Maailman paras? raparperipiirakka
Kesän viimeinen raparperipiirakka melko peruspiirakkapohjaohjeelle. Mutta olipas hyvää ja ihanan kosteaa! Oisko peräti maailman paras raparperipiirakka? Ei kaivannut edes vaniljakastiketta, vaan todella hyvää myös ilman sitä (ehkä myös parempaa niin). Ohjeesta tulee pellillinen.
Taikina:
2 munaa
3 dl sokeria
150 g sulatettua margariinia
4,5 dl piimää
5.5-6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
n. 500 g raparperia (6 keskukokoista)
1 dl sokeria raparperin palojen päälle
Ohje:
Riko munat. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää sulatettu rasva ja piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää jauhot muuhun seokseen. Sekoita hyvin keskenään.
Kaada uuninpannuun ja ripottele päälle raparperit. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maailman paras? raparperipiirakka