Maapähkinä-suklaajuustokakku
Tuttavani ovat usein kysyneet, onko minulla leivontablogia. Pitkän harkinnan jälkeen päätin vihdoin ja viimein tehdä asialle jotain. Eli tässä se nyt on, minun ikioma blogini! Täältä löydät säännöllisen epäsäännöllisesti erilaisia testaamiani leivontaohjeita. Päivittelen blogiini uusien ohjeiden lisäksi vanhoja leipomuksiani pikku hiljaa. Mutta aloitetaanpas rakastamallani suklaalla. Tätä suklaista herkkua maustaa myös tämän hetken toinen suosikkini, maapähkinävoi.
Suklainen keksipohja:
75 g digestivekeksejä
40 g tummaa 45 % suklaata sulatettuna
1 tl maapähkinävoita
10 g voita
2 tl fariinisokeria
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon muut aineet. Painele 16 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Maapähkinäkerros:
1 dl Floran kuohukermaa
3 rkl maapähkinävoita (sokeroimatonta)
1 rkl fariinisokeria
50 g valkosuklaata
50 g tuorejuustoa
Vatkaa kerma ja lisää siihen maapähkinävoi, sokeri, sulatettu suklaa sekä tuorejuusto. Kaada pohjan päälle.
Suklaakerros:
1.5 dl Floran kuohukermaa
100 g tummaa n.50% suklaata, rainbow leivontasuklaata
2 munaa
1.5 rkl ruokosokeria
Vatkaa munat sulatetun suklaan joukkoon, kunnes seos vaahtoutuu. Vaahdota kerma, lisää siihen ruokosokeri. Yhdistä seokset. Kaada maapähkinäkerroksen päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maapähkinä-suklaajuustokakku