Maailman parhaat letut, lätyt..

..ohukaiset tai räiskäleet.. Samapa se miten niitä kutsuu, mutta hyviä ne kuitenkin ovat 🙂 Tämä ohje löytyykin jo blogistani, mutta lisään sen nyt kuvilla varustettuna. Valitettavasti kuvat eivät ole kovin edustavia, sillä ne tuli räpsittyä todella todella nopsaan. Jos sitten ensi kerralla ehtisi ottamaan paremmat kuvat..

 

Syy miksi laitan ohjeen tänne on se, että lettutaikina on ollut
minulle aina hieman hankala koostumuksen puolesta. Välillä siitä on
tupannut tulla liian löysä, välillä liian tinttu ja välillä kun taikina tuntuu hyvältä, ei letuista tule kuitenkaan ohuita tai niitä ei saa käännettyä ilman että repeilevät. Löysin viime vuoden puolella Valion sivuilta ohjeen, jota pidän parhaana
lättytaikinana. Aika perusohje, mutta tällä en ole kertaakaan
enää epäonnistunut. Taikinan teen hieman isompana mitä alkuperäisohjeessa. Sokerin ja suolan määrääkin olen hieman muutellut. Tässä käyttämäni ohje:

n.15 isoa lettua

Taikina:

4 munaa

 

 

8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja

1.5-2 rkl sokeria

1.25 tl suolaa
loraus rasvaa

Paistamiseen:

reilusti voita/margariinia

Valmistusohje:

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää
maidosta puolet ja jauhot. Sekoita hyvin, kunnes paakut liukenee ja lisää loput maito sekä muut aineet.
Anna turvota 30 min. Paista taikinasta ohukaisia rasvassa pannulla.

 

Tarjoa lisänä esim. sokeria, hilloa, sokeroitua
marjasurvosta, jäätelöä tai kermavaahtoa sekä juomaksi maitoa. NAMS!

 

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Maailman parhaat letut, lätyt..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X