Kostea suklaakakku kaakaokermalla / munaton

Tämä kakku syntyi kun löysin kaapista maitojauheen, jonka parasta
ennen -päivämäärä alkoi uhkaavasti lähestyä. Olen aiemmin kokeillut
maitojauhetta kakkupohjissa hyvällä menestyksellä. Se sopii niihin tosi
hyvin, sillä jauhe tuo kosteutta ja pitää kakun mehevänä. Tällä kertaa
testailin suklaakakkupohjaa munattomana. Tai pikemminkin tämä on
kaakaokakkupohja, sillä suklaa puuttuu tästä kokonaan. Mutta eipä sitä
maussa huomannut. Hyvää oli! Mehevää, kosteaa, hieman mutakakkumaista.
Mmmm!

 

Kakku on kokonaisuudessaan munaton, joten käy myös munattomille henkilöille. Kakun keskusta painui munattomuudesta johtuen jäähtyessään kuopalle. Siitä tuli kuitenkin kiva paikka kaakaokermavaahdolle eli tummalla kaakaojauheella ja sokerilla maustetulle kermavaahdolle. Tuo on monikäyttöinen vaahto moneen paikkaan ja sitä voi pursotella vaikkapa täytekakun reunoillekin. No mutta nyt se pääsi tämän kakun päälle pehmentämään ja tasapainottamaan kakkupohjan suklaista makua.

Tein kakusta sydämenmallisen ja muotonsa puolesta se olisi sopinut vaikkapa Ystävänpäivän tarjottavaksi. Ja miksei makunsakin puolesta, kaipa ystävälle aina suklaa (tai tässä tapauksessa kaakao) kelpaa 🙂

Kakun tekeminen on tosi nopeaa. Tosin jäähdyttelyineen syöntikuntoon saamiseksi aikaa kuluu noin 3 tuntia. Itse taikinan vääntämiseen ei kovin kauan mene, sillä pohja on helppo aineet-vain-sekaisin-tyylinen. Eikä tuon täytteenkään vatkaamiseenkaan ei montaa minuuttia mene. Eli nopeaa herkkua helposti 🙂

Kostea suklaakakku kaakaokermalla / munaton

n. 20 cm irtopohjavuokaan

Aineet:

2.5 dl vehnäjauhoja

1.25 dl maitojauhetta

1.25 dl tummaa ruokokidesokeria

1.25 dl fariinisokeria

1.25 dl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl vaniljasokeria

1 tl soodaa

0.5 tl leivinjauhetta

0.75 tl suolaa

1 rkl sitruunan mehua

2.5 dl vettä

1 dl öljyä

Päälle:

2.5 dl vispikermaa

2.5 rkl tummaa kaakaojauhetta

2.5 rkl sokeria

Koristeluun:

tummaa suklaata rouhittuna

Ohje:

Sekoita vehnäjauho, maitojauhe, sokerit, kaakaojauhe, sooda ja suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa sitruunan mehu, vesi ja öljy sekaisin. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoittele enempää kuin tarpeen.

Kaada taikina kevyesti voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 180 asteessa n. 25-30 min., kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoasta ja poista sitten vaikkapa tarjoilulautaselle. Peitä kunnolla kelmulla ja anna jäähtyä rauhassa muutama tunti. Kakun keskusta painuu kuopalle jäähtyessään tähän tyyliin.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja mausta vaahto sokerilla. Lusikoi vaahto kakun päälle.

Ripottele pinnalle vielä hieman pienemmäksi rouhittua tummaa suklaata.

Vinkki:

* Tumman suklaan sijasta pinnalle sopisi mahtavasti myös rouhittu Daim

 

Kommentit (11)

Ihanan näköinen kakku! Niin kostean ja pehmeän näköinen pohja ja maun voi vaan kuvitella 😀
Tämä muistuttaa päälliseltään Mia Öhrnin mutakakkua kaakaokermalla, jota on tullut tehtyä laittoman monta kertaa ;D On nimittäin niin ihanaa… mutakakun ja kaakaokerman yhdistelmä on lyömätön ;D
http://taikakakut.blogspot.fi/2013/05/mutakakku-daimkermalla.html

Kiitos Taru 🙂 Totta, puhuttiin joskus aikoinaan tästä kaakaokermasta. Sulta sainkin tämän vinkin ja tätä onkin tullut käytettyä jo vaikka missä. Hyvää on monissa paikoissa, ja varsinkin tällaisten suklaaherkkujen kanssa toooosi ihanaa 🙂 Eli kiitokset tuosta kaakaokermasta kuuluvat sinulle 🙂

Huomasin äsken, että ollaanhan me aiheesta ennenkin puhuttu. Tulee toistettua itseään, kun ei muista mitä kaikkea on aiemmin tullut kommentoitua. Ja kun me leivotaan vielä niin paljon ettei perässä meinaa pysyä ;D

Voiko maitojauheen korvata jotenkin? 🙂

Hmmm. Maitojauhe tuo leivonnaiseen kosteutta, joten sen korvaamiseen olisi hyvä käyttää jotain vastaavanlaista tuotetta. Itse voisin uskaltaa kokeilla maitojauheen korvaamista ranskankermalla. Tällöin vähentäisin veden määrää. Eli laittaisin maitojauheen sijasta 200 g ranskankermaa ja vettä vain 0.5 dl. En ole kuitenkaan täysin varma onnistumisesta, sitä pitäisikin testailla. Jos haluat ottaa varmemman päälle, niin kokeilepas mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/05/mielettoman-meheva-suklaakakkupohja.html). Ainakin eräs kommentoijista kertoi tehneensä tuon kokoaan ilman munia. Jos päätät kokeilla, kummalla tavalla tahansa, niin kerrotkos millainen tuli 🙂

Kylläpä näyttääkin ihanalta! ♥ Pitänee kokeilla joskus tätä 🙂

Miten tämä kannattaa säilyttää seuraavaan päivään vai kannattaako leipoa samana päivänä kun tarjoaa? 🙂

Toivottavasti vastaukseni ehtii vielä! Saikulla ollessa olen "unohtanut" blogin olemassa olon miltei täysin.. Elikkä kakku säilyy mielestäni oikein hyvin seuraavaan päivään. Suojaa vain hyvin eli laittaa vaikka kakkukuvun alle, jotta se ei ota makuja jääkaapista. 🙂

Ihanan mehevän näköinen kakku! Täytyypä kokeilla syntymäpäiville! 🙂
Mietiskelin tässä, voiko Tumman ruokokidesokerin korvata vaikka siten, että laittaa sen tilalla enemmän fariinisokeria? 🙂

Voi ei, äskeinen vastaukseni häipyi taivaan tuuliin. Tässä uusi yritys.. 🙂 Elikkä itse korvaisin tumman ruokokidesokerin joko kokonaan tavallisella sokerilla, tai niin, että osa olisi tavallista sokeria ja osa fariinisokeria. Ihan kokonaan en käyttäisi fariinisokeria, sillä se on ruokosokeria kosteampaa ja saattaa vaikuttaa rakenteeseen liikaa. Tumman ruokokidesokerin tuoma lisämaku on tässä kakussa niin pieni, etten usko sen kärsivän tavallisen sokerin käytöstä. Vai ehditköhän jo leipasta kakun? 🙂

Kommentoi juttua: Kostea suklaakakku kaakaokermalla / munaton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X