Suklaapossu

Maailman parhaat letut, lätyt..

..ohukaiset tai räiskäleet.. Samapa se miten niitä kutsuu, mutta hyviä ne kuitenkin ovat 🙂 Tämä ohje löytyykin jo blogistani, mutta lisään sen nyt kuvilla varustettuna. Valitettavasti kuvat eivät ole kovin edustavia, sillä ne tuli räpsittyä todella todella nopsaan. Jos sitten ensi kerralla ehtisi ottamaan paremmat kuvat..

 

Syy miksi laitan ohjeen tänne on se, että lettutaikina on ollut minulle aina hieman hankala koostumuksen puolesta. Välillä siitä on tupannut tulla liian löysä, välillä liian tinttu ja välillä kun taikina tuntuu hyvältä, ei letuista tule kuitenkaan ohuita tai niitä ei saa käännettyä ilman että repeilevät. Löysin viime vuoden puolella Valion sivuilta ohjeen, jota pidän parhaana lättytaikinana. Aika perusohje, mutta tällä en ole kertaakaan enää epäonnistunut. Taikinan teen hieman isompana mitä alkuperäisohjeessa. Sokerin ja suolan määrääkin olen hieman muutellut. Tässä käyttämäni ohje:

n.15 isoa lettua

Taikina:

4 munaa

 

 

8 dl maitoa 4 dl vehnäjauhoja

1.5-2 rkl sokeria

1.25 tl suolaa loraus rasvaa

Paistamiseen:

reilusti voita/margariinia

Valmistusohje:

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maidosta puolet ja jauhot. Sekoita hyvin, kunnes paakut liukenee ja lisää loput maito sekä muut aineet. Anna turvota 30 min. Paista taikinasta ohukaisia rasvassa pannulla.

 

Tarjoa lisänä esim. sokeria, hilloa, sokeroitua marjasurvosta, jäätelöä tai kermavaahtoa sekä juomaksi maitoa. NAMS!

 

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maailman parhaat letut, lätyt..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.