
Laskiaispullat helposti ja nopeasti kahdella tavalla

Näin laskiaisen lähestyessä alkoi tehdä mieli pullia, mutta tällä kertaa pikaversioina ja samalla myös ilman hiiva valmistuvina. Testailin kahta erilaista, herkullista pikapullan tekotapaa. Molemmista tuli niin hyviä, että pitihän ne laittaa tänne blogiinkin. Ulkonäöstä saisi paljon kauniimman, jos pursottelisi kermavaahdon hillon päälle. Itse tyydyin tekemään pullista todelliset pikaversiot nostaen kermavaahdon lusikalla paikoilleen ilman ylimääräisiä hifistelyjä.
Ensimmäiset pikapullat syntyvät yhdessä kulhossa, vain aineet sekoittaen ja niin, että taikinan voi nostella lusikalla muffinssipellin koloihin.
Toinen taikina syntyy myös yhdessä kulhossa, mutta koska taikinasta tulee hieman enemmän oikeaa pullaa muistuttava, saa/joutuu taikinaa möyhimään hieman myös käsillä. Tuo taikina pyöritellään palloiksi, kuten oikeakin pullataikina ja paistetaan pellillä. Molemmat taikinat ovat munattomat.
Ensimmäisellä tavalla tehdyistä, eli muffinssipellillä paistetuista pullista tuli muffinssimaisia, mutta todella pehmeitä ja kosteita pikapullia. Katsokaa vaikka alla olevasta kuvasta kuinka ihanan meheviä ne olivat sisältä. Tuosta muffinssimaisuudesta johtuen pullien koostumus ei muistuttanut aitoa hiivataikinapullaa juurikaan, mutta maku oli niin herkullinen ja kardemummasta johtuen myös pullanoloinen, että nimesin sen kuitenkin pikapullaksi.
Toisella tavalla tulee selvästi pullamaisempi lopputulos. Se itseasiassa muistuttaa niin paljon oikeaa pullaa, että hetken aikaa jo hämäännyin onko kyse oikeasta hiivapohjaisesta pullasta vai pikapullasta. Tai olihan siinä eroa, mutta tämä leivinjauheella kohoavat pullat olivat todella samanoloisia kuin oikeat pullat ja olivat tosi ihania pullankorvikkeita. Vielä kun sisään laittoi (mansikka)hilloa ja kermavaahtoa niin voi nam!!!
Viime vuonna tein pikapullia vähän samaan tyyliin kuin tällä kertaa nämä pullamaisemmat pullat. Silloin kaulitsin taikinan ja laitoin sisään kaneli-sokeritäytteen. Ihania pullia olivat nekin, joten kurkkaa ihmeessä myös se ohje, kun haluat testata nopeita kanelipullia. Tässä kuitenkin kaksi erilaista nopeaa laskiaispullahimon lieventäjää.
Helpot ja nopeat laskiaispullat ilman hiivaa ja kananmunaa kahdella tavalla
Tapa 1: lusikoitava taikina, paistaminen muffinssipellillä:
8-9 kpl
Aineet:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
0.5 tl suolaa
1 prk (á 200 g) kermaviiliä
1 dl rapsi- tai rypsiöljyä
Päälle:
raesokeria
Ohje:
Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kermaviili ja öljy ja sekoita vain sen verran, että kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet. Voitele muffinssipelti kevyesti esimerkiksi vuokaspraylla tai öljyllä. Lusikoi taikina 8-9 muffinssipellin koloon. Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes pullat ovat saaneet pintaansa hieman väriä ja tuntuvat keskeltä kevyesti koitettuna kiinteiltä, tai kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa.
Jäähdytä ”muffinssipullia” pari minuuttia ja kippaa sen jälkeen pois pelliltä. Jätä jäähtymään leivinliinan alle. Leikkaa hattu pois ja täytä makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla sekä kermavaahdolla.
Tapa 2: pyöriteltävä taikina, paistaminen leivinpaperin päällä:
9 kpl
Aineet:
3.75-4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
0.5 tl suolaa
2 dl piimää
0.75 dl rapsi- tai rypsiöljyä
Päälle:
kananmuna (tai munattomiin pulliin vesi-siirappiseosta)
raesokeria
Ohje:
Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
Mittaa kulhoon ensin 3.75 dl vehnäjauhoja. Sekoita loput kuivat aineet vehnäjauhojen joukkoon. Lisää joukkoon piimä ja öljy ja sekoita sen verran, että aineista muodostuu pallo. Jos taikina on kovin pehmeää ja tarttuvaa, lisää loput jauhoista. Nosta taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinaa vielä pari kolme kertaa, jotta se kiinteytyy ja pysyy paremmin muodossaan. Älä kuitenkaan vaivaa enempää, jotta taikinasta ei tule liian kova. Muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa 9 yhtä suureen osaan.
Pyörittele osat palloiksi ja nosta leivinpaperin päälle. Voitele munalla (tai vesi-siirappiseoksella) ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsyneet eli tuntuvat keskeltä kevyesti koitettuina kiinteiltä sekä ovat saaneet hieman väriä pintaansa.
Nosta pullat pois kuumalta pelliltä. Anna jäähtyä hyvin esimerkiksi foliolla suojattuna. Leikkaa hattu pois ja täytä pullat vaikkapa hillolla/mantelimassalla ja kermavaahdolla.
Vinkki:
* Pikapullat ovat parhaimmillaan heti tuoreena nautittuna.
* Varo paistamasta pullia liian kauan, jotta ne eivät kuivu suottas.
* Jäähdytä paistetut pullat hyvin suojattuna esimerkiksi folion tai kelmun alla.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Laskiaispullat helposti ja nopeasti kahdella tavalla