Kostea suklaakakku kaakaokermalla / munaton

Tämä kakku syntyi kun löysin kaapista maitojauheen, jonka parasta
ennen -päivämäärä alkoi uhkaavasti lähestyä. Olen aiemmin kokeillut
maitojauhetta kakkupohjissa hyvällä menestyksellä. Se sopii niihin tosi
hyvin, sillä jauhe tuo kosteutta ja pitää kakun mehevänä. Tällä kertaa
testailin suklaakakkupohjaa munattomana. Tai pikemminkin tämä on
kaakaokakkupohja, sillä suklaa puuttuu tästä kokonaan. Mutta eipä sitä
maussa huomannut. Hyvää oli! Mehevää, kosteaa, hieman mutakakkumaista.
Mmmm!

 

Kakku on kokonaisuudessaan munaton, joten käy myös munattomille henkilöille. Kakun keskusta painui munattomuudesta johtuen jäähtyessään kuopalle. Siitä tuli kuitenkin kiva paikka kaakaokermavaahdolle eli tummalla kaakaojauheella ja sokerilla maustetulle kermavaahdolle. Tuo on monikäyttöinen vaahto moneen paikkaan ja sitä voi pursotella vaikkapa täytekakun reunoillekin. No mutta nyt se pääsi tämän kakun päälle pehmentämään ja tasapainottamaan kakkupohjan suklaista makua.

Tein kakusta sydämenmallisen ja muotonsa puolesta se olisi sopinut vaikkapa Ystävänpäivän tarjottavaksi. Ja miksei makunsakin puolesta, kaipa ystävälle aina suklaa (tai tässä tapauksessa kaakao) kelpaa 🙂

Kakun tekeminen on tosi nopeaa. Tosin jäähdyttelyineen syöntikuntoon saamiseksi aikaa kuluu noin 3 tuntia. Itse taikinan vääntämiseen ei kovin kauan mene, sillä pohja on helppo aineet-vain-sekaisin-tyylinen. Eikä tuon täytteenkään vatkaamiseenkaan ei montaa minuuttia mene. Eli nopeaa herkkua helposti 🙂

Kostea suklaakakku kaakaokermalla / munaton
n. 20 cm irtopohjavuokaan
Aineet:
2.5 dl vehnäjauhoja
1.25 dl maitojauhetta
1.25 dl tummaa ruokokidesokeria
1.25 dl fariinisokeria
1.25 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 tl soodaa
0.5 tl leivinjauhetta
0.75 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
2.5 dl vettä
1 dl öljyä
Päälle:
2.5 dl vispikermaa
2.5 rkl tummaa kaakaojauhetta
2.5 rkl sokeria
Koristeluun:
tummaa suklaata rouhittuna
Ohje:
Sekoita vehnäjauho, maitojauhe, sokerit, kaakaojauhe, sooda ja suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa sitruunan mehu, vesi ja öljy sekaisin. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoittele enempää kuin tarpeen.
Kaada taikina kevyesti voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 180 asteessa n. 25-30 min., kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoasta ja poista sitten vaikkapa tarjoilulautaselle. Peitä kunnolla kelmulla ja anna jäähtyä rauhassa muutama tunti. Kakun keskusta painuu kuopalle jäähtyessään tähän tyyliin.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja mausta vaahto sokerilla. Lusikoi vaahto kakun päälle.
Ripottele pinnalle vielä hieman pienemmäksi rouhittua tummaa suklaata.
Vinkki:
* Tumman suklaan sijasta pinnalle sopisi mahtavasti myös rouhittu Daim

 

Instagram

  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Vieläkö teillä on omenoita jäljellä? Tämä supermehevä omenapiirakka on helppo ja nopea tehdä, ja niin mehevä, että!!! Jos kaipaat vielä omppuohjetta, niin kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supermeheva-omenapiirakka-kauramurulla-munaton/
#suklaapossu #omena #piirakka #munaton #omenapiirakka #mehevä #moist #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Testailin vegaanisia pullia kookosmaitopohjaisina, ja voi että kun niistä tuli pehmoisia. Ja ihanan makuisia, varsinkin kanelilla ja fariinisokerilla täytetyt versiot, nams! 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vegaaniset-eli-maidottomat-ja-munattomat-pullat/ #suklaapossu #vegaaninen #pulla #kotiliesiblogit #vegan #bun
  • Sain tehdä veljeni uudelle perheenjäsenelle ristiäiskakun tässä vähän aikaa sitten. Koristeeksi toivottiin pientä rättäriä ja tällainen siitä tuli :) Koko kakun näet blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-ristiaiskakku-citroen-koristeella/ #ristiäiskakku #suklaapossu #kaulintamassa #2cv #vadelma #mansikka #mousse #christening #cake #kotiliesiblogit
  • Yksi mun kestosuosikkini syksyn herkuista on tämä ihanan mehevä ja muhkea omenapiirakkaa murupäällisellä. Piirakka on älyttömän helppo ja nopea tehdä. Oletko jo kokeillut? Ohjeen löydät blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-omenapiirakka-kauramurupaallisella-maidoton/
#helppojanopea #omenapiirakka #kauramuru #maidoton #suklaapossu #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Tein mein 2-vuotiaan pojan ja 9-vuotiaan tytön synttäreiden tarjottavista yhteenvedon. Voit nyt lukea blogista, mitä kaikkea suolaista ja makeaa olikaan tarjolla :) https://kotiliesi.fi/sukl…/yhteenveto-synttaritarjottavista/ #suklaapossu #yhteissynttärit #synttärit #suolaisetleivonnaiset #makeatleivonnaiset #lentokonekakku #pulla #pannacotta #sitruunakeksi #munaton #birthday #kotiliesiblogit
  • Onko teillä vielä punaherukoita jäljellä? Mä tein tällaisen munattoman punaherukkarahkapiirakan, josta tuli tosi hyvää! Piirakassa on mehevä pohja, rapea päällinen ja välissä rahkatäytettä punaherukoilla. Kurkkaa herkkuohje blogista ja kokeile itse vaikka heti alkaneen viikon iloksi https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukka-rahkapiirakka-maisemakahvilan-punaherukkapiirakka/  #punaherukka #piirakka #rahkapiirakka #kesä #herkkua  #suklaapossu #kotiliesiblogit #redcurrant #pie

