Kuningatar-tuorejuusto-suklaabrownies

Näin parisen viikko sitten ihastuttavien brownies-palojen kuvan, joiden päällä oli tuorejuustoa ja marjoja. Yhdistelmä kuullosti niin herkulliselta, että halusin itsekin tehdä sellaisen. Tarhan myyjäisten lähettyvillä päätin vihdoin toteuttaa ajatuksen, sillä näin sain kätevästi osan paloista hukattua hyvään tarkoitukseen, mutta kuitenkin pääsin maistelemaan lopputulosta. Minusta tämä oli herkkua! Täyteläisen suklaista, pehmeää, kosteaa, mutta samalla raikasta, hieman kirpeää,
suussasulavaa.. Brownieskerroksen päällä on siis ohut juustokakkukerros
sekä vadelmia ja mustikoita. Vadelma raikasti kokonaisuutta ihanalla
tavalla.

En löydä tähän hätään enempää sanoja kertomaan näistä, joten kuvat puhukoot puolestaan. Tässä tulee ohje:

Kuningatar-tuorejuusto-brownies

n. 20 x 30 cm uunipellille, n. 15-18 palaa 

Aineet:

125 g tummaa suklaata (70%) sulatettuna

200 g voita/leivinmargariinia

2.5 dl tummaa ruokosokeria
4 munaa
3.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 mm suolaa
100 g tummaa suklaata (50%) rouhittuna 

Tuorejuusto-päällinen:

200 g tuorejuustoa
1 muna
3 rkl tummaa ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
3 dl (pakaste)vadelmia
1 dl (pakaste)mustikoita
Ohje:
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Pilko 125 g tummaa suklaata sekä voi/leivinmargariini kulhoon. Lämmitä mikrossa varovasti välillä sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Lisää joukkoon ruokosokeri. Vatkaa sekaan myös munat yksitellen kunnolla sekoittaen. Sekoita jauhojen joukkoon vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhot suklaaseokseen. Kääntele joukkoon lopuksi vielä rouhittu tumma suklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, ruokosokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos suklaataikinan päälle uunipellille. Ripottele päälle vielä vadelmia ja mustikoita. Paista uunin keskitasolla n. 25-35 minuuttia (käytin pakastemarjoja, paistoin 35 minuuttia), kunnes piirakka vielä hieman hyllyy ihan keskeltä, mutta on reunoilta kiinteytynyt.

Vinkit:
* Älä paista browniesta liikaa, niin se jää ihanan tahmeaksi, hieman mutakakkumaiseksi
* Pakastemarjojen käyttäminen pidentää paistoaikaa hieman.
* Päällä voi vadelmien ja mustikoiden sijasta käyttää vaikka puolukoita. Marjat raikastavat mukavasti muuten niin täyteläisiä suklaapaloja. 
* Anna brownieksen jäähtyä kunnolla jääkaapissa paloiksi leikkaamista. Ota browniespalat huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua.
* Ruokosokerin sijasta voi käyttää kokonaan tavallista sokeria tai korvata osan sokerista fariinisokerilla.

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Todella maukkaan näköisiä ja väritkin on kohdillaan 🙂

Kiitos Taru 🙂 Maukasta olikin 🙂 Ja mukava kuulla että värimaailma miellyttää. Siitä tuli omastakin mielestä aika kiva 🙂

Näyttää niiiin herkulliselta & ihania kuvia! (:

Kiitos Katri 🙂 Tykkäsin näistä browniespaloista kovin. Brownies on muutenkin mulle ihan ykkösherkkuja, ja tuo tuorejuusto ja marjat sopivat siihen mielestäni täydellisesti 🙂 Kiva kuulla että kuvat miellyttävät 😀 Nappasin muuten tuon vaaleanpunaisen paperisen taustan yhdestä laatikosta, jossa se oli ollut pakkausmateriaalina. Väri sopi näihin kumman hyvin. Pitää varmaan hankkia samanvärinen kangas, niin voi useamminkin käyttää tuon väristä taustaa, kun tuo paperi ei varmaan enää kauaa kestä.

Herkullisen kuuloinen (ja näköinen resepti). Joskus olen samantapaista tehnyt, mutta pakko tehdä uudelleen tällä sinun reseptillä.

Kiitos 🙂 Tämä oli kyllä todella hyvää. Kannattaa koittaa tätäkin ohjetta 🙂 Tuon paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei ylipaista liian kypsiksi.

ohhoijaa, näyttävät ihan suussasulavan hyviltä! Nam.

Kiitos 🙂 Maistuivatkin ihan mielettömän hyviltä 🙂

Nämä on varmasti hyviä, rakastan kaikkia leivonnaisia jossa on yhdistetty browniet ja juustokakku!

Olivat erittäin hyviä! 😀 Brownies ja juustokakut ovat ihanan makuisia sekä erikseen että yhdessä 😛

Just tein näitä ja ovat parhaita ikinä!! Tästä tulee mun uus bravuurileivonnainen!

