Maapähkinäiset pehmeät suklaakeksit

Tehdessäni maapähkinäleivoksia paahdoin kokonaisia maapähkinöitä ja rouhin ne pienemmiksi monitoimikoneella. Rouhiessa tuli paljon jauhoa, jonka hukkasin näihin pehmeisiin suklaakekseihin.

Vein pari pussillista keksejä tarhassa olleisiin myyjäisiin, osan söin
kotosalla ja loput nappasin mukaani työpaikalle.

Maapähkinä-suklaakeksit 

n. 40 kpl

Aineet:

150 g leivinmargariinia huoneenlämpöisenä
1.5 dl tummaa ruokosokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

reilu 1 dl hienoksi jauhettua paahdettua maapähkinää
1 dl tummaa kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
75 g maitosuklaata karkeaksi rouhittuna

Ohje:

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja
fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään
sekoitetut kuivat aineet (ei suklaata) hyvin sekoittaen, älä kuitenkaan vaivaa
taikinaa. Kääntele lopuksi joukkoon pilkotut suklaat.

Tee taikinasta pötkö ja jaa taikina n. 40 yhtä suureen
palaan. Vaihtoehtoisesti voit ottaa suoraan kulhosta esim. lusikalla n. lihapullan kokoisia taikinan palasia. Pyörittele paloista palloja ja laita pallot leivinpaperoiduille 2-3
pellille.

Paista 175 asteessa n. 7-9 minuuttia. Keksit ovat
valmiita, kun ne eivät kiillä kovin paljon ja pinta alkaa hienoisesti
”repeillä”. Keksit ovat tässä vaiheessa vielä erittäin pehmeitä,
mutta pinta hieman kovettuu jäähtyessä. Keksien sisusta jää pehmeäksi.

Vinkki:

* Jos haluat kovempia keksejä, paista pidempään. Keksit
kuitenkin ovat ihania pehmeinä, juuri ja juuri kypsyneinä.

* Tumma ruokosokeri on melko isokokoista, joten se
kannattaa vaahdottaa rasvan kanssa kunnolla, jotta ei jää rouskumaan hampaisiin
valmiissa kekseissä (kuten itselläni kävi). Ruokosokerin sijasta voi toki
käyttää normaalia valkoista sokeriakin.

 

Avainsanat

Kommentit (6)

Miten voit leipoa melkein joka päivä?:O Eikö se näy jo sun mmm.. ulkokuoressa?:DD
Ihanaa, kun jollakin ihmisellä on inspiraatiota muuten kokeilla aina vain uudestaan, esim. macaronit. Oot antanu sun resepteillä aina vain enemmän inspiraatiota itsekin kokeilla hieman askarruttavia asioita. En nykyään leivo melkein muuta kuin SINUN reseptejä, koska ne ovat niin ihania. Ihana blogi, ja iso inspiraation lähde ainakin minulle. Jatka tätä, sulla on kaikki edessä!<3
-jenni

Heh, tämä viesti sai kyllä hymyn nousemaan huulille 😀 Kiitos Jenni! Tuo oli ihan mahtavaa kuulla, että olen inspiroinut myös sinut leipomaan ja kokeilemaan erilaisia juttuja!!! Se on minulle todella suuri kohteliaisuus! Mä nautin suuresti siitä, että saan testailla erilaisia ohjeita ja yrittää tehdä mielessä olleita juttuja. Se on ihana tunne, kun huomaa onnistuvansa ja saavansa lopputuloksesta sellaisen kun on etukäteen kuvitellut, tai jopa paremman 🙂 Epäonnistumisiakin on paljon, mutta yleensä seuraavalla kerralla meneekin taas paremmin. Harjoiteltavaa siis löytyy edelleen ja innostustakin olisi enemmän kuin aikaa. Leipomisessa tuntuu olen sitä enemmän opittavaa, mitä enemmän jo osaa.. Voi kun voisi leipoa vielä enemmän kuin nyt on mahdollisuus 😉

