Maapähkinä-suklaajuustokakku

Tuttavani ovat usein kysyneet, onko minulla leivontablogia. Pitkän harkinnan jälkeen päätin vihdoin ja viimein tehdä asialle jotain. Eli tässä se nyt on, minun ikioma blogini! Täältä löydät säännöllisen epäsäännöllisesti erilaisia testaamiani leivontaohjeita. Päivittelen blogiini uusien ohjeiden lisäksi vanhoja leipomuksiani pikku hiljaa. Mutta aloitetaanpas rakastamallani suklaalla. Tätä suklaista herkkua maustaa myös tämän hetken toinen suosikkini, maapähkinävoi.


Suklainen keksipohja:

75 g digestivekeksejä

40 g tummaa 45 % suklaata
sulatettuna

1 tl maapähkinävoita

10 g voita

2 tl fariinisokeria

Murskaa keksit ja sekoita
joukkoon muut aineet. Painele 16 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Maapähkinäkerros:

1 dl Floran kuohukermaa

3 rkl maapähkinävoita
(sokeroimatonta)

1 rkl fariinisokeria

50 g valkosuklaata

50 g tuorejuustoa

Vatkaa kerma ja lisää
siihen maapähkinävoi, sokeri, sulatettu suklaa sekä tuorejuusto. Kaada pohjan
päälle. 

Suklaakerros:

1.5 dl Floran kuohukermaa

100 g tummaa n.50%
suklaata, rainbow leivontasuklaata

2 munaa

1.5 rkl ruokosokeria

Vatkaa munat sulatetun
suklaan joukkoon, kunnes seos vaahtoutuu. Vaahdota kerma, lisää siihen
ruokosokeri. Yhdistä seokset. Kaada maapähkinäkerroksen päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Maapähkinä-suklaajuustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X