Liivatteeton raikas vadelmatäyte

Testasin tätä liivatteetonta vadelmatäytettä Muuten vaan-kakkuun. Pidin täytteestä niin paljon, että laitan tuon moussen ohjeen vielä erikseenkin tänne täyte osioon. Taikakakkujen Tarun blogista löysin tiedon, että hän on löytänyt tämän tapaisen ohjeen alunperin Kinuskikissalta.

Tätä täytettä voi tehdä myös mm. mansikasta. Mansikan maku jää helposti melko miedoksi, joten sitä voi voimistaa esimerkiksi tuoreilla mansikoilla tai sipaisemalla mansikkasosetta pohjan päälle ennen täytteen kaatamista. Täytteen kaveriksi sopisi varmaan myös sipaisu Lemon Curdia pohjan päälle.

Tämä on selvästi helpompi ja nopeampi täytevaihtoehto liivatteelliseen versioon verrattuna, ja sopii erinomaisesti tilanteisiin, joissa kakun pitää olla välittömästi täyttämisen jälkeen syöntivalmis. Täyte on aluksi hieman löysähkö, mutta se vetäytyy ja kiinteytyy seuraavan vuorokauden aikana. Jos nautit kakun vasta seuraavana päivänä, voit käyttää hieman vähemmän jauhetta.

Annostelu erimerkkisillä vaniljakreemijauheilla on hieman erilainen, joten tarkkaile tilannetta jauhetta lisätessä.

Liivatteeton vadelmatäyte
Riittää n. 22 cm vuoalla tehdyn kakun kahteen väliin

Aineet:
2.5 dl Flora Vispikermaa
250 g maitorahkaa
3 dl vadelmasosetta
2 rkl sokeria
1-1.5 dl Miletti Vaniljakreemijauhetta (Sallisen vähemmän, n. 0.5-1 dl?)

Ohje:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka, vadelmasose ja sokeri. Lisää vaniljakreemijauhetta vähitellen. Eri merkkisillä kreemijauheilla on eroja. Toisia tarvitaan vähemmän, toisia enemmän. Seuraa siis vatkatessasi koostumuksen muuttumista. Mousse jämäköityy kakun välissä vielä lisää.

Avainsanat

Kommentit (5)

Hei! Ajattelin tehdä perjantaina täytekakun poikani synttäreille, ja pohjana aion käyttää tuota mehevää suklaakakkupohjaa, niin mitäs olet mieltä, sopisikohan tämä sinne täytteeksi? 🙂

Hei! Ja anteeksi myöhästynyt vastaus! En millään ehtinyt kirjoittamaan aiemmin.. Toivottavasti kuitenkin uskalsin kokeilla tätä täytettä ja mehevää suklaakakkupohjaa, sillä mielestäni ne sopisivat yhteen varmaan tosi kivasti. Vastaampa tässä samalla myös alempana olevaan kysymykseen eli käytin tähän muistaakseni itsepaseerattua vadelmasosetta. No mutta minkäslaisen kakun teitkään? 🙂

Minkälaista vadelmasosetta olet käyttänyt? Voiko käyttää ihan sauvasekoittimella soseutettuja pakastevadelmia (suomalaisia)?

Moikka Anni! 🙂 Olen käyttänyt sauvasekoittimella soseutettuja vadelmia. Enimmäkseen ne ovat olleet suomalaisia, mutta joskus myös ulkomaalaisia, jotka olen ennen soseuttamista keittänyt vähintään 2 minuutin ajan.

Kommentoi juttua: Liivatteeton raikas vadelmatäyte

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X