Tässä vielä viimeinen viime vuoden hahmokakku. Veljenpoika täytti vuosia viime vuoden loppupuolella ja toivoi kakkuunsa Lentsikat -elokuvan Dusty-lentokonetta. Tällainen siitä tuli.

Kakussa on pieniä (tai omaan silmääni isojakin) kauneusvirheitä. Ja siihen löytyy erittäin hyvä syykin. Kakun koristelua edeltävänä päivänä venäytin niskani siihen malliin, ettei pää kääntynyt ilman
tajutonta kipua. Onneksi koristeluaamuna kramppi oli sen verran 
helpannut, että pystyin joten kuten pistämään kakun päälle
valkosuklaamassan ja pilviä muistuttavia hahmoja. Kakun reunatkin jäivät
ikävästi rypyille, sillä en jaksanut vaivata (=lämmitellä) massaa käsin
kunnolla, eikä se sitten laskeutunutkaan kakun reunoille parhaalla
mahdollisella tavalla. Seli seli, mutta en voi muuta kun syyttää mokomaa yläselkää tästä.
Onneksi kakku näyttää kuvista selvästi pahemmalta, kuin mitä se oli luonnossa 😉
Ja pääasiahan tietenkin oli, että kakku kaikesta huolimatta ilostutti jo
9-vuotiaaksi kasvaneen ison pojan päivää 🙂

Dusty -lentokoneenkin viimeistely jäi hieman vajaaksi. Se sai vielä viimeisenä aamulla nuo propellit (vai mitkä nuo pyörivät siivet tuossa naaman edessä onkaan) eteensä, mutta muu viimeistely jäi.

Täytteeksi laitoin kinuski-puolukkatäytteestä varioidun täytteen, johon käytin kermasta ja fariinisokerista keitetyn kinuskikastikkeen sijasta kondensoitua maitoa. Toimi muuten tosi kivasti ja oli mielestäni maultaan hyvinkin lähellä alkuperäistä täytettä. Puolukoita laitoin hieman tavallista enemmän ja ne toivat kivasti raikkautta makeaan toffeemousseen. Ja kun tuo valkosuklaapäällinenkin on aika makea, niin tällainen kirpeämpi täyte toimii sen kanssa hienosti. Synttärisankarikin piti kakusta ilmeisen paljon, sillä tuli hakemaan sitä vielä lisää 🙂

Tässä vielä tarkempia tietoja kakusta.

Dusty-kakku
Pohja:
4 munan sokerikakkupohja 20 cm vuokaan
Täyte:
2.5 dl Flora Vispiä
1 prk kondensoitua maitoa (kinuskiksi keitettynä)
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1.75 tl liivatejauhetta
1.75 rkl vettä
n. 3 dl pakaste puolukoita
Päällinen:
Valkosuklaamassaa
Koristeet:
Mustat osat marsipaania, loput valkosuklaamassaa
Lentokoneessa siipien tukena spagetin pätkiä

Ohje täytteeseen:
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kinuskiksi keitetty kondensoitu maito sekä maustamaton tuorejuusto. Vatkaa seosta voimakkaasti vielä n. 1 minuutti. Mittaa liivatejauhe pienen mukiin ja sekoita joukkoon vesi. Anna turvota. Kun liivate on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa n. 15 sekuntia, kunnes liivate on kokonaan sulanut. Kaada liivateseos ohueana nauhana täytteen joukkoon samalla jatkuvasti voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon vielä puolukat. Täytä kakku. Anna täytteen hyytyä mielellään yön yli.