suklaapossu

Keskustelu

Ihanan näköinen kakku! Niin kostean ja pehmeän näköinen pohja ja maun voi vaan kuvitella 😀
Tämä muistuttaa päälliseltään Mia Öhrnin mutakakkua kaakaokermalla, jota on tullut tehtyä laittoman monta kertaa ;D On nimittäin niin ihanaa… mutakakun ja kaakaokerman yhdistelmä on lyömätön ;D
http://taikakakut.blogspot.fi/2013/05/mutakakku-daimkermalla.html

Kiitos Taru 🙂 Totta, puhuttiin joskus aikoinaan tästä kaakaokermasta. Sulta sainkin tämän vinkin ja tätä onkin tullut käytettyä jo vaikka missä. Hyvää on monissa paikoissa, ja varsinkin tällaisten suklaaherkkujen kanssa toooosi ihanaa 🙂 Eli kiitokset tuosta kaakaokermasta kuuluvat sinulle 🙂

Huomasin äsken, että ollaanhan me aiheesta ennenkin puhuttu. Tulee toistettua itseään, kun ei muista mitä kaikkea on aiemmin tullut kommentoitua. Ja kun me leivotaan vielä niin paljon ettei perässä meinaa pysyä ;D

Voiko maitojauheen korvata jotenkin? 🙂

Hmmm. Maitojauhe tuo leivonnaiseen kosteutta, joten sen korvaamiseen olisi hyvä käyttää jotain vastaavanlaista tuotetta. Itse voisin uskaltaa kokeilla maitojauheen korvaamista ranskankermalla. Tällöin vähentäisin veden määrää. Eli laittaisin maitojauheen sijasta 200 g ranskankermaa ja vettä vain 0.5 dl. En ole kuitenkaan täysin varma onnistumisesta, sitä pitäisikin testailla. Jos haluat ottaa varmemman päälle, niin kokeilepas mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/05/mielettoman-meheva-suklaakakkupohja.html). Ainakin eräs kommentoijista kertoi tehneensä tuon kokoaan ilman munia. Jos päätät kokeilla, kummalla tavalla tahansa, niin kerrotkos millainen tuli 🙂

Kylläpä näyttääkin ihanalta! ♥ Pitänee kokeilla joskus tätä 🙂

Kiitos Nuppu ♥ Kokeilepas ihmeessä 🙂

Miten tämä kannattaa säilyttää seuraavaan päivään vai kannattaako leipoa samana päivänä kun tarjoaa? 🙂

Toivottavasti vastaukseni ehtii vielä! Saikulla ollessa olen "unohtanut" blogin olemassa olon miltei täysin.. Elikkä kakku säilyy mielestäni oikein hyvin seuraavaan päivään. Suojaa vain hyvin eli laittaa vaikka kakkukuvun alle, jotta se ei ota makuja jääkaapista. 🙂

Ihanan mehevän näköinen kakku! Täytyypä kokeilla syntymäpäiville! 🙂
Mietiskelin tässä, voiko Tumman ruokokidesokerin korvata vaikka siten, että laittaa sen tilalla enemmän fariinisokeria? 🙂

Voi ei, äskeinen vastaukseni häipyi taivaan tuuliin. Tässä uusi yritys.. 🙂 Elikkä itse korvaisin tumman ruokokidesokerin joko kokonaan tavallisella sokerilla, tai niin, että osa olisi tavallista sokeria ja osa fariinisokeria. Ihan kokonaan en käyttäisi fariinisokeria, sillä se on ruokosokeria kosteampaa ja saattaa vaikuttaa rakenteeseen liikaa. Tumman ruokokidesokerin tuoma lisämaku on tässä kakussa niin pieni, etten usko sen kärsivän tavallisen sokerin käytöstä. Vai ehditköhän jo leipasta kakun? 🙂

Kommentoi juttua: Kostea suklaakakku kaakaokermalla / munaton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X