Vaikka leivon paljon, ihan kaikkea ei kuitenkaan itse tule puputettua. Osa päätyy työpaikalle, tarhaan, äidilleni, miehen vatsaan, joskus anoppilaan tai sitten pakkasen täytteeksi, josta niitä tuhotaan aina vieraiden tullessa tai makean himon iskiessä 😉

Herkullisen näköisiä. Tekee itsekin mieli alkaa leipomaan pipareita. 🙂

Moi! Sun blogi on aivan mahtava ja aijon kokeilla monia reseptejä! Huomenna pitäisi leipoa koska on tulossa vieraita eikä maapähkinöitä löydy.. Voiko sen siis jättää pois tai korvata jollain vai menevätkö keksit pilalle? Toivottavasti vastaisit pian 🙂

Kiitos, mukava kuulla, että pidät blogistani 🙂 Maapähkinän voi toki jättää pois, mutta se kannattaa korvata jollain. Löytyykö sulta esim. mantelijauhetta? Jos ei, niin voit laittaa jauhetun maapähkinän tilalle vain hieman lisää vehnäjauhoja. Tämäkään toki ei ole pakollista, kekseistä tulee vain hieman littanampia 🙂 Toivottavasti vastaus ehti tarpeeksi ajoissa 🙂

Kommentoi juttua: Maapähkinäiset pehmeät suklaakeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry
  • Laitoin vähän aikaa sitten tekemääni raparperihilloketta lasiin vuorotellen vaniljamoussen kanssa ja kylläpä tuli hyvää! Samalla myös helppotekoista ja nopeaa. Koska hilloke löytyi jo valmiina ei juustokakkumaisen vaniljamoussen tekemiseen hujahtanut kuin pieni hetki. Tästä muuten tykkäsi myös syöjä, joka ei normaalisti raparperista välitä, jeei! Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperi-vaniljajuustokakku-lasissa/⠀
⠀
#raparperi⠀
#vaniljamousse⠀
#helppojanopea⠀
#kesä⠀
#jälkiruoka⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#kotiliesi
  • Näistä uunissa valmistuvista Tex mex-lihapiirakoista tuli tosi hyviä! Miedosti tuliset (tai lisächilillä kunnolla tuliset) lihikset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Meillä näitä tarjotaan tulevissa juhlissa ja oikein jo odotan, montako piirakkaa juhlista jää töihin lounaaksi 😋 Kurkkaa ohje blogista⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tex-mex-lihapiirakat-uunissa/⠀
⠀
#lihikset⠀
#lihapiirakat⠀
#lihapiirakatuunissa⠀
#texmex⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suolainenleivonnainen⠀
#arkiruoka
  • Ihana kesä on saapunut ja helteetkin hemmottelevat. Pätkisjäätelö on ihana, helppo herkku näihin helteisiin ja se valmistuu näppärästi ilman jäätelökonetta. Aineet vain sekaisin, massa pakkaseen muutamaksi tunniksi ja eikun herkuttelemaan! Katso ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/patkis-jaatelo-ilman-jaatelokonetta/

#pätkis
#jäätelö
#jäätelöilmankonetta
#jäätelökesä
#helpotjanopeat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
#kesä2019
#chocolate
#icecream
  • Kakkupuuhissa 😋 Ihania nämä marmorikoristellut kakut 😍

Kurkkaa ohje tähän herkulliseen ja näyttävään kakkuun vanhasta blogijutusta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-appelsiinitaytteella-ja-marmoroidulla-mirror-glazella/

#suklaa
#suklaakakku 
#mirrorglaze 
#marmorointi
#appelsiinimousse 
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja 
#yojuhlat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
  • Kesän ensimmäinen raparperiherkku, raparperihilloke, tuli tehtyä muutama päivä sitten. Tämä sopii ihanasti niin moneen herkkuun, niin kakkuihin, piirakoihin kuin muihinkin jälkiruokiin. Itselläni pyörii jo muutamakin erilainen ajatus mielessä tämän suhteen. Mihin kaikkeen sinä laittaisit raparperihilloketta? ⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-nopea-raparperihilloke/⠀
⠀
#raparperi⠀
#hilloke⠀
#kesä⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#summer
#foodphotography

suklaapossu

X