Suklaapossu

Lohi-ricottatäyte palttoonapeille/tötteröihin

Kaupasta tarttui vähän kuin vahingossa mukaan ricotta-juustoa. Olen kerran aiemmin maistellut sitä ja pidin sen hieman kotijuustoa muistuttavasta miedosta mausta. Jääkaappiin oli päätynyt myös kylmäsavulohipaketti, jolle en ollut miettinyt käyttötarkoitusta. Tein niistä palttoonapeille ja tötteröiden täytteeksi lohitahnan. Nappasin täytetyistä tötteröistä vain tämän yhden surkean kuvan samalla kun vieraat jo vyöryivät tarjottavien kimppuun.. Takana näkyy himmeällä sama täyte palttoonappien päälle pursoteltuna..

 

Tämä täyte ei mielestäni sopinut rukiisille palttoonapeille aivan hyvin kuin aiemmin postaamani herkullinen lohitäyte, mutta tötteröiden sisällä oli mielestäni todella ihanaa.

Täyte:

150 g kylmäsavustettua lohta

250 g ricottajuustoa

1 rkl kuivattua tilliä (tai maun mukaan tuoretta)

2 rkl kuivattua ruohosipulia (tai maun mukaan tuoretta)

1 rkl sitruunan mehua

mustapippuria

Ohje:

Tee täyte hurauttamalla kaikki aineet sekaisin vaikka sauvasekoittimella. Käytä vaikka tötteröiden tai palttoonappien täytteenä.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohi-ricottatäyte palttoonapeille/tötteröihin

Minerva

Oi, ihanan näppärä ohje lohitäytteelle. Pitää viikonloppuna herkutella, olisi nopeaa tehtävää hapankorpun päälle. 🙂

Suklaapossu

Tämä oli tosi helppo ja nopea tehdä. Ja mielestäni oikein hyvää 🙂 Ruohosipulin ja tillin määrää voi maistella ja muutella määriä omien mieltymystensä mukaan.

Kakkumonsteri

Tämmöisiä reseptejä olen jo pitkään kaipaillut lisää! Piti heti napata talteen. Suolaisia leivonnaisia on jotenkin aina niin haastava keksiä kutsuille. 😉

Suklaapossu

Ole hyvä vaan 🙂 Juhliin tai kutsuille tehtävät suolaiset leivonnaiset on hankalia myös mulle, kun aina ei haluaisi tarjota sitä samaa kinkkupiirakkaakaan 🙂 Mukavaa kun välillä löytää jotain erilaista hyvää. Tämä täyte sopi mielestäni noitten tötteröitten sisälle tosi hyvin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *