Näin parisen viikko sitten ihastuttavien brownies-palojen kuvan, joiden päällä oli tuorejuustoa ja marjoja. Yhdistelmä kuullosti niin herkulliselta, että halusin itsekin tehdä sellaisen. Tarhan myyjäisten lähettyvillä päätin vihdoin toteuttaa ajatuksen, sillä näin sain kätevästi osan paloista hukattua hyvään tarkoitukseen, mutta kuitenkin pääsin maistelemaan lopputulosta. Minusta tämä oli herkkua! Täyteläisen suklaista, pehmeää, kosteaa, mutta samalla raikasta, hieman kirpeää,
suussasulavaa.. Brownieskerroksen päällä on siis ohut juustokakkukerros
sekä vadelmia ja mustikoita. Vadelma raikasti kokonaisuutta ihanalla
tavalla.

En löydä tähän hätään enempää sanoja kertomaan näistä, joten kuvat puhukoot puolestaan. Tässä tulee ohje:

Kuningatar-tuorejuusto-brownies

n. 20 x 30 cm uunipellille, n. 15-18 palaa 

Aineet:

125 g tummaa suklaata (70%) sulatettuna

200 g voita/leivinmargariinia

2.5 dl tummaa ruokosokeria
4 munaa
3.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 mm suolaa
100 g tummaa suklaata (50%) rouhittuna 

Tuorejuusto-päällinen:

200 g tuorejuustoa
1 muna
3 rkl tummaa ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
3 dl (pakaste)vadelmia
1 dl (pakaste)mustikoita
Ohje:
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Pilko 125 g tummaa suklaata sekä voi/leivinmargariini kulhoon. Lämmitä mikrossa varovasti välillä sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Lisää joukkoon ruokosokeri. Vatkaa sekaan myös munat yksitellen kunnolla sekoittaen. Sekoita jauhojen joukkoon vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhot suklaaseokseen. Kääntele joukkoon lopuksi vielä rouhittu tumma suklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, ruokosokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos suklaataikinan päälle uunipellille. Ripottele päälle vielä vadelmia ja mustikoita. Paista uunin keskitasolla n. 25-35 minuuttia (käytin pakastemarjoja, paistoin 35 minuuttia), kunnes piirakka vielä hieman hyllyy ihan keskeltä, mutta on reunoilta kiinteytynyt.

Vinkit:
* Älä paista browniesta liikaa, niin se jää ihanan tahmeaksi, hieman mutakakkumaiseksi
* Pakastemarjojen käyttäminen pidentää paistoaikaa hieman.
* Päällä voi vadelmien ja mustikoiden sijasta käyttää vaikka puolukoita. Marjat raikastavat mukavasti muuten niin täyteläisiä suklaapaloja. 
* Anna brownieksen jäähtyä kunnolla jääkaapissa paloiksi leikkaamista. Ota browniespalat huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua.
* Ruokosokerin sijasta voi käyttää kokonaan tavallista sokeria tai korvata osan sokerista fariinisokerilla.