Mikä voittaisi uunituoreen pullan? Ainakin nämä kristallipullat! Vaniljainen pullataikina vaniljaisella sokerikuorrutteella on minun makuuni. Mieheltäkin irtosi muutama kehu maistaessaan näitä pullia. Ohje löydetty jostain netistä ja tehty pienin muokkauksin. Kuvaa ei tullut otettua, joten siinäpä hyvä syy tehdä uudestaan.

Pullataikina:
2 dl (Vatkautuvaa) vaniljakastiketta
1 dl vettä
½ pkt hiivaa
¾ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria (alk.per. ½ rkl)
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0.5 dl Juoksevaa margariiniaVoiteluun:
½ dl Juoksevaa tai 50 g margariinia sulatettuna
1 dl siro sokeria
1 rkl vaniljasokeriaLämmitä vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva seokseen. Lisää
sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja alusta
hyvin. Lisää huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna
kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina
jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot
8 osaan. Pyöritä palat pulliksi tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä
solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Paista n. 6-10 minuuttia.
Voitele ja sokeroi vasta
paistamisen jälkeen. Jos pakastat pullat, sokeroi vasta sulatuksen jälkeen.

Avainsanat

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Jos tästä taikinasta tekisi kierrepullia niin olisiko vinkkejä maidottomaan ja soijattomaan herkkutäytteeseen? Ja tiedätkö voiko kasvipohjaisia tuotteita esim. alpron kaura- tai manteli"maitoa" käyttää pullataikinaan ja täytteeseen? Ja voiko rahkapullataikinaa tehdä mitenkään maidottomana ja soijattomana, jollain kasvipohjaisella tuotteella? Kiitos jo etukäteen! =)

Kiva juttu, tuo onkin hyvä tietää että niitäkin löytyy. Täytyykin pitää mielessä, kiitti vinkistä 🙂 Taitaa tulla jo myöhässä, mutta siitä leivontasuklaasta saisi aika kivan täytteen myös. Kaulitun pullataikinan pinnalle ohut kerros rasvaa, hieman tummaa kaakaojauhetta + sokeria sekä hieman rouhittua suklaata. Sitten vaan jatkaa normaaliin tapaan rullaamiset, kohottamiset ja paistamiset 🙂 Meillä ainakin tykättiin tuollaisista suklaapullista kovin, vieraita myöten 🙂

Juu, ainakin PIRKKA tumma leivontasuklaa 200g on maidoton ja soijaton. Ja tilasin eilen muutamia maidottomia ja soijattomia suklaita testattavaksi tuolta: http://kauppa.ruohonjuuri.fi/
Onneksi näitä löytyy kun vähän etsii =)

Maidottomasta sinisestä Keijusta ainakin saa peruspullatäytteen (Keijua, kanelia ja sokeria). Meinasin ehdottaa toiseksi suklaatäytettä, mutta en tiedä, onko soijatonta (ja samalla maidotonta) suklaata olemassa.. Tiedätkö sinä, löytyykö sellaista?

Valitettavasti minulla ei ole kokemusta kaura- tai mantelimaidon käyttämisestä, mutta pienen googlettelun jälkeen selvisi, että niitä käyttämällä saa aikaan pehmoisia pullia (esim. http://kirsi1974.vuodatus.net/lue/2012/10/maidottoman-hyvaa). Maidottoman taikinan pystyy tekemään maidon sijasta myös toki vedestäkin. Tosi kiva, että on noita erilaisia vaihtoehtoja 🙂 Valitettavasti siihen en osaa vastata, voiko noita alpron maitoja käyttää täytteeseen. Ja rahkapullataikina maidottomana on luullakseni mahdoton tehtävä. En ainakaan muista kuulleeni/nähneeni maidotonta rahkan tapaista valmistetta. Toivottavasti tästä oli jotain apua 🙂

Raisionkeittokirja- sivulla on lähes identtinen resepti kuin tämä, siinä suolaa1/2 rkl ja tässä 1/2 tl, niin mietin kumpi on oikein?

Eipä kestä, kiva jos voin olla avuksi 🙂 Ehditkö jo leipomaan? Tuliko hyvät pullat? 🙂

Sitä minäkin ajattelin että tuo 1/2 rkl on liian paljon mutta ajattelin varmistaa kun en ole hirveästi leiponut. Kiitos nopeista vastauksista! =)

Kiitos kysymyksestä 🙂 Näiden tekemisestä on jo aikaa, joten en tarkkaan muista miten tein. Puolikas ruokalusikallinen kuullostaa ainakin todella suurelta suolamäärältä. Plarasin netissä löytyviä ohjeita, jotka olivat kaikki hyvin pitkältki samanlaisia kuin tämä ja useissa oli käytetty suolaa vain tuo 0.5 tl. Uskoisin tuon olevan se määrä, mitä itsekin käytin, sillä nykyäänkin käytän tämän kokoiseen taikinaan n. 0.5-1 tl suolaa, joka on mielestäni hyvä määrä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.