Suklaapossu

Liivatteeton raikas vadelmatäyte

Testasin tätä liivatteetonta vadelmatäytettä Muuten vaan-kakkuun. Pidin täytteestä niin paljon, että laitan tuon moussen ohjeen vielä erikseenkin tänne täyte osioon. Taikakakkujen Tarun blogista löysin tiedon, että hän on löytänyt tämän tapaisen ohjeen alunperin Kinuskikissalta.

Tätä täytettä voi tehdä myös mm. mansikasta. Mansikan maku jää helposti melko miedoksi, joten sitä voi voimistaa esimerkiksi tuoreilla mansikoilla tai sipaisemalla mansikkasosetta pohjan päälle ennen täytteen kaatamista. Täytteen kaveriksi sopisi varmaan myös sipaisu Lemon Curdia pohjan päälle.

Tämä on selvästi helpompi ja nopeampi täytevaihtoehto liivatteelliseen versioon verrattuna, ja sopii erinomaisesti tilanteisiin, joissa kakun pitää olla välittömästi täyttämisen jälkeen syöntivalmis. Täyte on aluksi hieman löysähkö, mutta se vetäytyy ja kiinteytyy seuraavan vuorokauden aikana. Jos nautit kakun vasta seuraavana päivänä, voit käyttää hieman vähemmän jauhetta.

Annostelu erimerkkisillä vaniljakreemijauheilla on hieman erilainen, joten tarkkaile tilannetta jauhetta lisätessä.

Liivatteeton vadelmatäyte Riittää n. 22 cm vuoalla tehdyn kakun kahteen väliin

Aineet: 2.5 dl Flora Vispikermaa 250 g maitorahkaa 3 dl vadelmasosetta 2 rkl sokeria 1-1.5 dl Miletti Vaniljakreemijauhetta (Sallisen vähemmän, n. 0.5-1 dl?)

Ohje: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka, vadelmasose ja sokeri. Lisää vaniljakreemijauhetta vähitellen. Eri merkkisillä kreemijauheilla on eroja. Toisia tarvitaan vähemmän, toisia enemmän. Seuraa siis vatkatessasi koostumuksen muuttumista. Mousse jämäköityy kakun välissä vielä lisää.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Liivatteeton raikas vadelmatäyte

Maarit Susanna

Hei! Ajattelin tehdä perjantaina täytekakun poikani synttäreille, ja pohjana aion käyttää tuota mehevää suklaakakkupohjaa, niin mitäs olet mieltä, sopisikohan tämä sinne täytteeksi? 🙂

Suklaapossu

Hei! Ja anteeksi myöhästynyt vastaus! En millään ehtinyt kirjoittamaan aiemmin.. Toivottavasti kuitenkin uskalsin kokeilla tätä täytettä ja mehevää suklaakakkupohjaa, sillä mielestäni ne sopisivat yhteen varmaan tosi kivasti. Vastaampa tässä samalla myös alempana olevaan kysymykseen eli käytin tähän muistaakseni itsepaseerattua vadelmasosetta. No mutta minkäslaisen kakun teitkään? 🙂

Maarit Susanna

Niin, ja millaista vadelmasosetta käytit tässä? 🙂

Anni

Minkälaista vadelmasosetta olet käyttänyt? Voiko käyttää ihan sauvasekoittimella soseutettuja pakastevadelmia (suomalaisia)?

Suklaapossu

Moikka Anni! 🙂 Olen käyttänyt sauvasekoittimella soseutettuja vadelmia. Enimmäkseen ne ovat olleet suomalaisia, mutta joskus myös ulkomaalaisia, jotka olen ennen soseuttamista keittänyt vähintään 2 minuutin ajan.

Onnistuukohan synttärikakku ollenkaan?

Tein pohjan mielettömän mehevä suklaakakkupohjan ohjeella ja täytteeksi tein tämän täytteen. Laitoin täytteet väleihin ja kun viimeinen ”kansi” oli laitettu päälle, huomasin, että täyte itsestään tursusi pois kakun välistä. Tuntui kuin kakkupohja olisi liian painava tälle täytteelle. Jähmettyyköhän täyte tarpeeksi yön aikana jääkaapissa, ettei kaikki täytteet tursua leikatessa ulos?

Suklaapossu

En ole kokeillut tätä tuhdimpien pohjien kanssa, mutta saattaa olla, että pohja on liian painava tälle täytteelle. Vai onko täytteen valuminen jo rauhoittunut? Täyte itsessään vetäytyy hieman jääkaapissa ollessaan kun siitä irtoavaa kosteutta imeytyy hieman kakkupohjaan. Jos kuitenkin täyte valuu edelleen samalla tavalla kuin alussa (täyttämisestä ilmeisesti kolmisen tuntia?), se tuskin enää jämähtää kovin paljon enempää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *