin kokeilepas mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/05/mielettoman-meheva-suklaakakkupohja.html). Ainakin eräs kommentoijista kertoi tehneensä tuon kokoaan ilman munia. Jos päätät kokeilla, kummalla tavalla tahansa, niin kerrotkos millainen tuli 🙂

Kylläpä näyttääkin ihanalta! ♥ Pitänee kokeilla joskus tätä 🙂

Miten tämä kannattaa säilyttää seuraavaan päivään vai kannattaako leipoa samana päivänä kun tarjoaa? 🙂

Toivottavasti vastaukseni ehtii vielä! Saikulla ollessa olen "unohtanut" blogin olemassa olon miltei täysin.. Elikkä kakku säilyy mielestäni oikein hyvin seuraavaan päivään. Suojaa vain hyvin eli laittaa vaikka kakkukuvun alle, jotta se ei ota makuja jääkaapista. 🙂

Ihanan mehevän näköinen kakku! Täytyypä kokeilla syntymäpäiville! 🙂
Mietiskelin tässä, voiko Tumman ruokokidesokerin korvata vaikka siten, että laittaa sen tilalla enemmän fariinisokeria? 🙂

Voi ei, äskeinen vastaukseni häipyi taivaan tuuliin. Tässä uusi yritys.. 🙂 Elikkä itse korvaisin tumman ruokokidesokerin joko kokonaan tavallisella sokerilla, tai niin, että osa olisi tavallista sokeria ja osa fariinisokeria. Ihan kokonaan en käyttäisi fariinisokeria, sillä se on ruokosokeria kosteampaa ja saattaa vaikuttaa rakenteeseen liikaa. Tumman ruokokidesokerin tuoma lisämaku on tässä kakussa niin pieni, etten usko sen kärsivän tavallisen sokerin käytöstä. Vai ehditköhän jo leipasta kakun? 🙂

Kommentoi juttua: Kostea suklaakakku kaakaokermalla / munaton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Suklaahippukeksit ovat minusta yksi parhaista pikkuleivistä. Vaikka blogista löytyykin jo kaksi täydellisen ihanaa ohjetta, testasin vielä näistä herkuista munatonta versiota. Se onnistui yliodotusten ja uunista ulos tuli ihanan pehmeitä ja suorastaan suussasulavat keksit, siis ihan kirjaimellisesti. Jos minulla olisi nyt kaapissa suklaata, todennäköisesti tekisin näitä samantein. Kurkkaa herkkuohje blogista. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaahippukeksit-munattomat/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaahippukeksit⁠
#munaton⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#eggless⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#chocolateshipcookie
  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠

suklaapossu

X