Hienoa, onpa mukava kuulla, että myös sinä tykkäsit näistä! 😀

Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta, että on varmaan pakko testata… Linkitin sinut, toivottavasti on ok.

Mukava kuulla että maistuivat myös teille 🙂 Näillä on aika paha tapa kadota jälkiä jättämättä ;D En ole testannut valkosuklaapohjaa, mutta toimisi taatusti todella hyvin. Tosi hyvä idea, pidän mielessä 🙂

No niin, testattu on ja kauppansa tekivät 🙂 jostain syystä jääkaapilla tuntui kokoajan olevan joku… Oletko testannut valkosuklaa pohjalla? Luulisin että on herkkua…

Suosittelen ehdottomasti testaamaan, nämä ovat todella herkullisia! Kun ehdit tekemään, kuulisin mielihyvin mitä pidit 😀 Ja minut saa toki linkittää 🙂

Ihana ohje, kiitos 🙂 Tätä kokeilen äitienpäiväksi!
Innostavia kuvia näissä jutuissasi!

Nämä ovat tosi herkullisia, niinkuin suklaa ja marjat yhdessä yleensäkin! Hienoa, että ohje pääsi kokeiluun ja uskoisin myös teidän pitävän näistä. Kiitos Anonyymi kommentistasi ja erittäin ihanaa äitienpäivää 😀

Tämäkin resepti on tosi toimiva ja herkullinen, testattu on! 🙂 Kiitos ohjeesta.

Kiva kuulla, että ohjeesta oli iloa ja että brownies-palat maistuivat 🙂

Heip! Kiitos taas huippuhyvästä reseptistä. Tein näitä tänään jo toistamiseen, ja tällä kertaa otin lapset mukaan sekoitteluun. Voi nam miten oli taas niin herkkua ja yhdessä tekemisen riemua 🙂 viimeksi käytin ruokokidesokeria, ja tälläkertaa tuli laitettua 1,5 dl tavan sokeria ja 1 dl ruokosokerisiirappia, toimi erinomaisesti niinkin! Mitäs tummaa ruokosokeria sinä olet näissä käyttänyt? 🙂 T. Anni

Heips! Hienoa, että ohje on päässyt testiin jo useamminkin 🙂 Tuo lasten kanssa yhdessä leipominen on kyllä ihanaa. Vaikka siitä tuleekin tavallista enemmän sotkua, vievät lasten riemu ja innostuneisuus selvän voiton. Ja kun lopulta yhdessä maistellaan lopputulosta ja ihastellaan aikaansaannoksia, sekös vasta on kivaa 🙂

Hienosti sovellettu sokerien osalta! Soveltaminen vaatii aina hieman uskaliaisuutta, mutta loppujen lopuksi leivonnassa pystyy soveltamaan aika paljon. Ja mikäs sen hienompaa, kun näkee onnistuneen lopputuloksen! 🙂 Ruokosokerisiirappi tekee näistä varmaan vieläkin tahmaisempia? 😛 Valitettavasti en enää tarkkaan muista, mitä sokeria käytin, mutta luultavammin se oli tummaa ruokokidesokeria.

Niin, älä muuta sano. Ne ovat tärkeitä muistoja omastakin lapsuudesta.

Vähän epävarmana lähdin kokeilemaan tuota siirappia, mutta pelkkä valkoinen sokerikaan ei houkutellut. Sinäpä sen sanoit, ihmettelin kun paistoaika oli paljon pidempi tälläkerralla (molemmilla kerroilla jäiset marjat) ja lopputulos oli todentotta mehevämpi ja kosteampi. Mutta siis mahtavan makuinen, tosin tahmatassuilta ei vältytty 🙂 T. Anni

Samoin, ja samankaltaisia tärkeitä muistoja haluaa tarjota myös omille lapsilleenkin. Meidän viisvuotias onkin jo kovasti innostunut leipomaan itse, saas nähdä kantaako innostus eläkkeelle asti 😉

Oih, tuo tahmaisuus kuullostaa aivan ihanalta! Pitää itsekin tehdä siirappilisällä joskus 🙂

Hei, onnistuisikohan creme bonjourin uudella kuningatar-tuorejuustolla?

Heippa. Valitettavasti en ole maistellut tuota tuorejuusto enkä tiedä millaista se on, mutta kyllä sitä varmaan uskaltaa kokeilla 🙂 Oon joskus tehnyt tällaisia samantapaisia appelsiinituorejuustosta (https://suklaapossu.blogspot.fi/2015/05/herkulliset-appelsiini.html) ja olivat aivan ihania. Pelkkää tuorejuustoa käytettäessä kannattaa laittaa noin tuplasti ohjeessa oleva määrä ja jättää sokeri pois, mikäli tuorejuusto itsessään on jo makeaa 🙂

Moikka,

Pystyykö tehdä gluteenittomana??

Moikka Janna! En ole kokeillut, mutta uskon, että onnistuu gluteenittomanakin hienosti 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.